Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Umor
Comentarii
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4873
De la 07 Ianuarie 2003
122890522
Economia românească s-a spart;

Bursa de la Bucureşti are cea mai mare cădere din lume şi a fost închisă

  • leul migrează către cota 5,0
  • 8 October 2008, 23:00
Inchiderea Bursei de Valori Bucuresti de azi 08/10/2008, orele 11:20 este practic semnalul ca balonul de sapun denumit economia Romaniei, care nu mai produce nimic de 20 de ani si care a fost transformata intr-o economie bazata pe consum, in care romanii sunt exploatati salbatic de catre aceste banci si multinationale care fac profituri din munca noastra si le exporta in tarile de origine.
Platim tribut faptului ca, le-am permis acestor companii si banci sa isi bata joc de noi, faptul ca le-am permis sa ne distruga economia nationala, faptul ca am ajuns sa traim si muncim doar ca sa le platim lor facturile , asa ca acum iata ca a venit si ziua scadentei in care, tot acest buboi se sparge si din pacate se sparge in capul nostru al romanilor, al celor care suntem mereu chemati in situatii de criza sa muncim si sa reparam greselile facute de politicieni care ne-au predat in mainile bancilor, supermarketurilor...
Alta era situatia daca romanii erau incurajati si protejati sa isi faca proprii afaceri mici de familie, insa asa, am fost toti indrumati sa ne angajam la multinationale, s-au plantat hypermarketuri in mijlocul oraselor noastre , s-au distrus micile afaceri si micii producatori ! Este vreme schimbarii si trebuie sa inlaturam din viata noastra pe cei care ne-au distrus vietile , atat economic cat si social.
Bursa de Valori Bucureşti s-a prăbuşit. Tranzacţiile au fost suspendate, miercuri, din cauza unei scăderi peste pragul critic de 15%, o scădere record pentru ultima perioadă. Cu toate acestea, tranzacţiile nu au fost oprite imediat, din cauza unei erori de calcul. Încă de la deschiderea şedinţei de tranzacţionare, Bursa de la Bucureşti a pierdut peste 14,43 procente, iar SIF-urile au scăzut cu mai mult de 12 procente. Şi tranzacţiile la Bursa de Mărfuri de la Sibiu au fost suspendate.
Bursele din întreaga lume au pierdut şi ele procente importante. Bursa de la Frankfurt a deschis în scădere cu 5 puncte procentuale faţă de ziua precedentă, adică 5.060,55 puncte, atingând cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani.
Şi la Bursa din Londra s-au înregistrat scăderi. Indicele Footsie 10 a pierdut mai mult de 7% în ciuda planului guvernamental de ajutorare a băncilor în prag de faliment. Bursa din Paris e în cădere liberă, cu 7,5%. Bursa din Moscova a fost închisă. Investitorii europeni au vândut masiv acţiuni din cauza temerilor cu privire la adâncirea crizei financaire şi iminenţa recesiunii.
Situaţie la fel de neagră şi în Orientul Mijlociu. Acţiunile din Arabia Saudită au scăzut cu 8%,iar cele din Qatar cu 7,5%.
Şi leul continuă să se deprecieze pe piaţa interbancară, deşi marţi părea că se stabilizează. În urma căderii bursei din Bucureşti, e posibil să fie luată decizia de a se închide BVB.
Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa [email protected]

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


„Drumul Hoţilor”- cea mai bună alternativă pentru maşinile de mare tonaj
Blocarea roţilor la maşini se va aplica după alegerile parlamentare
Corneliu Mihai a lăsat pantofii pentru ciubotele de cauciuc
La Eltrans continuă să se practice un management păgubos
Ghinion birocratic pentru cei de la„Trandafir Moldovenesc”
500.000 lei alocaţi de Crucea Roşie Botoşani sinistraţilor
Proiectul cu Ucraina pe finiş!
„Apus de Soare” la Zilele Iaşilor
Mi-e frică să nu fim manipulaţi!
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (CCX)
(Ioan Rotundu)
Comunicat de pres㠖 Stupefiant!
CEDO a condamnat România în cazul unui jurnalist
E greu să fii copilul nimănui, când medicii n-au suflet şi dorm în gardă
Pentru banii plătiţi la CEDO nu a fost tras la răspundere nici un funcţionar român
BNR: românii s-au năpustit să îşi retragă banii din bănci
Politia comunistă de la Chişinău a început să aresteze liderii Partidului Liberal
Independenţa Insulei Şerpilor în viziunea lui Bruce Jackson
Un român – profesor universitar şi cercetător, la 34 de ani
Politicienii vin şi pleacă, instituţiile şi funcţionarii rămân
Horoscop
Un banc cu substrat
Medicii rezidenţi sunt ademeniţi în Anglia
Mamă denaturată
A reînceput nebunia după medicamente
Românul si fântânile
La Raiffeisen nu s-au dat banii celor care au solicitat retragerea lor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog