Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20562
De la 07 Ianuarie 2003
122880629
Editorial

Amarul fericirii

  • Ioan Rotundu
  • 21 February 2012, 23:00
Când Crin Antonescu s-a aliat cu Victor Ponta pentru a pune bazele Uniunii Social-Liberale, ambii lideri s-au arătat extrem de fericiţi să constate că alianţa lor politică este bine primită de români. Fericirea a fost şi mai mare când din primele sondaje efectuate a reieşit că USL era cotată cu peste 60%.
Bucuroşi de succesul reputat în faţa electoratului şi convinşi că ţara îi vrea la putere, cei doi co-preşedinţi ai USL au început a sabota activitatea Guvernului Boc şi s-au grăbit să declare că preşedintele Băsescu are zilele numărate.
Numai că în afara felicitărilor reciproce, liderii USL n-au primit felicitări şi din exteriorul ţării. Adică n-au primit susţinere internaţională. Mai mult, cu cât fericirea lor urca la cote înalte prin sondaje, partidele lor frăţeşti de sorginte socialistă şi democrat-socială pierdeau puterea în ţările lor.
Socialiştii greci au fost primii fugăriţi de la putere, dar prea târtziu. Au apucat să nenorocească ţara împrumutându-se pentru a majora salariile şi pensiile, menţinându-se astfel la putere. Acum Grecia se află nu numai într-un dezastru financiar dar şi în prag de destrămare ca stat naţional.
După socialiştii greci au pierdut puterea social-democraţii italieni, socialiştii spanioli, portughezi şi mai departe. Toate aceste guverne au promovat o politică populistă, s-au împrumutat şi au dat salarii şi pensii majo0rate, înglodând ţara lor în datorii ce nu mai pot fi plătite. În acest context european, USL-ul nostru se stropşea la putere să majoreze salariile şi pensiile, să crească ajutoarele sociale, să le înmulţească la număr.
Solicitările USL-ului erau dovezi clare că ei nu înţeleg ce se întâmplă în lume şi că nu poţi lupta împotriva crizei economice cu promisiuni populiste. Contrar măsurilor de austeritate care se luau şi se mai iau prin ţările europene,. USL-ul a scos în stradă un grup nesemnificativ de nemulţumiţi pentru a da jos Guvernul Boc.
Lipsit de susţinerea populaţiei, acţiunea de forţă a USL pentru a accede la putere a eşuat lamentabil. În schimbau pierdut în credibilitate externă, fiind suspectaţi din afară că vor destabilizarea politică şi economică a României în plină criză economică şi când Uniunea Europeană are deja mari probleme cu Grecia, Italia, Spania, Portugalia etc.
Eşuând în preluarea puterii, USL a continuat să persiste în acţiuni destabilizatoare politic. Să ne amintim de vocea radicală a lui Crin Antonescu care a anunţa demisia în bloc a parlamentarilor liberali. A doua zi a schimbat registrul şi de la demisia în grup na trecut la grevă parlamentară, la boicotul proaspătului Guvern Ungureanui.
Aceste încercări disperate de a prelua puterea în România n-au scăpat diplomaţiei internaţionale. Când s-au dus cu pâra la Parlamentul European, au fost primiţi cu răceală şi n-au primit laude cum se aşteptau. Washingtonul i-a închis lui Ponta toate uşile, lăsându-l pe mâna unor funcţionari de rangul şase, şapte în diplomaţie, lucru extrem de umilitor pentru un lider de partid ce vrea puterea ţării din care vine. Şi românii au realizat că USL-ul n-are altă dorinţă decât să pună mâna pe putere şi nicidecum să le facă lor viaţa mai bună.
La noi sondajele se măsluiesc în raport de interesele celui care le-a comandat. Dar chiar aşa măsluit USL-ul a coborât sub 50%. Iar cu actualul boicot parlamentar va scădea şi mai mult. Peste 60% dintre români nu sunt de acord cu boicotul şi numai 24% îl aprobă. Să fie acest 24% scorul electoral real al USL? Nimic nu este imposibil când totul în jurul nostru se bazează pe minciună.
Întors din SUA, Victor Ponta are capacitatea de a evalua consecinţa greşelilor comise şi mai are timp de a recupera în imagine. Problema lui rămâne Crin Antonescu, un tip orgolios şi lipsit de raţiunea politică de a ceda în interesul naţional atunci când acest îl cere. Antonescu se vrea preşedinte în locul lui Băsescu şi nimic altceva. Pentru a-şi vedea dorinţa împlinită este dispus să treacă peste cadavre, chiar dacă unul din cadavre se numeşte România.
Ponta va trebui să-l aducă pe Antonescu la ordine., să renunţe la boicotul în parlament şi să se pregătească pentru alegerile locale şi cele parlamentare.
Fericirea trăită în vremurile când USL era cotat cu peste 60% are acum un gust amar. Dacă vor continua pe actualul drum, USL-ul va ajunge un vis frumos aşa cum a fost şi ApR-ul lui Meleşcanu. Păr5erea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Cadoul babei pentru moş
Dupa 20 de ani PROCLAMAŢIA de la Iaşi a CONSILIULUI NAŢIONAL AL UNIRII ramane la fel de actuala
UNIREA a-nceput la Bălți. Primaria incearca blocarea marsului din 3 martie
Dominique Strauss-Kahn, arestat preventiv pentru complicitate la proxenetism
Executivul a aprobat un proiect pilot pentru eliminarea tarifelor minime la unele servicii notariale
Iranul susţine că va acţiona preventiv
dacă îi sunt puse în pericol interesele naţionale
Germania protestează împotriva planurilor nucleare ale Poloniei
Scandal in plenul Camerei între putere şi opoziţie
după ce deputaţii PSD au huiduit de la balcoane
Cercetătorii au readus la viaţă o plantă din seminţe vechi de 30.000 de ani
Căutat, identificat de poliţiştii locali
Falşi masoni botoşăneni
Ioan Rotundu
Botoşani: Drumurile de pietriş vor dispărea în istorie
Nou director în Primăria Botoşani
Prefectul de Botoşani i-a pus în alertă pe primari
Nivelul învăţământului botoşănean cu cărţile pe faţă azi la Prefectură
Târgul Mărţişorului începe sâmbătă
Recurs în cazul procesului câştigat de sindicatul din Nova Apaserv
Incendiu la Maternitatea Botoşani
Catedre libere la colegii de prestigiu din Botoşani
Accidentată de zăpada căzută de pe propriul bloc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog