Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Religie
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
202
De la 07 Ianuarie 2003
122885851

Duel demagogico-oportunist între rechinul Tăriceanu şi ştiuca Dăncilă

  • Ioan Rotundu
  • 13 August 2019, 12:12
Asistăm în aceste zile la o bătălie politică între liderul ALDE, rechinul politic Călin Popescu Tăriceanu şi liderul PSD, ştiuca premieri Viorica Dăncilă. Ambii vor să ajungă preşedintele României, adică să ocupe funcţia supremă în stat şi să reprezinte naţiunea română acasă şi în lume. Bătălia se dă pe un teren cunoscut ambilor combatanţi, cel al şantajului, demagogiei şi oportunismului.
Cine sunt aceşti doi politicieni ce aspiră la o funcţie pe care n-o vor obţine niciodată dar prin modul lor de comportament fac de râs naţiunea română? Călin Popescu Tăriceanu este fost premier al României în perioada 2004 – 2008 din partea PNL. Stând pe scaunul de premier a trimis la Cotroceni, preşedintelui de atunci Traian Băsescu, un bileţel prin care îi cerea să intervină în justiţie pentru a-l salva de la puşcărie pe omul de afaceri Dinu Patriciu care furase din avuţia ţării câteva sute de milioane de dolari.
Acelaşi Tăriceanu, ca premier, a primit de la o firmă austriacă o mită de 800 mii dolari pentru a înlesni firmei să facă afaceri necinstite cu statul român, adică să ne fure. . Afacerea sa oneroasă a fost descoperită de către procurorii austrieci care au informat PDNA din România. Numai că gaşca de infractori şi corupţi ALDE – PSD din parlament n-a votat ridicarea imunităţii lui Tăriceanu pentru ca acesta să poată fi anchetat pentru luare de mită. Nici Tăriceanu n-a avut curajul să renunţe din proprie iniţiativă la imunitate pentru a demonstra că nu este vinovat. Acum vrea să ajungă preşedintele României. De ce oare? Ca să-şi poată continua activitatea infracţională sub protecţia imunităţii ce i-o conferă Constituţia.
La PSD, analfabeta funcţională Viorica Dăncilă, pusă premier de infractorul Liviu Dragnea, a dovedit că este incapabilă să înţeleagă importanţa funcţiei deţinute. Ca premier, n-a condus Guvernul decât prin interpuşi. A recunoscut singură că a executat ce i-a ordonat Dragnea şi Darius Vâlcov iar acum ce-i spune ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici ajuns preşedinte executiv al PSD.
Tot ca premier Dăncilă s-a făcut de râs prin vizitele oficiale întreprinse, confundând capitala ţării în care se afla, a creat scandaluri politice în lumea ţărilor arabe şi la nivel de UE cu încercarea de a muta ambasada României din Israel de la tel Aviv la Ierusalim. Nici acasă n-a dovedit că îşi cunoaşte ţara. Aflată într-un turneu prin ţară a confundat judeţul Suceava cu Hunedoara, Iaşiul cu Galaţiul şi tot tot aşa.
Reprezentantă a celei mai compromise formaţiuni politice cum este PSD-ul, a grupărilor mafiote teritoriale organizate de baronii locali ai partidului, a grupărilor infracţionale care controlează consiliile locale, municipale, judeţene şi Parlamentul, Viorica Dăncilă vrea să fie aleasă preşedintele României. Oare cu ce-a greşit acest popor, această naţiune română ca să fim jigniţi într-un asemenea hal de prin a fi puşi în situaţia să alegem între Tăriceanu şi Dăncilă, doi impostori?
Desigur, bătălia dintre Tăriceanu şi Dăncilă este abia la început,. Mocneşte, izbucnind din când în când prin declaraţii politice belicoase. Tăriceanu, care spera să beneficieze de voturile susţinătorilor PSD şui să intre în turul doi cu preşedintele Iohannis, îşi vede pierdută orice şansă. De partea cealaltă, Dăncilă, constrânsă de baronii din PSD, candidează ca să salveze onoarea partidului care, cel puţin până la alegerile prezidenţiale din 2014 a avut în mod constant propriul candidat.
Ştiind că PSD-ul nu va renunţa la un candidat propriu, rechinul Tăriceanu a trecut la şantaj şi cere PSD-ului să-i dea încă două ministere, să reformeze Guvernul şi să vină cu alt Program de guvernare. Tăriceanu ştie că PSD-ul nu-i va satisface aceste dorinţe dar bravează, sperând ca să câştige o poarte din electoratul PSD-ului.
Cei din PSD au anunţat deja că nu vor ceda şantajului practicat de Tăriceanu şi că vor negocia politic în aşa fel ca alianţa cu ALDE să nu se destrame. Mai ştiu baronii din PSD că Tăriceanu se teme să nu-şi piardă imunitatea. O rupere a alianţei va da posibilitate celor de la DNA să revină, pe motive nou apărute în cercetare, cu ridicarea imunităţii lui Tăriceanu, ceea ce, fără voturile parlamentarilor PSD, se va realiza. Avem în faţă un duel al şantajului, demagogiei şi oportunismului.
Un singur lucru trebuie să facă opoziţia. Iar această decizie a lor este să nu cadă în capcana de a prelua guvernarea ţării. Trebuie să lase alianţa ALDE – PSD să ducă dezastrul economico-financiar în care au aruncat ţara până la alegerile parlamentare din toamna anului viitor. Numai aşa se vor lecui de prostie şi ignoranţă, de nostalgia socialismului şi acei români care stau cu ochii ţintă la televiziunile infractorilor Dan Voiculescu şi Sebastian Ghiţă.
Vom mai suferi un an, dar vom deştepta ţara şi vom putea să reformăm clasa politică şi odată cu ea sistemul politico-administrativ şi legislativ pentru a pune capăt odată pentru totdeauna corupţiei. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 12 – 18.08.2019
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: De ce s-a enervat Funeriu
Comunicat de presă ANAF Botoşani
"Contribuabilii persoane juridice, invitaţi la sediile ANAF pentru a fi informaţi despre schemele de ajutor de stat
Poate fi comisarul Ilaşcu o umbrelă PSD pentru corupţia din IJP Botoşani?
Ioan Rotundu
Victorie definitivă a Parohiei Schit Orășeni împotriva MMB
în dosarul ordonanței președințiale de evacuare
De ce a introdus divorţ soţia senatorului PSD Lucian Trufin, zis Papalete
Ioan Rotundu
O elevă eliminată de la bac a câștigat în instanță dreptul la examen
Senatorul PSD Liviu Pop propune ca 10 august să fie declarată, prin lege, Ziua Unității Civice
Ce spunea fostul ministru al Educației după protestul de anul trecut
Guvernul va modifica mâine legea circulației, cu noi sancțiuni
pentru folosirea oricărui fel de dispozitiv mobil / Permis suspendat pentru cei care, în același timp, încalcă și altă regulă de circulație
Interesele din spatele scandalului de la biserica Schit Orăşeni
Ioan Rotundu
Vizită anulată, disconfort neasumat de nimeni
Maestrul Cobâlă a fost cuprins de puternice emoţii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog