Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23762
De la 07 Ianuarie 2003
87415596

Drept la replică - Modern Calor

  • 3 February 2012, 23:00
În urma declarațiilor politice făcute de consilierul local PSD Gheorghe Vâzdoagă, directorul general al SC Modern Calor SA face următoarele precizări:
Salariul net al directorului general al Modern Calor, Ion Diaconu, este de 3.300 de lei, iar salariul net ale celor doi directori adjuncți este de 3.200 de lei. Dacă se iau în calcul și contribuțiile sociale, cu alte cuvinte, salariile brute, calculate la 12 luni, fondul salarial al conducerii operatorului de termoficare este conform bugetului de venituri și cheltuieli aprobat în ultima ședință de Consiliu Local (CL).
Consilierului PSD i s-a explicat și în cadrul ședinței că legea, aprobată în 2008, nu permite directorilor din instituțiile subordonate CL să fie retribuiți peste nivelul salarial al viceprimarilor.
Salariile angajaților operatorului, inclusiv ale directorilor, au fost diminuate cu 25% în urmă cu 3 ani, fiind aprobate și discutate, de atunci, în repetate rânduri de Consiliul Local și Consiliul de Administrație. Diminuarea a rămas valabilă și în prezent, ca măsură temporară de compensare a eliminării subvenției centrale
. Managerul general al Modern Calor invită consilierii PSD să ceară explicații și documente în orice neînțelegere au, astfel încât strategia politică bazată pe minciună și dezinformare a populației să evite activitatea operatorului de termoficare. Aceasta, pentru că după o perioadă extrem de nefast㠖 cea din anii 2003, când la această oră botoșănenii ștergeau mucegaiul de pe pereți din cauza frigului din apartamente – operatorul a fost, cu greu, pus pe linia de plutire. Consilierul Gheorghe Vâzdoagă era și la acea dată în legislativul local și cunoaște situația.
În prezent, se fac investiții, se plătesc toate datoriile către stat și furnizori, iar unitatea are, în sfârșit profit. Cu siguranță acest lucru nu convine opoziției, așa cum, probabil, nu convine că unor clienți ai foștilor directori din termoficarea botoșăneană li s-au tăiat priviliegiile. Este și cazul uscătorului de cherestea aparținând consilierului PSD Gheoghe Vâzdoagă, care pentru aburul tehnologic folosit altă dată, achita facturi modice.
”Invit, încă o dată opoziția, să ocolească în discursurile politice subiectul termoficării, întrucât rezultatele celor din opoziție au fost economatele, serele și datoriile de sute de miliarde de lei, care au împins termoficarea la faliment. Le cer să respecte munca și sacrificiile făcute pentru ca Botoșaniul să aibă acum un sistem de termoficare perfomant.”, este replica directorului general.
Serviciul marketing, comunicare

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Mama lui Bulă
Caricatura zilei
Număr unic pentru deranjamente în alimentarea cu energie electrică
Din nou fruntaş la “Săptămâna educaţiei globale”
BMW distrus de flăcări
10 incendii într-o singură zi
În 2012 vom avea UN NOU CET
Precizări din partea societăţii Modern Calor
Petru Bogatu: Trebuie schimbată denumirea Republicii Moldova
De principiu, Opoziţia va merge la consultări
Petrom şi ExxonMobil au descoperit gaze naturale în Marea Neagră
Botoşani: Drama trăită de Denis şi Georgiana
La sfârşitul lunii februarie aflăm ce USL-işti se bat pentru primării
Directorul Modern Calor acuzat de Ţurcanu că ia clienţi cu arcanul
„Guvernul este autist”
La „Mavromati” lucrările de reabilitare au avansat foarte mult
Botoşani: Lista şcolilor închise
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă