Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24393
De la 07 Ianuarie 2003
122884460

Doi minori botoşăneni morţi într-un accident şi alţi trei răniţi

  • 16 August 2009, 23:00
Doi minori şi-au pierdut sâmbătă noapte viaţa şi alţi trei au ajuns în stare gravă la spital, după ce un autoturism condus de un şofer aflat sub influenţa alcoolului a intrat în plin peste ei. Tragicul accident s-a produs pe DN 28 B, în afara localităţii Flămânzi, judeţul Botoşani.
În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că în jurul orei 02.20, în timp ce Petru M, de 31 ani, din comuna Cristeşti, judeţul Botoşani, conducea autoturismul proprietate personală marca Ford Focus, pe DN 28 B, în afara oraşului Flămânzi, din cauza vitezei excesive şi a consumului de băuturi alcoolice, a pătruns pe contrasens, unde se deplasau regulamentar, pe partea stângă a carosabilului, în aceeaşi direcţie de deplasare, două grupuri formate din câte trei şi respectiv patru minori, care se întorceau spre casă de la o discotecă organizată în oraşul Flămânzi.
După ce conducătorul auto a acroşat o minoră din primul grup, a pătruns în plin în cel de-al doilea grup format din patru minori, unul dintre minori pătrunzând prin parbriz în habitaclul vehiculului. Conducătorul auto nu a oprit la locul accidentului, continuându-şi deplasarea circa 100 metri şi după ce autoturismul a impactat doi stâlpi de susţinere a unor parapeţi, a părăsit partea carosabilă, oprindu-se la circa 30 metri în afara drumului, într-o zonă cu o diferenţă de nivel de 3 metri. "Şoferul a abandonat autoturismul, părăsind locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, fără a sesiza producerea evenimentului rutier sau a solicita acordarea de îngrijiri medicale victimelor, din care una se afla pătrunsă în habitaclul vehiculului prin parbriz. Acesta a fost identificat de către poliţişti în jurul orei 06.15, la circa 200 metri de locul producerii evenimentului, într-o zonă mlăştinoasă, ascuns în vegetaţie. În urma testarii cu aparatul etilotest, la orele 07.34, i s-a stabilit o concentraţie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital unde a fost examinat clinic şi i-au fost recoltate probele biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Accidentul s-a soldat cu decesul a doi minori cu vârsta de 16 şi respectiv 17 ani, precum şi vătămarea corporală gravă a altor două minore în vârstă de 15 ani şi vătămarea corporală uşoară a unei minore de aceeaşi vârstă, toţi din comuna Frumuşica, judeţul Botoşani. În momentul depistării, şi conducătorul auto prezenta leziuni produse în urma accidentului, fiind internat în spital pentru îngrijiri medicale de specialitate", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Manuela Ieremie. Şoferul este cercetat penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având o alcoolemiei peste limita legală şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Adevărata Românie (VII)
aventură gastronomică la poarta Moldovei
Ungurească
Horoscop
O nouă ispravă a secretarei Florica
Surprize muzicale pentru bătrânii de la Leorda
Cursuri de formare a instructorilor
de multe ori, cei care ar trebui să se ocupe de cultură pe plan local, în judeţ, iau banii degeaba
Românii sunt nesătui de bani şi ce primesc pompează în măsuri populiste!
Locuri de veci pe sponci - eterna problemă a botoşănenilor
O vacanţă de vis pentru o familie nevoiaşă
Astăzi începe Bacul de toamnă
Băncile îşi înşeală din nou clienţii
„O săptămână la mare” se repetă şi în acest an
La Pediatrie s-a declanşat nebunia după economii financiare
Birocraţilor din sănătate li se răresc rândurile
Presimţirile Elenei Udrea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog