Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16831
De la 07 Ianuarie 2003
122876898
Editorial

Abramburica recidivează

  • Ioan Rotundu
  • 29 September 2011, 23:00
Ecaterina Andronescu, piaza rea a învăţământului românesc, cum au numit-o chiar cei din învăţământ imediat ce a ajuns ministrul Educaţiei după alegerile din 2008, intenţionează să mai boicoteze încă odată sistemul educaţional.
Mintea senilizată a celei numită de de români Abramburica a mai scornit o gogoaşă electorală menită să aducă voturi PSD-ului. A clocit Abramburica, tot clipocind prin Senatul României, că cele câteva zeci de mii de liceeni căzuţi la Bac ar putea deveni studenţi şi fără acest examen. Androneasca a anunţat că va iniţia un proiect de lege prin care căzuţii la Bac să poată deveni studenţi iar Bacul să-l dea la anul, când, susţine ea, îl vor lua cu certitudine.
Socoteala Abramburicii este una simplă şi pur electorală. Este imposibil ca cele câteva zeci de mii de liceeni să devină peste noapte studenţi, căci majoritatea n-au banii necesari. Căci nu mai pot deveni studenţi la stat sau la facultăţile private decât plătind integral taxele.
Dar este cert că luând act de o astfel de lege, toţi aceşti liceeni vor deveni peste noapte simpatizanţii PSD iar la anul vor vota cu acest partid. Puerilă este şi motivaţia Abramburicii. Cică dacă nu-i face studenţi pe rataţii de la Bac, ei vor deveni consumatori de etnobotanice. Şi a mai precizat piaza rea a învăţământului românesc că studenţi pot deveni numai liceeni care au avut medii peste 7.
Numai că Abramburica se contrazice. Pentru că tot ea îi trimite la etnobotanice pe toţi liceeni cu note sub 7 deoarece aceştia nu pot deveni studenţi. Şi tot la etnobotanice sunt trimişi şi liceenii care au luat Bacul dar n-au intrat la facultate.
Dacă adunăm numărul liceenilor cu note sub 7, al celor care n-au luat bacul şi nu vor la facultate cu al celor care au luat Bacul şi n-au dorit să devină studenţi din varii motive, numărul total este de câteva ori mai mare ca cel al potenţialilor viitori studenţi fără Bac. Toţi aceştia, în viziunea Abramburicii, sunt destinaţi să devină consumatori de etnobotanice.
Aşa judecând lucrurile, motivaţia Androneascăi cu admiterea la facultate a celor fără Bac nu stă-n picioare. Dar stă-n picioare varianta cu intenţie vădit electorală de a aduna voturi la PSD dând speranţe deşarte unor tineri bezmetici care n-au înţeles un dicton simplu: ai carte, ai parte.
Tot Ecaterina Andronescu a fost cea care a iniţiat proiectul de lege cu majorarea salariilor profesorilor cu 50%. Iar când a ajuns ministrul Educaţiei, n-a mai pus legea în aplicare pentru că nu era posibil din punct de vedere economic.
Oameni precum Andronescu au nenorocit învăţământul românesc în numele unor reforme care în loc să sistematizeze învăţământul l-au bulversat de la an la an. Datorită lor copii noştri au ajuns să nu mai înveţe carte şi să nu ia Bacul.
A crea un precedent de intrare la facultate fără Bac este destul de periculos. De la studenţia fără Bac se va ajunge la bagatelizarea Bacului şi chiar la scoaterea lui din grila de învăţământ românesc. Avem suficienţi politicieni dispuşi ca pentru câteva mii de voturi să distrugă munca a zeci şi teci de ani depusă de generaţiile trecute.
Pe Ecaterina Andronescu nu pot să mi-o imaginez decât ca o neputincioasă roasă de invidie şi frustrată de neîmpliniri profesionale, aşa cum am văzut-o televizată la uşa Universităţii Spiru Hare când era ministrul Educaţiei în Guvernul Năstase, iar cei din interior i-au încuiat uşa-n nas, lăsând-o să privească ca proasta-n târg.
Român la convingerea că această piază rea a învăţământului românesc ar trebui pensionată şi din sistemul educaţional şi din viaţa politică. Ar fi mult mai bine pentru generaţiile actuale de elevi şi studenţi ca ea să se îngrijească de bătrâneţe şi alte cadre tinere, cu gândire liberală, să-i ia locul. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Portofel pierdut găsit şi predat de poliţiştii locali păgubitei
Bancul zilei: Privilegiu senatorial… neplăcut
Reţeta zilei: Frigănele umplute cu migdale
ctor Ponta este cercetat de ANI
Tudor Ciuhodaru a fost exclus din PC
Şoferii care conduc autovehicule înmatriculate în altă ţarp vor avea nevoie de noi documente
PNL Bacău crează noi disesnsiuni în USL:
Maşinile ridicate numai excepţional
iar banii merg la bugetele locale, interzis la firme
Idioţii de la Comisia Europeană
"Domnule idiot de la Bruxelles, doriti sa raspundeti?"
Româncă, bursieră a statului canadian
Guvernul maghiar vrea s㠓integreze” agricultura etnicilor maghiari din România cu cea din Ungaria
Doru Munteanu răspunde acuzaţiilor
Birocraţia de la Bruxelles şi cea de la noi poate fi fatală dezvoltării ţării
Botoşani: Mafia din USL a învins. Dezastrul s-a produs
consilierul PSD Migai harie şi-a somat colegii să voteze comasareacolegii săi au executat ordinul primit de la Marcu şi Ţurcanumedicul Rodica Tănăsache a dezvăluit mafia din Maternitate
PSD-istul Mihai Darie, declarat de PDL eroul zilei de ieri
S-au alocat bani pentru croşetarea greşelii proiectantului de la Spitalul Judeţean
Mimor ne-a demonstrat cât de laş este Ţurcanu
Botoşani: Mare dezamăgire în rândul cadrelor medicale
Botoşani: Mortalitatea infantilă este în creştere
DSP a scăpat de teama unei noi restructurări
DSP Botoşani are bani pentru finanţarea programelor de sănătate
Lista SS-iştilor din CJ Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog