Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6720
De la 07 Ianuarie 2003
122866787
Editorial

Abuzurile Fiscului frizează absurdul

  • Opan Rotundu
  • 22 January 2013, 23:00
În goana după bani la bugetul central, Ministerul Finanţelor inventează debite şi fabrică fel de fel de metode de executare silită a unor persoane astfel îndatorată statulu. Este şi cazul unui patron din Botoşani.
În anul 2006, M.M. a înfiinţat o societate, cu gândul de a-şi găsi o sursă de venit pentru a-şi întreţine familia. Pentru că n-a avut bani să înceapă activitatea, a stat cu societatea în aşteptare. În anul 2010, Guvernul Boc a introdus acel celebru impozit forfetar pe societăţile mici. Peste o sută de mii de societăţi, a căror patroni s-au speriat de povara noului bir, au fost radiate de la Registrul Comercial.
M.M., aflând că, deşi n-a derulat prin societatea sa vreo activitate este obligat să plătească impozitul forfetar, începând cu ianuarie 2011 a radiat societatea şi a comunicat la Finanţe radierea, pentru a nu avea surprize.
Degeaba, că de rapacitatea Fiscului tot n-a scăpat.
În 4 ianuarie 2013, poştaşul i-a adus, pe numele societăţii, un plic de la Fisc. Omul ştiind că nu mai are societate, a refuzat primirea plicului, pentru a nu da de vreo belea. Însă de belea tot n-a scăpat.
Zilele trecute, omul ştiind că are bani în contul personal, s-a dus să scoată o anumită sumă. Nu mică i-a fost mirarea să constate că Fiscul a fost mai iute de mân şi i-a luat din cont suma de 4.000 lei, adică 40 milioane lei vechi. S-a dus omul la Fisc să vadă de ce i-au luat banii, de vreme ce el nu are nicio datorie către stat.
Aşa a aflat că Fiscul l-a executat silit pentru impozitul forfetar aferent societăţii pentru activitatea anului 2012. Omul a prezentat acte că societatea este desfiinţată şi radiată de la registrul Comercial începând cu 1.01.2011. Degeaba însă, cei de la Fisc o ţin pe-a lor. Ei au un debit pe care n-au făcut decât să-l recupereze. Că acel debit este creat ilegal, fără nicio bază, nu-i interesează.
Mai mult, omul a mai avut o surpriză. Cei de la Fisc i-au spus că are popire şi pe autoturismul personal. Numai că maşina o vându-se în urmă cu trei ani, fiind radiată la Direcţia de Impozite şi Taxe a Municipiului Botoşani. Tot degeaba. Funcţionarii de la Fisc o ţin tot pe-sa lor şi l-au avertizat că-i vor confisca maşina.
Ca M.M., sunt mulţi botoşăneni aflaţi în aceeaşi situaţie. Cei de la Fisc nu par să se coreleze între ei. Cei care au desfiinţat societatea din cauza impozitului forfetar introdus de Guvernul Boc sunt executaţi acum silit de către Guvernul Ponta pentru impozite fictive, activitatea societăţilor fiind închisă în a doua jumătate a anului 2010.
Din păcate, în faţa abuzurilor Fiscului nu avem cum ne apăra. Ei pun popire pe cont, ne iau banii, iar când li se dovedeşte că au luat banii pe nedrept îţi trântesc uşa-n nas şi te dau afară din birou. Suntem tâlhăriţi cu japca, fără putinţa de a ne apăra.
M.M. a contactat un avocat specializat pentru a se adresa instanţei de judecată. Procesul va fi de lungă durată iar în tot acest timp banii săi sunt în posesia Fiscului, el neputându-se folosi de ei. Probabil că va cere şi despăgubiri, dar şansele sunt foarte mici ca statul să-l despăgubească. Trăim din nou restauraţia regimului comunist, ala cum s-a întâmplat în perioada anilor 1947 – 1952, când dacă aveai o brumă de avere erai declarat chiabur şi averea confiscată. Iată că din nou ni se confiscă economiile din contul bancar, ni se ridică bunurile personale, ca în acele vremuri.
Nepoţii comuniştilor de atunci, adunaţi sub sigla USL, fac legea acum. Şi o fac în numele nostru, susţinând că noi le-am legitimat prin vot dreptul de a lua aceste măsuri. Iată cum, prin votul din iunie şi decembrie 2012 am dat istoria înapoi cu peste 60 de ani.
Ceea ce citeam prin documentele de arhivă că s-ar fi întâmplat în acei ani de instalare a comunismului în România, având îndoieli că ar fi fost chiar aşa, retrăiesc acum pe viu acele evenimente care ar fi trebuit îngropate pentru totdeauna în arhive. Încă o dovadă că istoria se repetă, dar numai prin actele noastre de voinţă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Uimirea şefului
Gastronomie: Sos cu carne şi mămăligă
Scurt inventar al regreselor din justiţie
Noile taxe vor duce la reducerea investiţiilor în România
Liderii de sindicat din învăţământ i-au trădat pe cei 22.000 de educatori şi învăţători
Supraimpozitarea companiilor energetice, sursa de bani pentru pensii şi salariile bugetarilor
dar şi motiv de scumpiri
Am lătrat, dar va trebui să şi muşc!
Ioan Rotundu
Cum îi jumuleşte Guvernul Ponta pe cei care muncesc
Lista directorilor de şcoli maziliţi de Mihaela Huncă
Deszăpezirea le-a adus multor primari conflicte cu firmele private
Este interzisă direcţionarea pacienţilor către o anumită farmacie
Botoşani: Şefii CJ fac socoteli pe seama ciorilor din par (instituţii deconcentrate)
Poliţiştii botoşăneni, fără bani, flămânzi şi dezbrăcaţi
sub Guvernul Ponta, de jumătate de ani n-au primit banii de navetă şi de uniformă
Femeia cu arsuri de la Şendriceni, dusă cu elicopterul la Bucureşti, a murit
Botoşani: Închisoare cu executare pentru profesorii de la Bac 2010
as fost condamnat preşedintele Comisiei şi preşedintele Comitetului de părinţi de la Colegiul economic „Octav Onicescu”
A alunecat şi a căzut în fântână
Probleme cu ajutoarele alimentare gratuite ale UE
Bilanţ de activitate pentru 2012 la Penitenciarul Botoşani
Care este gradul de îndatorare al CJ Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog