Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11741
De la 07 Ianuarie 2003
122897390
Editorial

Alţi pretendenţi la funcţia de prefect

  • Ioan Rotundu
  • 13 January 2009, 23:00
Aşa cum am anticipat, prin demiterea din Ministerul Internelor din funcţia de secretar gen. adj. Cristian Roman a primit semnalul că susţinerea sa pentru a fi numit prefect de Botoşani scârţâie. Într-un comentariu al meu am insistat asupra faptului că cei care l-au însoţit pe Stolojan în PDL, rupţi din trupul PNL, n-au primit responsabilităţi în Guvernul Boc. Am interpretat acest aspect ca un semn că preşedintele Băsescu nu i-a iertat lui Stolojan renunţarea la funcţia de premier, dând ordin lui Boc să-i izoleze în partid pe toţi cei care au venit cu Stolojan.
Ori, fapt cunoscut de toată suflarea botoşăneană, Cristian Roman a fost numit prefect de către Guvernul Tăriceanu la cererea PNL Botoşani, mai exact a preşedintelui de atunci, senatorul Mihai Ţâbuleac. Când Ţâbuleac şi Flutur s-au hotărât să părăsească PNL-ul pentru a-l însoţi pe Stolojan în PDL, noul preşedinte al PNL Botoşani, deputatul Liviu Câmpanu a insistat la Tăriceanu ca Roman să fie eliberat din funcţia de prefect, pentru că este loial celor plecaţi în PDL şi nu intereselor PNL. Iar Tăriceanu l-a eliberat din funcţie.
Iată că acum, deşi PDL Botoşani îl susţine pe Cristian Roman să fie numit iarăşi prefect, iar numirea sa era dată ca sigură, de la demiterea din funcţia deţinută la Interne lucrurile s-au complicat. Cu siguranţă că demiterea are legătură cu faptul că Roman este perceput ca membru al grupării Stolojan, iar Boc a executat ordinul preşedintelui Băsescu de a exclude de la guvernare oamenii lui Stolojan. Aşa că numirea lui Roman ca prefect de Botoşani are şanse tot mai mici, dacă nu cumva nule. Iar un semn deloc favorabil aspiraţiilor sale este că de la PDL Botoşani au plecat la Bucureşti alte trei propuneri de numire în funcţia de prefect.
Aşadar, Roman este concurat de către Viorel Alexandru, şi el fost prefect de Botoşani, dar din partea PDSR. După ce Ţâbuleac a fost ales preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, a trebuit să demisioneze din Senat. Locul său a fost luat de către Viorel Alexandru, care a candidat din nou, dar fără a mai obţine mandatul de senator. Alexandru a fost şi director la Finanţe, dar pentru acest post PDL îl are pregătit pe Radu Ţurcanu. Aşa că el s-a înscris la o funcţie de subsecretar de stat în Ministerul Finanţelor, dar a considerat că prin demiterea lui Roman din minister, i-a renăscut speranţa de a fi din nou prefect.
Un alt candidat la funcţia de prefect este fostul deputat Radu Drăguş. Iniţial Drăguş îşi ridicase privirea către scaunul de inspector şef la Inspecţia în Construcţii. Numai că s-a ivit o problemă. El nu întruneşte condiţiile profesionale de a ocupa postul, neavând vechime în funcţii de execuţie, condiţie impusă de lege pentru ocuparea acestui post. Aşa că şi Drăguş a considerat că tot mai bine ar fi prefect , mai ales că a simţit cum lui Roman îi fuge fotoliul de sub fund.
Un al treilea concurent la postul ce era juruit lui Roman este fostul candidat la funcţia de senator în Colegiul Flămânzi – Dorohoi, avocatul şi omul de afaceri Mihai Luca. Acest personaj pitoresc şi nou apărut în peisajul politic botoşănean, pare a fi „îndrăgostit” de putere. Omul simte nevoia de a-i târnosi şi el un pic pe botoşăneni de pe un post care să-i confere o astfel de putere. Cred că el a fost trecut pe lista de propuneri din nevoia celor din conducerea PDL de a-l recompensa pentru anumite servicii aduse partidului. Nu-i dau vreo şansă.
Iată cum un lucru ce părea simplu s-a complicat brusc. Cine va fi totuşi viitorul prefect de Botoşani? În conjunctura creată este greu de rostit un nume. Probabil că se va decide între Alexandru şi Drăguş. Depinde pe cine susţine preşedintele Flutur. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dacia mai are puţin şi ne va obliga să cumpărăm maşini
Lungul drum de la Lapidare la Delapidare
Corina Caragea s-a dat cu săniuţa în mijlocul deşertului
Mediu ne verifică la... pungă
Horoscop
Specula josnică şi ordinară
Criza gazelor aruncă Basarabia din braţele Rusiei în cele ale Kievului.
România stă şi fluieră!
Procesiune cu moaştele Cuvioşilor părinţi ucişi în Sinai şi Rait
Îşi vinde vila din Botoşani. Nu cere mult...
Comentariul comentariilor VII
(Ioan Rotundu)
Dilema lui John
Hai că asta este culmea!
Preţul dureros şi scadenţa incompetenţei
Vor înapoi şefi peste codri
Lucrările în localităţile sinistrate amânate până se face cald afară
Reclamagii nu mai vor„moartea caprei vecinului”, ci a porumbeilor
În loc s-o ierte, creştineşte, preotul a chemat poliţia s-o amendeze
Pentru că n-a fost instalat subprefect, intenţionează să dea Guvernul în judecată
Criza economică din America are repercusiuni şi la Botoşani
Soţ şi soţie, s-au sinucis într-un mod inexplicabil
Romeo şi Julieta în variantă modernă
Deţinuţii botoşăneni marchează şi ei Zilele Eminescu
Majorarea punctului de pensie este încă incertă
Vaccinul contra gripei mai poate continua
Puţine contestaţii la nota tezei de la matematică
Spitalele sunt obligate să adăpostească oamenii străzii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog