Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1357
De la 07 Ianuarie 2003
123124928
pnl
Doru Dendiu:

Voronin, un Ceauşescu mic, din ce în ce mai mic

  • 11 June 2012, 23:00
M-am lipsit de oroarea de a-l vedea live pe Vladimir Nicolaevici Voronin la ultima adunare naţională a comuniştilor, pe care ei o numesc Congres. Am ascultat însă, câteva pasaje audio. N-am înţeles nimic, din cauză că se vorbea într-o limbă străină de neam şi ţară.
Mi-am completat golul informaţional prin citirea tuturor materialelor de presă scrise despre discursul lui Vladimir Nicolaevici, indiferent de culoarea pixului folosit.
Din pasajele audio am simţit tonalitatea şi am înţeles că Vladimir Nicolaevici a devenit străin de tot ce se întâmplă în jurul lui. Inclusiv de ceea ce i se pregăteşte în sediul partidului din Nicolae Iorga. Şi asta mi-a amintit de vocea lui Nicolae Ceauşescu, în sceneta balconului, când deja simţea în gât glonţul de la Târgovişte.
Şi discursul lui Vladimir Nicolaevici mi-a amintit de Nicolae Ceauşescu. Gargara anti-imperialistă a mult prea împuşcatului e preluată, fără plata dreptului de autor, şi folosită ca unic argument pentru toate nerorocirile partidului. Vladimir Nicolaevici crede, şi încearcă să-şi păcălească puţinii susţinători pe care îi mai are, că România, Uniunea Europeană şi Statele Unite sunt singurii vinovaţi pentru tradările lui Mişin şi Dodon, pentru curba descendentă a afacerilor fiului său, pentru că deputaţii comunişti rămaşi (încă) alături de el taie frunză la câini în afara Parlamentului şi pentru multe altele.
Băţul folosit de troica România – Uniunea European㠖 SUA, ar fi, crede Vladimir Nicolaevici în limba rusă, câteva ziare, posturi radio şi TV, de limbă română. Acest tovarăş a mâncat ani de zile din palma troicii pe care acum o scuipă. Acest tovarăş şi-a renegat şi bunicii şi părinţii şi limba strămoşilor.
Din cauza asta cred că astfel de acuzaţii nu merită a fi comentate şi distruse. Vor ajunge, singure, în groapa cu lături a istoriei. Adunat de pe drumuri de porci, Vladimir Nicolaevici a fost făcut mai întîi general de carton şi apoi preşedinte de partid vânzător de iluzii. Iluziile s-au spart ca un balon de săpun şi acum Vladimir Nicolaevici simte frânghia.Vladimir Nicolaevici uită că cine se bagă în troacă riscă să fie mâncat de porci.
Arena.md

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Capcană pentru tinerii căsătoriţi
Voronin recunoaşte ca reunirea Basarabiei cu România este inevitabilă
Nu mă aşteptam la acest scor la locale
Puterea poate ameţi minţile oamenilor!
Primul ministru britanic David Cameron şi-a uitat fetiţa într-un pub
Botoşani: La ce oraşe şi comune s-au produs surprize electorale
Lista finală cu primarii aleşi în funcţie
Restauraţia
Ioan Rotundu
Maşina unui procuror DIICOT a luat foc din senin
Florin Ţurcanu va avea doi oameni de încredere
Noua structură a Consiliului Local Botoşani
Mihai Ţâbuleac învins la scor şi în judeţ
Spitalele vor fi controlate tot de Ministerul Sănătăţii
În scurt timp vom primi cardurile de sănătate
Clasificarea spitalelor după criterii de competenţă revine în actualitate
Botoşani: Bac fără incidente
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog