Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9984
De la 07 Ianuarie 2003
122895633
Editorial

666 – o cifră mult prea "lăudată" de Biserică

  • Ioan Rotundu
  • 25 February 2009, 23:00
Ieri, în Parlament, pe la posturile naţionale de televiziune, astăzi prin unele cotidiene centrale s-au purtat şi se poară dispute aprige pe seama paşaportului biometric, care ar conţine, printre alte elemente de identificare a persoanei şi cifra 666, cunoscută ca simbol al satanismului, ca semnal că antihristul se află acolo unde există şi această cifră.
Nu înţeleg cerbicia cu care Biserica Ortodoxă doreşte ca Guvernul României să renunţe la introducerea paşapoartelor biometrice şi odată cu această renunţare să dispară din buzunarul credinciosului, unde ar fi stat acest paşaport, şi antihristul. Până şi în banala bandă a codului de bare reprezentanţii Bisericii Ortodoxe au descoperit existenţa cifrei 666. Au adunat cifrele benzilor albe şi negre (benzile sunt exprimarea binară a cifrelor arabe ale sistemului zecimal) în aşa fel ca să le iasă această cifră.
Stau şi mă gândesc de câtă viclenie, făţărnicie şi inconsecvenţă în propriile dogme dă dovadă Biserica Ortodoxă. Ştim cu toţii, cei mai tineri de la bunici, că apariţia radioului şi a televiziunii a fost considerată de către Biserică ca unelte ale diavolului. Acum sunt pline casele preoţilor cu astfel de “unelte ale diavolului”, care de care mai fiabile şi performante.
Staţia de amplificare amplasată în faţa căminului cultural, la care ascultam în tinereţe muzică populară şi care dădea satului semnalul că în acea seară va rula filmul de pe afiş, a fost declarată de preoţi tot o unealtă a diavolului. Acum nu-i biserică ridicată cu ajutorul lui Dumnezeu, din care să nu răzbată spre exterior vocea hârâită sau plină de armonie a preotului care slujeşte în microfon, pentru a se auzi în difuzorul de afară.
Şirul exemplelor ar putea continua, însă n-ar avea rost. Pentru ce voi scrie în continuare îmi ajung aceste exemple. Există apărută în Editura Bunavestire Bacău, o carte a unui preot grec, trecut la cele sfinte. Estre vorba de Părintele Porfirie, iar cartea se numeşte “Antologie de sfaturi şi îndrumări”. Părintele a slujit la Mănăstirea de Maici “Schimbarea la Faţă a Mântuitorului” din Milesi, Grecia.
Un preot grec, absolvent de teologie, ajuns la această mănăstire, l-a întrebat pe părinte: “Părinte, se vorbeşte mult de 666 şi venirea antihristului, care se apropie – unii zic că deja a venit –, despre inscripţia electronică de pe mâna dreaptă sau frunte, de ciocnirea dintre Hristos şi antihrist şi n zdrobirea celuia din urmă, despre a Doua Venire a Domnului. Ce spuneţi în legătură cu toate acestea?”
Ştiţi ce I-a răspuns sfântul părinte, care era considerat unul dintre marii clarvăzători ai ortodoxiei greceşti? “Eu nu spun că am văzut-o pe Maica Domnului, că va fi război sau alte din astea. Ştiu că va veni antihristul, că va fi a Doua Venire a Domnului, dar când, nu ştiu. Mâine? Peste o mie de ani? Nu ştiu. Dar nu mă neliniştesc, pentru că ştiu că ceasul morţii este, pentru fiecare dintre noi, a Doua Venire a Domnului. Şi ceasul acesta este foarte aproape.” Părintele şi-a prezis sfârşitul, nu înainte de a-l desluşi pe preotul teolog cum stă problema cu antihristul.
Şi, spunea părintele, dacă-l avem înăuntru pe Hristos, antihristul nu va putea să ne facă absolut nimic. În sufletul nostru, de vreme ce-l avem pe Hristos, nu mai este loc şi pentru antihrist. Doar dacă-l alungăm din suflet pe Hristos, prin necredinţă şi lipsa spovedaniei. Dacă-i acordăm prea multă atenţie antihristului, el va deveni centrul vieţii noastre şi nu vom mai avea o relaţie vie cu Hristos.
Iată ce-a mai spus părintele Porfirie către preotul teolog: „Uite, copilul meu, ce-au făcut duhovnicii ăştia aici, în lume! Au tulburat sufletele, au creat atâtea probleme familiale şi psihologice cu 666-ul acesta! Nu mai pot oamenii dormi, au început să ia calmante şi somnifere ca să doarmă! Şi ştii ceva? Pentru noi, creştinii, atunci când vieţuim în Hristos, nu există nici un antihrist.”
Degeaba se opun reprezentanţii Bisericii Ortodoxe paşaportului biometric, degeaba reclamă existenţa acelui 666 din codul de bare şi a viitorului paşaport, nimic nu se va schimba. Suntem supuşi unei legislaţii europene, unor cerinţe internaţionale în faţa cărora nu putem să ne opunem.
Părinţii Bisericii Ortodoxe să se ocupe mai puţin de antihrist şi mai mult de credinţa noastră în Hristos. Părintele grec a spus-o răspicat că în sufletul nostru, dacă-l avem pe Hristos, antihristul nu-şi mai are locul. Cred că Biserica Ortodoxă ar trebui să se ocupe mai mult de educaţia religioasă a tinerelor generaţii, că este o acută nevoie de aşa ceva, şi să lase statul să-şi vadă de mersul său.
Oricum, paşaport biometric sau cip implantat sub piele sunt măsuri impuse de necesitatea luptei împotriva terorismului, care n-are graniţe, n-are religie. A mai explicat părintele Porfirie că Patriarhul Constantinopolului, când a venit în Grecia, avea paşaport turcesc. Pe acest paşaport figura semiluna, considerată simbol al antihristului. Asta nu înseamnă că Patriarhul se afla în slujba antihristului numai pentru că avea pe paşaport ştanţată semiluna turcească. Cred că Biserica, în ansamblul ei, exagerează şi alunecă spre ridicol. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor XXXIX
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Romanii, primii la ritmul de creştere a investiţiilor în Italia
"Holocaustul românilor" cerut de extremişti italieni la Roma
Cine se teme de cuvântul “ţigan”?
Vizita preşedintelui Băsescu în Ucraina a fost amânată din motive necunoscute
Vinde ieftin garsonieră
Aşa a glăsuit Ţâbuleac către secretara Riza
Comunicat de presă
Testiculele problemă
Ciolan de porc la grătar
Vicepreşedintele Achiţei nu are astâmpăr în birou
Locul unde are loc jocul de-a hoţii şi vardiştii dintre poliţişti şi traficanţii de ţigări
Pitoni, vipere, anaconda la Muzeul Judeţean Botoşani
Şefii PMS vor să aducă puritatea şi tinereţea în sufletele deţinuţilor
Misiunea noastră este umanitatea
Subiectele pentru examenul de Bac sunt deja pe site
Mamă beţivană ajunsă cu copilul nou născut, intoxicat, la spital
Luând criza drept pavăză, primarii taie din sporurile profesorilor
Unul din zece donatori de sânge suferă de-o boală
Când n-ajung banii, se pune de-un control
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog