Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Mondene
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11865
De la 07 Ianuarie 2003
114976493

Ecouri la violenţa practicată în :Şcoala Tudora venite de la Madrid

  • Ioan Rotundu
  • 17 October 2017, 23:00
După seria de articole referitoare la violenţa fizică şi verbală practicată de directorul Şcolii Gimnaziale „Tiberiu Crudu” Tudora de către profesoara de Fizică Cornelia Vatavu, dar şi de soţul acesteia cât a activat ca profesor de Educaţie fizică, am primit la redacţia Jurnalului foarte multe alte reclamaţii. Părinţi din Tudora şi-au exprimat dorinţa de a reveni în comună pentru a filma un alt reportaj în care ei să-şi poată expune nemulţumirea la adresa directorului.
Din păcate pentru ei, există în jurnalismul de televiziune o regulă nescrisă dar respectată de realizatorii de emisiune, aceea ca un subiect abordat să nu mai fie reluat decât peste un interval de timp de minim 3 luni de zile. În schimb, la redacţia Jurnalului, mail [email protected] se poate adresa orice persoană care consideră că a avut probleme cu conducerea şcolii din Tudora şi eu le promit tuturor că nicio reclamaţie primită nu va fi ignorată.
Cele scrise redacţiei de către soţii Poteraş din Madrid, modul în care percep ei educaţia care se practică în şcolile din Spania comparativ cu ce se întâmplă în şcolile din România, se constituie într-o lecţie dură dată Corneliei Vatavu, care n-are capacitatea pedagogică să înţeleagă actul educaţiei în sistem democratic. Violenţa Corneliei Vatavu s-a manifestat şi în familia. Cei doi băieţi ai săi şi-au luat lumea-n cap, numai să n-o mai vadă. Unul trăieşte prin Spania, altul se pare că prin Bucureşti.
În articolul de faţă am selectat textul primit de la familia Poteraş, originară din Tudora dar care trăieşte în Madrid de peste 15 ani. Soţii Poteraş au trăit şi ei o tristă experienţă cu soţul directoarei care a considerat incinta şcolii o moşie primită moştenire de la taică-său. Redau mai jos textul în integralitatea lui:

„Nu aparţin niciunui partid şi am 32 ani. Mă numesc Poteraş Ionela şi voiam să vă împărtăşesc experienţa mea din această vară când am venit după 1 an iar in satul natal, sat căruia aparţinem şi eu şi soţul meu din străbuni, generaţii şi generaţii. Avem vreo 15 ani de când trăim în Madrid. Aici ne-am stabilit cu munca dar mereu încercăm să revenim în satul nostru. Avem 2 băieţi de 9 si 7 ani .Intr-o zi de vară copii mei şi 2 nepoate de 10 si 8 ani ai unui frate plecat in Italia au intrat în curtea Şcolii „Tiberiu Crudu” .
Eu nu am văzut niciun anunţ ,nu era niciun gardian acolo în acel moment iar copii fugeau pe acolo jucându-se .La puţin timp au venit fugind si plângând că un "nene" ia înjurat şi fugărit ameninţându-i.
Am mers să văd şi era soţul directoarei Vatavu, care în loc să le zică frumos, având în vedere vârstele copiilor, a considerat după educaţia lui că aşa e corect. A plecat ameninţându-ne că „las’ că vedem noi cine e mai tare” ,că el sună la poliţie. A plecat acasă iar la 5 -10 minute a venit directoarea Vatavu (că de doamnă n-are nici 0,00001) noi crezând că ea îşi va cere scuze pentru comportamentul de birjar şi om anormal pentru vârsta soţului ,însă ne-a batjocorit venind protejată de 2 gardieni, unul fiind fost vice in sat.
Au deranjat poliţia minţind şi spunând la Botoşani, la dispecerat, că-i scandal de mare amploare la Tudora .A venit poliţia iar când le-am explicat la secţie ce s-a întâmplat, le-a fost pur si simplu ruşine lor de cele întâmplate spunând că ce vor zice ei acu la dispecerat.
Mai mare ruşinea cu un aşa comportament, dar ca efectiv legea nu permite pătrunderea în curtea şcolii. Domnu’ fost vice ne-a insultat pe toţi cei plecaţi în afară. Citez: „Aţi plecat de proşti bă, eu ca voi am sute care mă spală pe picioare”. Însă când i-am amintit directoarei că are şi ea un copil aci cu noi, în acelaşi cartier unde suntem mulţi tudoreni şi toţi l-am tratat cu respect iar unii i-au dat casa, alţii mâncare, alţii loc de muncă a răspuns că în Tudora la şcoală laşă doar pe cine vrea ea .
Când noi am plecat, vorbea cu "alţii" ca ea că ce suntem nişte prăpădiţi si proşti dar eu am o simplă întrebare la ea: „O persoană de vârsta ei sau a soţului care vede 4 copii cu vârstele cuprinse intre7-10 ani că intră într-o curte care nu este a lor iar acesta prin ameninţări şi înjurături îi scoate afară, cum se numeşte şi ce nivel are?”
Am copii născuţi şi crescuţi în Madrid. Cel mare are 10 ani dar niciodată, nimeni, nu mi ia înjurat. Dacă au greşit, mi sa comunicat iar eu cu cadrele am convenit pedeapsa necesara. Ăsta e nivelul unui cadru didactic care are la baza o educaţie. Copii nu se bat , înjură sau altele dacă ai minim de cunoştinţe. Cum să se comporte copii cu astfel de specimene pe care le au in jur? Păcat mare pentru că sunt viitorii cetăţeni cărora li se arată că educaţia este echivalentă cu bătaia şi înjurături .”


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Deputatii au respins cererea DNA de urmarire penala a Rovanei Plumb
Fostul ministru: "Se incearca demonizarea PSD, intoarcerea votului popular"
Valer Dorneanu, criticat de CSM pentru declaratii legate de decizii ale instantelor
Bogdan Mateescu: Este absolut revoltatoare aceasta declaratie din partea presedintelui CCR
Unde esti, Basescule? Ochii plansi ai PSD vor sa te vada
Dragnea, despre votul in cazul Rovanei Plumb:
Este o expresie ca oportunitatea apartine decidentilor/ In 2015, Dragnea spunea ca i se face "rau fizic" sa decida "destinul unui om"
Ministrii Paul Stanescu, Felix Stroe si Marius Nica au depus juramantul.
Klaus Iohannis nu a transmis niciun mesaj in timpul ceremoniei
Ce redevente vor plati Exxon, OMV, Lukoil si celelalte companii care vor scoate gaze din Marea Neagra.
Plus: cati angajati romani trebuie sa aiba, ce avize sunt necesare si ce amenzi primesc institutiile care nu dau autorizatiile la timp
Bancul zilei: Inexistenţa existenţei dorite
Horoscopul zilei de 18.10.2017
Reactia Ambasadei SUA dupa ce Camera Deputatilor a respins cererea DNA in cazul Rovanei Plumb:
Nu trebuie sa se faca abuz de imunitatea parlamentara pentru a apara pe cineva de raspundere
Cum mi-a asigurat poliţistul Gorgan pază personală
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă