Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10392
De la 07 Ianuarie 2003
120690458

După ce-a fost sfinţit de preoţi, tomograful a devenit operaţional

  • 4 September 2008, 23:00
Tomograful de la Spitalul Judeţean este, de ieri, pus în funcţiune. Primul pacient investigat după tăierea panglicii inaugurale de la uşa încăperii în care se află cel mai performant aparat din spitalele judeţului a fost o femeie de 60 de ani. Se poate spune de acum că botoşănenii au liber la tomografii computerizate la ei „acasă”. Asta înseamnă că nu mai este nevoie de străbătut distanţe până la Iaşi sau Suceava, unde cei mai mulţi pacienţi din judeţ care aveau nevoie de investigaţii de acest fel s-au adresat ani la rând.
„Aparatul ar fi trebuit să fie în spital încă de acum opt ani. Dar pentru că atunci a fost direcţionat spre altă destinaţie, botoşănenii au rămas ani de zile fără un astfel de aparat. Este bine că îl avem acum. Face acum parte din normalitate ca în cel mai mare spital din judeţ să fie un computer tomograf. Eu vreau ca de acest aparat să aibă nevoie cât mai puţini botoşăneni”, a spus Gabriel Oprişanu, directorul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), cu ocazia punerii în funcţiune a aparatului ce a costat 600.000 de euro.
După o slujbă de sfinţire, panglica de la uşa încăperii în care a fost instalat computerul tomograf a fost tăiată de către şeful ASP, împreună cu deputatul Liviu Câmpanu, care şi-au avut o contribuţie importantă la repartizarea aparatului către judeţul Botoşani. Medicul Gabriel Oprişanu a menţionat şi meritele fostei directoare a ASP, dr. Rodica Bontaş, în convingerea celor din Ministerul Sănătăţii că botoşănenii au nevoie de un astfel de aparat, pentru a nu mai bate pe la uşile spitalelor din alte judeţe pentru examinări tomografice.
Manageri de la celelalte spitale din judeţ, reprezentanţi ai Casei Asigurărilor de Sănătate au fost prezenţi ieri la inaugurarea tomografului. Directorul Spitalului Judeţean, Doru Muntianu le-a dat asigurări botoşănenilor că personalul medical care lucrează cu acest aparat este pregătit pentru preluarea cazurilor de tot felul care au nevoie de investigaţii. Deşi abia au pus ăn funcţiune aparatul pe care botoşănenii îl aşteptau de ani de zile, şefii ASP îşi fac speranţe de aducere în judeţ, nu peste mult timp, a unui RMN, care permite investigaţii şi mai amănunţite ale diferitelor categorii de leziuni. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


PSD a mai aruncat nişte nume de candidaţi la parlamentare
Acuzat că-şi face campanie parlamentară pe banii publici
O atmosferă plină de emoţii, lacrimi de fericire, cât şi voie bună
Comentariul comentariilor (CLXXXII)
(Ioan Rotundu)
Fluierături… sexuale
Horoscop
Ocazie să vă mutaţi în Bucureşti
11 agenţi de pază angajaţi la Poliţia Comunitară
Jugaru Şhukaru, camping cu năbădăi
Bodo, spaima şoselelor
Complot ruso-transnistrean împotriva Basarabiei
Justiţia nu recunoaşte ca probe discuţiile şi însemnările de pe Internet
Nu primeşti credit de consum dacă nu declari câte kilograme ai şi ce înălţime
Şmecherii cu girofar
Iluzia călugăriţelor
Record rutier nedorit în mai puţin de 48 de ore
Nevoie de împrumuturi urgente
N-a fost invitat la control, dar s-a autoinvitat
OPC s-a specializat pe amenzi şi mai puţin pe prevenire
Băsescu a venit până la Răduţi Prut doar pentru a critica guvernul
Liviu Conţac acuză maşina de vot PDL că ne-a băgat adânc mâna în buzunar
el a contestat HCL la Prefectura Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă