Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23227
De la 07 Ianuarie 2003
122883294

Dolarul atinge 4.22 de lei, nivel neatins din decembrie anul trecut.

  • Euro trece de 4.52 lei, iar francul elvetian ajunge la 4.20 lei
  • 16 November 2016, 23:00
Indicele dolarului (urmarind evolutia USD fata de alte sase valute) se mentinea miercuri la pranz aproape de maximumul ultimelor unsprezece luni, moneda unica pierzand teren pana la USD 1.0697/EUR. Monedele Europei emergente au fost si ele in scadere fata de euro miercuri in prima jumatate a zilei. Leul a testat nivelul 4.5240/EUR, BNR afisand la ora 13 un curs mediu de 4.52 lei pentru un euro, de 4.22 de lei pentru un dolar SUA si de 4.20 pntru un franc elvetian. "Ne asteptam ca leul sa inchida mai slab azi", spun economistii.
Potrivit unei analize publicate de HotNews.ro in aceasta dimineata, in cazul dolarului SUA cresterea se consolideaza putin si cei care vor profituri ar trebui sa mai astepte putin. Asteptam sa vedem si daca aceasta crestere se va simti impotriva yenului japonez sau a altor valute, in functie de evolutia obligatiunilor din SUA si a apetitului de risc.
EUR - moneda unica nu prea iese in evidenta - arata mai stabila decat JPY pentru moment, dar preferam evitarea cumpararii de EURUSD cat timp suntem sub 1.0850. Acum, instrumentele cu venit fix din Europa par lipsite de atractivitate - un factor ar putea fi si faptul ca Europa "exporta" capital.
JPY - yenul recupereaza din pierderi, dar nu se poate compara cu dolarul american. Graficul s-a schimbat mult, dar in continuare credem intr-o crestere spre 109.60 vs. dolar, poate chiar 110.00, daca marjele de profit pe obligatiuni in SUA vor continua sa creasca.
GBP - consolidarea lirei a fost chiar mai adanca decat a dolarului SUA, GBPUSD renuntand la nivelul superior de 1.2500. Mai exista sanse de consolidare suplimentara.
CHF - USDCHF s-a oprit la paritate, dar va scadea destul de curand, chiar daca riscam o consolidare pe termen scurt. Sa ne intrebam daca va mai scadea CHF, pe fondul interesului unei cresteri a USDCHF.
Cum lista anunturilor economice programate astazi este relativ scurta, investitorii au timp sa urmareasca si sa comenteze alegerile viitorului presedinte al SUA pentru completarea echipei ce va guverna tara si pentru asigurarea unui proces de tranzitie fara probleme la Casa Alba. Publicarea datelor privind indicele preturilor producatorilor si ale celor referitoare la productia industriala, ambele pentru octombrie, este asteptata azi in SUA.
Miercuri dimineata segmentul scurt al curbei randamentelor implicite a scazut cu alte zece puncte de baza situandu-se usor sub nivelul 0.20% in timp ce segmentul 1M-3M a ramas in zona 0.60% - 0.80%.
Randamentele sunt aproape neschimbate pe piata secundara a titlurilor suverane denominate in lei in dimineata de miercuri, participantii la piata avand un moment de liniste in care sa-si analizeze portofoliile dupa modificarile curbei in urma alegerilor prezidentiale din SUA.
Preturile metalelor pretioase au ramas aproape neschimbate miercuri dimineata. Aurul se tranzactioneaza in momentul redactarii in jurul nivelului 1,225.00 dolari pe uncie, argintul fluctueaza in jurul nivelului 17.00 dolari pe uncie, platina coborat la 930.00 dolari pe uncie iar paladiul a scazut sub 700.00 dolari pe uncie.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 17.11.2016
Bancul zilei: De-a italianilor
DNA cere 30 de zile de arest preventiv pentru Ana Maria Patru,
motivand ca, in libertate, ar putea influenta depozitiile martorilor
Rusia vrea sa isi retraga semnatura de pe tratatul fondator al Tribunalului Penal International
Guvernul a aprobat un sprijin financiar in sectorul zootehnic
Incepe marele cutremur printre feudalii din sanatate:
Ministerul Sanatatii liberalizeaza accesul la functiile de conducere din spitale
Perchezitii intr-un dosar care vizeaza acordarea ilegala de certificate de revolutionar
Adrian Sanda, seful Secretariatului de Stat pentru Revolutionari, ridicat si dus la audieri
Călăraşi: Poliţistul Ifrim ţine pitit un dosar penal al bogătaşului Arnăutu
Ioan Rotundu
Demagogele Federovici şi Ciofu solicitate de UMS Săveni cu fapte şi nu vorbe
Ioan Rotundu
Durneşti: Cel mai elegant sediu de primărie din judeţ
Ioan Rotundu
O lucrare NASA scursa pe Internet sugereaza ca motorul de racheta "imposibil" ar putea functiona
Adrian Severin, condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare.
Ce au patit europarlamentarii sloven si austriac prinsi in flagrant alaturi de Severin
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog