Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7919
De la 07 Ianuarie 2003
122867986

Doi profesori universitari au lansa au lansat, la Botosani, un volum de teoria economiei

  • 9 May 2008, 23:00
În cadrul zilei de ieri, la Sala de Marmura a „Teatrului Mihai Eminescu” din Botoşani, doi profesori de la Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi au lansat volumul intitulat „Ştiinţa economică la o răscruce?”, Editura Junimea. Autori sînt Ioan Adumitrăcesei, originar din comuna Răchiţi, judeţul Botoşani şi Niculae Niculescu din Olt, economişti universitari, specializaţi în teorie şi politică economică, pentru nivelurile macro şi mondo. Autorii au publicat de altfel împreună 12 cărţi, din care patru traduse în limba engleză şi una în limba franceză. „Vrem să încărcăm ziua de azi cu un pic de substanţă ştiinţifică. Nu doar ştiinţa economică, ci şi economia, fie că o abordăm la nivel naţional ori regional, se află la o răscruce. Multe probleme se pun în termeni noi pe care ca autori ne-am asumat responsabilitatea să îi aducem atît în atenţia teoreticienilor, cît şi a practicienilor, Noi vrem să ne confruntăm în idei cu marii economişti ai lumii. Îndrăznim pentru că avem ce spune” a declarat rectorul universitar, Niculae Niculescu.
Volumul este o provocare pentru ştiinţa economică pe plan mondial, acesta fiind tipărit în limba franceză şi engleză. Cartea a fost prezentată de profesorul din cadrul Facultăţii de Economie al Universităţii Petre Andrei, Alexandru Trifu care a apreciat că volumul este un „feed back natură – om, natură – agent economic”(Andreea UNGUREANU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Maria şi castraveţii
Program Tele'M Botoşani
Anunturi mica publicitate
Lista PSD cu candidaţii la Consiliul judeţean
Pe listele electorale apar şi persoane care sunt plecate în străinătate
Imagine electorală cu însemnele naţionale
Dumitru Monacu a găsit alinare la PD-L
Festival de teatru pentru liceenii botoşăneni
Partidele politice licitează cu pomeni electorale
“Ziua Europei”
Noul şef al IJP a pus piciorul in pag
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog