Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Sănătate
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Publicitate
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19359
De la 07 Ianuarie 2003
122879426

Dragnea nu renunţă la referendumul pentru modificarea Constituţiei

  • 27 June 2013, 23:00
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, la Galati, ca in pofida deciziei Curtii Constitutionale de a se aplica referendumul cu prag electoral de 30% peste un an, nu renunta la ideea de a organiza referendumul pentru modificarea Constitutiei in aceasta toamna, transmite Agerpres.
Dragnea a explicat ca nu intelege cum o lege constitutionala poate fi aplicata cu intarziere, dar a spus ca nu va renunta niciodata la proiectul regionalizarii. "Dupa decizia de ieri a Curtii Constitutionale, ma rog timpul este foarte scurt, imi este foarte greu sa inteleg cum o lege constitutionala este constitutionala dar nu de azi, de maine. Imi este foarte greu sa inteleg, dar, ma rog, pana la urma ne supunem. Despre regionalizare vreau sa va spun ca nu renuntam la acest proiect major sub nicio forma.
Eu personal nu am renuntat niciodata la vreun proiect. Ca regiunile se vor face astazi sau cu o intarziere de doua sau trei zile are mai putina importanta, desi are importanta pentru ca Romania poate sa piarda cateva luni de dezvoltare, dar regiunile oricum se vor realiza.
In schimb, am si varianta de rezerva in care sa o facem in doua etape. In prima etapa nefiind nevoie de prezenta in Constitutie a notiunii de regiune in asa fel incat chiar si atunci cand vor fi realizate regiunile sa nu fie afectat exercitiul financiar european 2014-2020.
Pe de alta parte, eu nu sunt dispus sa spun astazi ca noi renuntam total la ideea de a organiza referendum la modificarea Constitutiei in acest an. Dupa decizia Curtii de ieri este prea devreme sa ne pronuntam, dar eu va spun ca eu nu cred ca trebuie sa renuntam imediat la ideea de a organiza referendum pentru modificarea Constitutiei in aceasta toamna", a declarat Dragnea.
Vicepremierul nu a exclus posibilitatea ca referendumul sa se faca in mai multe zile.
"Mai multe zile la referendum nu pot fi neconstitutionale pentru ca este o decizie a Curtii de anul trecut care a spus ca referendumul poate fi organizat in mai multe zile. Deci, eu cred ca modificarile la Constitutie si regionalizarea reprezinta doua proiecte de tara uriase si trebuie sa identificam toate posibilitatile legale si toate mecanismele administrative legale care pot fi utilizate pentru ca in toamna sa putem modifica Constitutia. Nu va pot spune acum exact cum, dar eu nu renunt la idee, nici la prima, nici la a doua", a spus Dragnea.
Vicepremierul Liviu Dragnea, alaturi de ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica, participa, joi, la Galati, la o dezbatere publica privind procesul de regionalizare - descentralizare.
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis miercuri ca modificarea Legii referendumului, prin care a fost scazut pragul de prezenta, este constitutionala in masura in care nu se aplica un an de la data intrarii in vigoare.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Aluzie
A plecat în veşnicia Neamului un alt mare poet român- Dumitru Matcovschi
Presa austriacă anunţă că azerii au renunţat la Nabucco
şec major al politicienilor şi serviciilor de informaţii din România
Eugen Nicolaescu va modifica iar lista cue medicamente compensate
Cum păcălesc romanii legea timbrului de mediu
Tehnica "partajului voluntar"
Guvernul a propus companiei petroliere azere de stat SOCAR să preia combinatul Oltchim
Funcţionarii europeni, în grevă, în timpul summitului liderilor UE
Dacă Partidul Conservator este nemulţumit de protocolul cu PNL, poate să plece
drum bun, calea bătută, succes în viaţă
Prognoza meteo pentru vineri
Nelson Mandela îşi trăieşte ultimele clipe din viaţă
Preşedintele CEZ România a criticat foarte dur măsurile Guvernului
compania şi-ar putea reduce investiţiile în România
Alune americane
Uvertura Mall organizează Melodii şi dansuri de Vacanţă
USL lucrează grăbit la lichidarea luptei anticorupţie
Loto România: Numerele câştigătoare de la tragerea din 27.06.2013
Botoşani: S-a deschis sezonul la festivaluri. Voie bună prin judeţ
Ioan Rotundu
Comunicat de presă Modern Calor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog