Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1266
De la 07 Ianuarie 2003
122886915

Dragnea vrea ca aleşii locali să poată face parte din Consiliile de Administraţie ale societăţilor comerciale subordonate

  • 13 June 2013, 23:00
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, la Constanta, ca se doreste modificarea legii pentru ca alesii locali care sunt reprezentantii comunitatii respective in cadrul unei societati comerciale sa nu mai fie considerati incompatibili. Printre cei aflati in astfel de situatii se numara primarul Sibiului, liberalul Klaus Iohannis si presedintele Consiliului Judetean Constanta social-democratul Nicusor Constantinescu, transmite Mediafax.
"Am si initiat de mai mult timp un proiect de modificare a acestui act normativ pentru ca mi se pare incorect si lipsit de noima sa nu dai posibilitatea unei comunitati sa-si puna reprezentanti intr-o societate comerciala pentru dezvoltarea acestei comunitati din partea comunitatii.
Este o prevedere mai mult decat incorecta, este nedreapta si aceasta lege trebuie modificata si clarificata si am initiat aceasta procedura, este in continuare la Ministerul Justitiei", a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Constanta, vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.
Intrebat daca noile modificari se pot aplica retroactiv, vicepremierul a spus ca nu crede ca acest lucru va fi posibil.
"Nu sunt constitutionalist, nu sunt nici jurist, este posibil sa nu, pentru ca din cate stiu o lege nu-si produce efecte decat de la momentul intrarii in vigoare. Pana la urma macar sa limpezim aceasta situatie", a mai spus Liviu Dragnea. El a mentionat ca a fost o exagerare atunci cand a fost introdusa aceasta prevedere in lege si ca ANI doar aplica legea.
"Incercam sa schimbam legislatia, se fac tot felul de negocieri cu tot felul de institutii sa incercam sa-i convingem ca nu asta este problema Romaniei. Am vorbit cu foarte multi oficiali straini, nu vreau sa le dau numele, lor le este foarte greu sa inteleaga cum apare o incompatibilitate intre public si public, cum apare conflict de interese intre public si public, conflictul de interese apare atunci cand interfereaza publicul cu privatul si oamenii nu inteleg.
Aici cred ca a fost o exagerare atunci cand a fost introdusa prevederea aceasta in lege si asta nu e problema ANI, ANI este institutia care a aplicat legea, izvorul acestei nedreptati il reprezinta prevederile din lege si sper ca le vom modifica", a mentionat Liviu Dragnea.
In luna aprilie, Agentia Nationala de Integritate a acuzat de incompatibilitate mai multe nume grele, printre care liberalul Klaus Iohannis, presedintele CJ Constanta Nicusor Constantinescu si presedintele CJ Brasov Aristotel Cancescu, invocand faptul ca acestia sunt reprezentantii comunitatii respective in cadrul unei societati comerciale.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Sigiliul Mariei
Abandonaţi în ghearele băncilor
Ioan Rotundu
Botoşani: Concursul „Nicoar㔠şi conflictul dintre generaţii
Ioan Rotundu
72 de ani de neuitare!
72 de ani de la deportarea de către Moscova a zeci de mii de români basarabeni și bucovineni în Siberia
Tezaur îngropat de 3.000 de ani, descoperit întâmplător de un elev
Economia României va creste cu 1,7% în acest an şi cu 2,2% în 2014
PDL-ul lui Blaga mai pierde un parlamentar
DNA infirmă afirmaţiile lui Victor Ponta
Lucian Duţă nu are calitatea de învinuit sau inculpat în nici un dosar
Guvernul cere clemenţă la acordul cu FMI
mai mult de jumătate din angajamentele asumate n-au fost realizate
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 13.06.2013
Până şi prostimea a rămas aceeaşi!
Ioan Rotundu
Alune americane
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog