Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Aniversări
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14376
De la 07 Ianuarie 2003
122874443
Editorial

Akergic la "păcatele" preotului

  • Ioan Rotundu
  • 6 March 2011, 23:00
Constantin Ciornodolea este primarul comunei Cândeşti. Dumnealui se comportă ca un mic baron local, respectând şi onorând cu sfinţenie titlul cu care a fost etichetat în perioada Guvernului Năstase. Baronul nostru are un magazin şi o crâşmă, afacere prosperă, condusă de soţia sa.
De la primărie, potrivit zicalei mai vechi, dacă nu curge, picură şi tot iese câte ceva. Vechi social-democrat, Ciornodolea se comportă ca şi cum partidul nsău ar fi la putere şi nu în opoziţie. De unde se poate desprinde concluzia că primarilor social-democraţi le prieşte mai bine în opoziţie decât atunci când sunt la guvernare.
Dealtfel, oamenii din comună vorbesc, pe ferite ce-i drept, că în Primăria Cândeşti s-a fortmat o mică feudă social-democrat care controlează toit ce mişcă iar cine nu-i cu ei este lesne răstignit public, înfierat cu mânie proletară şi declarat paria comunităţii..
Preotul Ionuţ Amarinei nu s-a supus puterii clanului din primărie , aşa că are de suportat consecinţele. Preotul a îndrăznit să se implice în ajutorarea inundaţilor din vara anului trecut, stricând socotelile celor din primărie, socoteli despre care Jurnalul a scris, dar fiind implicate şi persoaje de la nivelul Prefecturii Botoşani, totul s-acoperit, destul de inabil dealtfel.
Preotul Amarinei a ridicat pe cheltuiala Bisericii Ortodoxe Române - Mitropolia Iaşi un număr de 7 case, până la roşu, cum, a fost înţelegerea cu primarul. Urma ca primarul să asigure fondurile necesare tencuirii şi văruirii pereţilor. Casele au rămas la roşu, aşa cum le-a ridicat Biserica prin grija preotului. Primarul Ciornodolea i-a lăsat peste iarnă pe inundaţi fără casă.
Nu-i de mjirare, de vreme ce nici cele 9 case ridicate de Primărie cu bani guvernamentali n-au fost finalizate până la venirea iernii. Oamenii ne-au întreabat cu ce se ocupă primarul de vreme ce n-a făcut nimic vizibil pentru comună. Le-am recomandat să-l întrebe direct pe dumnealui şi nu pe noi, cei de la jurnalul, că nu noi l-am votat primar.
Preotul Amarinei s-a mai implicat şi în ajutorarea a doi fraţi care trăiesc într-o mizerie cruntă, mâncaţi de viu de boli de piele şi păduchi, trăitori într-o mizerie ce nu poate fi găsită nici în grajdul de animale (între timp unul a murit acum o săptămână)., Primarul n-a considerat să se implice în vreun fel în ajutorarea celor doi fraţi, dar a început să-i facă şicane preotului:
Pentru că preotul s-a apucat să ridice în curtea bisericii un praznicar şi o clopotniţă, fiind ajutat financiar şi de către localnica Elisabeta Lipa, fostă mare campioană mondială şi olimpică la canotaj, primarul l-a luat la bani mărunţi. Cică n-a primit autorizaţie de construcţie., aşa că ce-a construit trebuie demolat. Preotul a încercat să nobţină autorizaţia, dar birocraţia din primărie s-a dovedit mai puternică. Pentru a nu pierde finanţarea, el a construit.
În comuna Cândeşti s-au ridicat multe construcţii fără autorizaţie sau cu acte incomplete, dar primarul n-a cerut demolarea lor. El are o problemă cu preotul, unsul lui Dumnezeu, care prin implicarea sa în viaţa comunităţii înn a-i ajutora pe nevoiaşi strică socotelile primarului şi a clicii din primărie.
Preotul Ionuţ Aqmarinei este unul cu har, în limbaj popular cu credinţă curată în Dumnezeu. S-au putea ca Dumnezeu să-l ajute la anul când vor fi alegeri locale iar primarul baronaş de Cândeşti cu huzmet de rang primit de la Guvernul Năstase să-şi piardă privilegiile. Oamenii spun că ce-a făcut preotul pentru ei a fost cu voie de la Dumnezeu. Da, aşa este, dar n-a fost şi cu voia primarului, care n-are teamă a se răfui cu unsul lui Dumnezeu chiar şi atunci când n-are dreptate.
Eu cred că preotul ar trebui să se roage ca Dumnezeu să-l răsplătească pe primar pe măsura faptelor sale. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Schimb de amabilităţi sexuale
Pe scurt despre preţul petrolului, preţul alimentelor şi costul orar al forţei de muncă
Voi propune un proiect de lege pentru depolitizarea funcţiei publice din România
Noul statut al formaţiunii PDL, aprobat
Preda, Macovei, Voinescu au votat împotrivă
Arabia Saudită a interzis toate marşurile şi protestele
Garda Financiară şi Autoritatea Vămilor vor fi desfiinţate
iar atribuţiile vor fi preluate de ANAF
Zeci de participanţi (şi de premianţi) la „Săniuşiada” Flămânzi
Flămânzi şi Frumuşica, prinse în proiectul extinderii reţelei judeţene de apă şi canalizare
Încălzirea directă şi indirectă a spaţiilor comune
Primarul de Săveni investeşte în handbal
„Maternitatea va deveni o secţie a spitalului şi vom dirija cazurile către Suceava”
„Cupa fetelor botoşănene”
Victime ale nepăsării baronului de Cândeşti
şi jerte pe altarul reformei din Sănătate
Felicitare 8 Martie - primarul Botoşanilor Cătălin Mugurel Flutur
Felicitare 8 Martie - PDL Botoşani
Gospodărie incendiată de trei ori în două săptămâni
Trei incendii izbucnite în mai puţin de 12 ore
Basescu a încălcat Constituţia participând la reuniunea Partidului Popular European de la Helsinki
Ion Ţiriac: Ieşirea din criză va fi in 2012
Piaţa imobiliară îşi va reveni, cu implicarea bancilor
preţul locuinţelor noi nu mai scade
Felicitare 8 Martie - PSD Botoşani
PDL nu va mai avea lideri providenţiali, ca Traian Băsescu
Un masacru care a avut loc in timpul unei demonstraţii in Coasta de Fildeş,
filmat de unul dintre manifestanţi
Un ziar de la Beijing critică mişcările de protest din lumea arabă
aşa ceva nu se va întâmpla în China
Caricatura zilei
Întrebări la care Geoană n-a răspuns
Odraslele absenteiste vor produce pagube părinţilor
Profesorii vor spiona împrejurimile şcolii
La Botoşani, 15 milioane lei pentru bolnavii cronici
Protecţia Copilului vrea maşini noi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog