Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13542
De la 07 Ianuarie 2003
122873609

E.ON a tulburat apele în Botoşani

  • 30 August 2010, 23:00
Aleşii judeţeni au dezbătut, ieri, în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean problema acută a apei potabile, care riscă să se acutizeze la Botoşani. Cu toţii au fost convinşi că furnizorul privat de energie electrică nu ţine la glumă când vine vorba despre datorii şi au cerut explicaţii de la managerul Marcel Georgescu.
„Se spune prin Botoşani că pe viitor se va întrerupe apa rece timp de două trei săptămâni de zile, iar acele generatoare nu mai fac faţă prea mult timp. Presiunea scăzută la apă împiedică la folosirea maşinilor de spălat şi am vrea să ştim cât va mai persista această problemă şi dacă sunt soluţii pentru rezolvarea problemei”, a declarat Maria Paraschiv, consilier judeţean.
Directorul Societăţii Apa Grup a liniştit spiritele, cel puţin pentru moment, aducând argumente în sprijinul unei intrări în normal a situaţieie fără precedent în judeţ. Acesta a dat asigurări că împreună cu SC Termica se va găsi o soluţie de compromis menită să detensioneze situaţia.
Abonaţii casnici restanţieri la Apa Grup se vor trezi fprp locuinţe, după spusele managerului opeartorului de apă. În această situaţie sunt 60 de persoane. Printre instituţiile vinovate de situaţia creată sunt spitalele din judeţ care au datorii de circa 400.000 de lei. „În Botoşani în prezent nu mai avem probleme cu presiune de apă rece sau cu alimentare. Doar dacă mai există cazuri punctuale. Într-adevăr pe data de 26 august cei de la E.ON ne-au oprit alimentarea cu energie electrică. Asta după ce, iniţial am avut o discuţie cu ei şi cu cei de la Termica prin care am stabilit un grafic de reeşalonare pentru stingerea datoriilor în decurs de 10 luni de zile. Însă între timp acest grafic de reeşalonare a fost anulat întrucît celor de la Termica li s-a ridicat licenţa de furnizare a energiei electrice”. a spus directorul Apa Grup Botoşani.
În apărarea sa a sărit şi preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani care a punctat că s-au făcut eforturi disperaste până acum pentru că botoşănenii să nu simtă prea aspru măsura luată de către cei de la E.On. „Am avut discuţii în această dimineaţă cu toţi factorii responsabili, mai puţin E-on, care aşteaptă să facem o ofertă de plată. În mod cert greutăţile pe care le înregistrează Apa Grup şi Termica sunt mai vechi. Din păcate, E-on este firmă privată şi nu tine cont de aceste aspecte” a declarat preşedintele Mihai Ţâbuleac. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, marţi, 31 august
Balamucul din Centrul vechi al Botoşanilor
Bancul zilei: Sfatul pompierului
Manifestanţii care organizează proteste neautorizate vor primi o bâtăîin cap
Presa de la Teheran a numit-o "prostituată" pe Carla Bruni
Telocitele - un nou tip de celule descoperite de cercetătorii de la Victor Babes
Crin Antonescu are naivităţi; PNL a negociat cu PDL la ANI
CESCH solicită clasei politice toleranţă zero pentru discursuri revizioniste
Un gest care m-a emoţionat profund
Ţigări de peste 4600 lei confiscate la sfârşit de săptămână
Volkswagen căptuşit cu mii de ţigarete de contrabandă
Prestaţii excepţionale ale Ansamblului Cultural „Trei Generaţii” la Soroca, Străşeni şi Căpriana
Trei grenade descoperite la Cop ălău şi Mihai Eminescu
Angajaţii primăriilor Leorda şi Dimăcheni fac muncă patriotică
Subprefectul Daniel Moruzi cere de lucru
Accident rutier la Corni
Medicii avertizează Guvernul că nu-i momentul introducerii coplăţii
Guvernul Boc a pus gând rău şi alocaţiilor pentru copii
O nouă pacoste pe capul românilor: ţânţarii ucigaşi
Huţuleac nu mai vrea internări la urgenţe medicale
Huţuleac nu mai vrea internări la urgenţe medicale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog