Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20132
De la 07 Ianuarie 2003
122880199
Dosarul Mircea Cosma:

Jurista Consiliului Judetean Prahova afirma ca institutia nu recunoaste prejudiciul si nu se constituie parte civila

  • 10 October 2014, 23:00
Jurista Consiliului Judetean Prahova nu a recunoscut existenta prejudiciului de 6.077.273 lei provocat, in opinia DNA, bugetului local si a precizat ca institutia nu se constituie parte civila in dosarul Mircea Cosma, in cadrul unui nou termen al procesului care a fost judecat joi la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
"(...) reprezentantul Consiliului Judetean Prahova a fost intrebat de presedintele completului daca institutia intelege sa se constituie parte civila in dosar, dat fiind prejudiciul de 6.077.273 lei care, in opinia DNA, ar fi fost cauzat bugetului local.
Jurista CJ Prahova a precizat ca din raportul Curtii de Conturi nu rezulta indicii privind existenta vreunui prejudiciu, dar in cazul in care din probele administrate va rezulta un prejudiciu real cauzat Consiliului Judetean Prahova, atunci institutia se va adresa instantei civile", potrivit site-ului luju.ro:
"Ca urmare a Raportului Curtii de Conturi pe anul 2012 nu s-au constatat nereguli care sa justifice constituirea Consiliului Judetean Prahova ca parte civila. Ne vom constitui parte civila daca din probatoriu va rezulta un prejudiciu, sens in care vom depune documente la instanta civila", a afirmat aceasta citata de luju.ro.
La termenul de joi, omul de afaceri Razvan Alexe, acuzat de trafic de influenta si dare de mita, si-a recunoscut insa vina.
"Recunosc invinuirile care mi se aduc conform actului de sesizare si doresc sa beneficiez de procedura simplificata conform art. 377 si 375 Cpp. Imi insusesc probele administrate in cursul urmaririi penale. Mentin declaratiile date in faza de urmarire penala", a spus acesta.
Deputatul PSD Vlad Cosma nu a recunoscut invinuirile care i se aduc.
Potrivit DNA, in perioada 2010 - 2013, presedintele CJ Prahova a derulat o activitate infractionala de natura a prejudicia bugetul public al judetului, in favoarea unor interese private, antrenand intr-un circuit ilicit, sustinut si de reprezentantii societatilor comerciale favorizate - denuntatori in cauza, mai multe persoane printre care si pe fiul sau, Vlad Cosma.
"In concret, contra unor sume de bani, reprezentand initial pretul unor contracte de vanzare cumparare terenuri supraevaluate si ulterior un procent din castigul asigurat celor trei societati comerciale, inculpatul Cosma - uzand de prerogativele conferite de functia detinuta la nivelul autoritatii publice judetene si beneficiind de concursul cointeresat al inculpatului Alixandrescu - functionar public avand calitatea de director al unor departamente 'cheie' in CJ Prahova, a facilitat castigarea de catre cele trei societati a procedurilor de achizitie publica organizate de consiliul judetean ca entitate achizitoare de lucrari si servicii, dar si decontarea cu prioritate a altor lucrari deja efectuate", se arata intr-un comunicat al DNA.
Interventia reprezentantilor societatilor la seful CJ s-a realizat fie direct (prin reprezentantul de atunci al uneia dintre cele trei firme, in prezent decedat), fie prin intermediul lui Vlad Cosma si Razvan Alexe (apropiat al familiei Cosma), care si-au traficat influenta avuta asupra lui Mircea Cosma, contra unui 'comision' impartit intre ei.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Concluzia ciobanului
Dulceata de prune brumarii
Horoscopul zilei
Salaj: Un batran a fost omorat dupa ce in presa a aparut un articol cu titlul Comoara din Ortelec
Victor Ponta anunta, in campanie electorala, cresterea alocatiilor pentru 500.000 de copii din familii cu venituri reduse
Claudiu Florica, denuntator in dosarul Microsoft, este audiat la DNA
Victor Ponta: Sculptura Cumintenia Pamantului trebuie sa ramana a Romaniei
Consiliul pentru Combaterea Discriminarii a fost sesizat in legatura cu declaratiile Gabrielei Firea
care l-a acuzat pe Klaus Iohannis ca nu are copii
Victor Ponta s-a plâns, către ambasadorii acreditaţi la Bucureşti că Traian Băsescu nu respectă independenţa Justiţiei
Penitenciarul Botoşani: Comunicat de presă
Dragi cetățeni ai județului Botoșani, (P)
„România are nevoie de un Preşedinte puternic, implicat şi capabil să mişte ţara înainte" (P)
Promisiune de la PSD Botoșani: Case pentru medicii rezidenți
Fostul miliţian liberal Dumitru Zmău, în spatele afacerii ridicării mașinilor parcate ilegal
Așa susține Cătălina Lupașcu
Abandonând primăria pe mâna altora, Portariuc se luptă cu Țurcanu
Botoşani: Bani pentru reparații drumuri alocați de Guvern în prag de iarnă
suma uriașă trebuie cheltuită în două luni jumătate
Socialism de caviar: Jumatate din banii dati de Liviu Dragnea pentru satele din Prahova s-au dus spre Cornu
comuna unde au case de vacanta familia Ponta, Adrian Nastase, Serban
Cosmine, păcat de tinereţile tale!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog