Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24872
De la 07 Ianuarie 2003
122884939
După comisarii Gărzii de Mediu

Inspectorii OJPC au fost agresaţi de un patron violent

  • 6 December 2007, 23:00
Fiecare meserie cu riscurile ei. Inspectorii care efectuează diferite controale sunt cei mai supuşi riscului de a fi agresaţi în timp ce îşi desfăşoară activitatea. După ce în urmă cu câteva săptămâni comisarii Gărzii de Mediu au fost luaţi la bătaie de un agent economic, povestea s-a repetat şi cu inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Botoşani.
Aceştia au plecat în control la un agent economic din localitatea Suliţa. După ce şi-au făcut treaba şi au constatat nereguli, inspectorii au vrut să sancţioneze ilegalităţile constatate prin aplicarea unei amenzi de mică.
Nemulţumit că va primi o amendă de la inspectorii OJPC, agentul economic a încercat să le rupă procesul verbal, agresându-i verbal. Potrivit inspectorului şef adjunct al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Botoşani, Dumitru Monacu, cel care i-a agresat angajaţii este proprietarul unei societăţi din Suliţa, denumită "A.F Miron Lidia". "Ne-am confruntat cu o situaţie mai deosebită la Suliţa la A.F Miron Lidia, loc unde echipa noastră de inspectori a fost agresată şi i s-a interzis accesul pentru a efectua controlul", a declarat Dumitru Monacu, inspector şef adjunct al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Botoşani.
Precizăm că Gheorghe Miron, soţul patroanei, este o fire extrem de violentă, el făcând şi puşcărie pentru crimă. Probleme cu el a avut, cu ani în urmă, şi fostul procuror şef Constantin Roman, care l-a anchetat în mai multe rânduri.
Iniţial administratorul societăţii Gheorghe Miron primise o amendă în valoare de un milion de lei vechi. Însă, având în vedere comportamentul de care a dat dovadă, potrivit inspectorului şef adjunct al OJPC Botoşani, amenzii iniţiale i se va mai adăuga încă una în valoare de o suta milioane lei vechi. Aceasta este amenda maximă pe care o poate primi un agent economic în cazul în care împiedica agentul constatator să îşi facă treaba.
Pe lângă această amendă, pe care agentul economic din Suliţa va trebui să o plătească, conducerea OJPC Botoşani va face şi plângere penală împotriva sa. "Noi vom face şi o plângere penală împotriva cetăţeanului care administrează A.F-ul Miron Lidia pentru că nu este normal ca în timpul desfăşurării activităţii inspectorii să fie agresaţi", a adăugat inspectorul şef adjunct al OJPC Botoşani.
Având în vedere că e pentru prima dată când inspectorii sunt agresaţi de un agent comercial, conducerea OJPC Botoşani este hotărâtă să aplice măsurile cele mai drastice pentru ca pe viitor alţi agenţi economici să nu se mai gândească să recurgă la măsuri violente.
Administratorul din Suliţa deţinea un bar şi un magazin cu produse alimentare. În cazul magazinului, el a primit doar un avertisment scris pentru că avea pe rafturi patru produse expirate. Însă, ceea ce a stârnit furia administratorul a fost amenda aplicată la bar. Inspectorii OJPC Botoşani i-au dat cea mai mică amendă, respectiv un 100 lei, pentru că nu avea indicate nişte preţuri pe unitatea de măsură. "Pentru că nu a vrut să plătească o amendă mică de un milion, acum o să dea 101 milioane lei vechi. Procesul verbal va conţine milionul pentru amendă plus încă 100 milioane din partea noastră. Nu pot să las să se mai întâmple aşa ceva că mâine poimâine mă trezesc că îmi vin inspectorii cu ochii vineţi de pe teren", a mai precizat Dumitru Monacu. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Târgurile şi oboarele luate la verificat înainte de sărbători
ASP a încheiat contractul pentru tomograf
Inspectorii sanitari au pierdut răbojul comercianţilor rurali
Aproape 50 de persoane prinse muncind la negru
Elevă bătăuşă
Considerată singura formaţie de dans modern din mediul rural
Aseară, sub foc de artificii, primarul Flutur a tăiat panglica patinoarului
Menţiune pentru sincretismul mijloacelor artistice
Prefectul dă veşti bune în privinţa reabilitării infrastructurii şcolare
13 comune au primit fonduri pentru reabilitare de poduri şi podeţe
Botoşanii au primit bani pentru proiectarea parcului de agrement Cornişa
Ţărăniştii botoşăneni vor să schimbe strategia
Direcţia de Cultură vrea să sensibilizeze tinerii în cunoaşterea şi păstrarea valorilor
Vicepreşedintele Lozneanu vine cu o iniţiativă de voluntariat
Cadouri pentru copiii internaţi la Spitalul de Psihiatrie
Sacrificiile doamnei
Horoscop
Program TELE'M, vineri, 7 decembrie
Se caută un cămătar
Comentariul comentariilor (V)
(Ioan Rotundu)
Niculiţă ne face cunoştinţă cu gaşca lui Oprişanu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog