Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Pamflet
Remember
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21984
De la 07 Ianuarie 2003
122882051

Drepturi băneşti nesolicitate din necunoaşterea legii

  • 21 December 2008, 23:00
A crescut limita de venit pe membru de familie pentru alocaţiile complementare sau de susţinere. De curând, limita de venit pe membru de familie este de 423 lei, faţă de 184 lei, cât era până în noiembrie. Prin urmare, pot beneficia de alocaţie complementară sau de susţinere familiile care au ca venit pe membru mai puţin de 423 lei. Cei care nu beneficiază încă de aceste alocaţii complementare şi au dreptul, trebuie să se prezinte la Compartimentul de Asistenţă Socială din cadrul primăriilor, cu un dosar care să conţină următoarele acte: adeverinţă de venit, adeverinţă de elev a copiilor aflaţi în întreţinere, cupon de alocaţie, adeverinţă de rol eliberată de primărie, actele de identitate ale solicitantului şi ale celorlalţi membri ai familiei, declaraţie pe propria răspundere că nu realizează venituri mai mari de 423 lei pe membru de familie, cerere tip.
Cuantum-urile la alocaţia familială complementară sunt de 50 lei, pentru familia cu un copil, 60 lei pentru familia cu 2 copii, 65 lei pentru familia cu 3 copii, 70 lei pentru familia cu 4 copii. În cazul beneficiarilor de venit minim garantat, cuantum-urile la alocaţia familială complementară sunt altele. Mai exact, pentru familia cu un copil, alocaţia complementară este de 63 lei, pentru doi copii, alocaţia complementară este de 75 lei, pentru familia cu trei copii este de 81 lei, şi în cazul familiei cu patru sau mai mulţi copii alocaţia complementară este de 88 lei. În cazul alocaţiei de susţinere a familiei monoparentale, noile cuantum-uri sunt de 70 lei pentru familia cu un copil, 80 lei pentru familia cu 2 copii, 85 lei pentru familia cu 3 copii şi 90 lei pentru familia cu 4 copii sau mai mulţi.
Reprezentanţii Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială susţin că mulţi dintre botoşănenii care au dreptul acum la alocaţii complementare sau la alocaţie de susţinere a familiei în care copiii sunt crescuţi de un singur părinte nu cunosc modificările legislative şi, din acest motiv, nu şi-au solicitat drepturile. Deşi se aşteptau la o avalanşă de cereri pentru alocaţia complementară şi monoparentală, în realitate nu s-a întâmplat aşa, legea fiind prea puţin cunoscută de populaţie. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi burta plină
Personalităţile botoşănene ale anului 2008
Săniuţa lui Băsescu
Actorii s-au burzuluit împotriva directorului Bordeianu
40 de ani de activitate culturală continuă
Ignorat de electorat, Codreanu continuă să-şi dea cu părerea
Teatrul „Mihai Eminescu” va participa la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu
40 de familii sinistrate se vor muta de Crăciun în case noi
„Să-l ajutăm pe Moş Crăciun!”
Ajun de Crăciun în flăcări
Probleme financiare la Psihiatrie
Constată pe pielea lor ce înseamnă birocraţia
Studenţii sunt ademeniţi la muncă în străinătate
Liber la înjurături
Ioan Rotundu
Sibianul selenar
Horoscop
V-ar plăcea să lucraţi în Sussex?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog