Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19813
De la 07 Ianuarie 2003
122905462

Dosarul lui Dan Voiculescu se judeca la Tribunalul Bucureşti pe 8 martie

  • 8 February 2013, 23:00
Tribunalul Bucuresti a stabilit pentru 8 martie judecarea dosarului privatizarii Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA), in care este inculpat Dan Voiculescu, informeaza Agerpres.
Dosarul a ajuns la tribunal, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis pe 6 februarie ca nu mai are competenta de a judeca aceasta cauza, in urma demisiei lui Dan Voiculescu din functia de senator.
Este pentru a treia oara cand acest dosar ajunge la Tribunalul Bucuresti. Initial, DNA a trimis dosarul spre judecare la tribunal in decembrie 2008, insa, in martie 2009, este mutat la Curtea Suprema, dupa ce Dan Voiculescu a fost ales senator.
In iunie 2012, Dan Voiculescu demisioneaza din Senat, iar dosarul trece la tribunal, unde sta pana in decembrie 2012, cand din nou este trimis la instanta suprema, in urma alegerii lui Dan Voiculescu ca senator.
La inceputul lunii decembrie 2008, presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata, alaturi de alte 12 persoane, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, instanta competenta a judeca fiind atunci Tribunalul Bucuresti. In 3 martie 2009, Tribunalul Bucuresti si-a declinat competenta de a judeca acest caz, intrucat Voiculescu obtinuse un mandat de senator in urma alegerilor parlamentare din noiembrie 2008.
In 29 iunie 2012, dupa aproape trei ani de dezbateri in acest caz, instanta suprema a trimis dosarul lui Dan Voiculescu la Tribunalul Bucuresti, intrucat acesta demisionase din functia de senator, calitate pe care a recastigat-o in urma alegerilor Legislative din decembrie 2012.
In 20 decembrie 2012, Tribunalul Bucuresti a luat in discutie dosarul lui Dan Voiculescu, constatand ca in Monitorul Oficial a fost publicata Hotararea privind validarea mandatelor senatorilor alesi in 9 decembrie. Astfel, instanta a luat act de faptul ca Dan Voiculescu a fost ales senator, iar in acest context si-a declinat competenta de judecare a dosarului privind privatizarea ICA in favoarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca privatizarea frauduloasa a ICA ar fi fost facuta in folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizata prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro.
Dan Voiculescu, actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, membru al Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) si al Consiliului de Administratie (CA) al Institutului de Chimie Alimentara, membru al AGA si director general al SC Bioprod SA Bucuresti, este acuzat de "folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata".
Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.
Alaturi de Voiculescu, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Corneliu Popa, Catalin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantis, Vlad Nicolae Savulescu, Marian Gheorghe Domnisoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene si Flavius Adrian Pop.
Toti acestia sunt acuzati de complicitate la stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de cea reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in actiunea de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.
Gheorghe Mencinicopschi a fost membru al PC, director general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti. El este acuzat si de abuz in serviciu contra intereselor publice, precum si de fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Compot din… prezervative
Horoscop
Gastronomie: Friptură fragedă de porc
Ungaria nu vrea ca problema steagului secuiesc să fie ridicată la nivel european
Noaptea cea mai lungă la Bruxelles
16 ore de negocieri, ziarişti răpuşi la locul de muncă, preşedinte în căutarea unei periuţe de dinţi
Demnitari imorali, infractori şi cu chiloţii murdari
Ioan Rotundu
Ruşii fac ce vor in regiunea transnistreană
Chişinăul înghite minciunile ambasadorului rus
Salvat de pompieri dintr-un apartament cuprins de flăcări
Preotul reţinut pentru trafic de etnobotanice
Doi senatori PNL cer premierului explicaţii pentru aprobarea exploatării gazelor de şist in Bihor
Staţiunea Băile Felix ar putea fi distrusă
Şefa IŞJ, chemată la instruire cu ministrul
Ministerul Educaţiei, obligat de instanţă să le dea diplomele „haretiştilor”
„Marea analiz㔠va fi reluată
Profesorii care au luat peste 7 la titularizarea din 2012 au scăpat de discriminare
Poliţia Rutieră a pus ochii pe transportatorii de marfă şi călători
Deputatul Roman a cerut CLM revocarea creşterii impozitelor şi taxelor locale
Un nou accident auto pe „Drumul morţii”
Botoşani: Suferă primarul Portariuc de autism?
Consulul Ucrainei la Suceava vrea colaborare mai bună cu Botoşani
„Cap de porc” este îndrăgostit… după gratii
Trei ani închisoare cu suspendare pentru un omor
Glumind, sau nu, Portariuc îi recomandă lui Ţurcanu mănăstirea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog