Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21448
De la 07 Ianuarie 2003
122907097

Domnule primar, opriţi abuzurile din parcarea Elv!

  • Ioan Rotundu
  • 18 April 2013, 23:00
În parcarea din faţa magazinului Botoşani, cunoscută sub numele de parcarea Eelv, se produc lucruri ciudate. Parcarea este cu plată, dar aparatul de taxat este situat în colţul de sus dreapta, cel mai adesea confundat cu un stâlp dacă nu-l priveşti cu atenţie.
Dar până să descoperi aparatul de taxat, mai întâi ar trebui să ştii că parcarea este una cu plată. Sunt nişte pancarte, dar cum acestea sunt amestecate printre cele publicitare, ai toate şansele să nu le observi. După ce ai parcat maşina şi n-ai scos bilet, apar rechinii, pândacii, unii în uniforma Poliţiei locale. Ei pun gheara şi-ţi blochează roata. Când revii la maşină surpriza te aşteaptă.
Chiar dacă eşti de bună credinţă şi vrei să plăteşti lipsa de atenţie ca să-ţi vezi de ale tale, nu-i simplu. Vei găsi pe maşină o hârtie cu un număr de telefon. Vei suna la un fel de dispecer, care dispecer va suna la cel care ţi-a blocat roata. Dacă eşti norocos, în jumătate de oră ai să poţi pleca. Dacă eşti ghinionist, vei aştepta ceva timp că graba strică treaba, zic cei de la HSR, firma care-i jumuleşte pe neatenţi.
Parcarea se află în apropierea bisericii Uspenia. Străinii care vin la o înmormântare sau nuntă, în zi de sâmbătă sau duminică, parchează maşina şi se duc la biserică., Deşi sâmbăta şi duminica parcarea este liberă, sunt cazuri când maşinile au avut roţile blocate. Cazul unei familii din Bacău, care veniţi la o înmormântare în zi de sâmbătă, s-au dus la biserică oiar când cortegiul a plecat spre cimitir, maşina care avea o parte din pomeni a fost blocată. La telefonul indicat nu răspunderea nimeni iar toată parcarea părea pustie.
Într-un târziu au reuşit să ia legătura cu dispecerul, care le-a vorbit în dorul lelei şi le-a recomandat să aştepte că echipa de blocaj este într-o altă parcare. Deci mai potcoveau pe un fraier.
Dacă primarul Portariuc vrea cu adevărat să revigoreze activitatea economică în Centrul istoric al Botoşanilor, să facă bine şi să le ridice rechinilor de la HSR dreptul de a mai bloca maşinile. Iar dacă aceştia ameninţă cu un proces, poliţiştii locali să-şi vadă de treaba lor şi să nu mai gireze abuzurile celor de la HSR. Tot au fost poliţişti locali care au plătit despăgubiri ridicării ilegale de maşini de către cei de la HSR, pentru că n-au deschis ochii să vadă abuzurile acestora, aşa că vor fi feriţi pe viitor de astfel de neplăceri.
Dacă primarul Portariuc va stopa abuzurile celor de la HSR, va deveni mai simpatic botoşănenilor şi din porecla de Mortaciuc îi vor spune Porumbaciuc, aluzie la timpurile când umbla îmbrăcat în ştiulete nemodificat genetic.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Test psihologic la angajare
Gastronomie: Răcitură de pui (Piftie)
Botoşani/Centrul Vechi: S-au înmulţit solicitările pentru chiriile de un euro C
Viorel Olariu, contabilul turmentat de la Primăria Vf. Câmpului
CJ Botoşani: S-ar putea ca Ţurcanu să dea un verdict pripit
Chirurgii din Boston, puşi în faţa unor alegeri dramatice
Botoşani; Ciudatele negocieri ale primarului Portariuc
Ioan Rotundu
Parteneriat economic Botoşani – Szceava
Florin Ţurcanu nu renunţă la pedepsirea comentatorilor incomozi
Gheorghe Portariuc face afaceri profitabile cu partenerii germani
Cum cumpără Guvernul USL tăcerea protestatarilor de la Oltchim
Nu pot să-ţi ţină gura, ne putem lipsi de ei
Petru Grozavu: „Interziși” pentru Ucraina
Botoşani: MQsine, un nou magazin in Uvertura Mall
Comunicat de presă: Modern Calor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog