Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23930
De la 07 Ianuarie 2003
122883997
Editorial

Au bătut palma

  • Ioan Rotundu
  • 3 June 2008, 23:00
Aşadar, în urma alegerilor locale pentru consiliul judeţean, cele 33 de mandate de consilier s-au împărţit astfel: PD-L – 11; PSD – 10; PNL – 9 şi PRM 3. Este surprinzător numărul de consilieri judeţeni obţinut de PRM, mai ales că Dumitru Codreanu, preşedintele partidului, ca şi candidat la preşedinţia CJ n-a înregistrat rezultate notabile. Ruşinos însă este pentru PNG, partidul lui Becali, condus la Botoşani de Dorin Ciuştea. Deşi Ciuştea şi-a pus mari speranţe în candidatura la preşedinţia CJ, mai ales că deţinea deja funcţia de vicepreşedinte, botoşănenii nu s-au lăsat ademeniţi de caricaturi politice gen Becali şi au votat cu responsabilitate.
De observat că votul botoşănenilor, pentru CJ, s-a împărţit echilibrat între PNL, PD-L şi PSD. Dacă PRM-ul se poate împopoţona cu cele trei mandate, nu-i meritul preşedintelui Codreanu, ci acelor alegători din mediul rural care mai cred în discursul justiţial al liderului Vadim Tudor. Electoratul din mediul urban, care are acces la o gamă mai largă de informaţii, n-a mai stricat votul pe PRM, partidul neobţinând nici un mandat de consilier municipal.
Revenind la configuraţia politică a CJ-ului, în editorialul de ieri am avansat teza politică precum că între PNL şi PSD există o alianţă politică încheiat încă înainte de a se declanşa campania electorală. Am mai arătat că votul cumulat al celor două formaţiuni politice le permite să-şi împartă cele două funcţii de vicepreşedinte.
Deja ieri dimineaţă am fost abordat de către unii cunoscuţi şi întrebat dacă nu cumva PNL-ul îl va susţine pe Gheorghe Sorescu ca vicepreşedinte, ceea ce ar reface, împreună cu preşedintele Mihai Ţâbuleac, echipa care a condus ani la rând societatea Vinalcool SA Botoşani, societate unde s-a comis o mare şi importantă evaziune fiscală. Sincer să fiu, am fost luat pe nepregătite, pentru că nu luasem în calcul varianta ca PNL s-l sprijine pe Sorescu la o astfel de funcţie. Tot ieri, dar spre după amiază, lucrurile începuseră să se clarifice. Aveam informaţii din interiorul PSD că alianţa cu PNL-ul funcţionează iar Constantin Conţac era hotărât să-şi apere şansa de a ocupa unul din cele două posturi de vicepreşedinte.
Aseară am reuşit să vorbesc şi cu un lider liberal, respectiv vicepreşedintele Florin Ţurcanu. Acesta mi-a confirmat că a bătut palma cu preşedintele PSD Constantin Conţac şi că celor două partide s-au alăturat şi consilierii PRM, împreună având 22 de mandate din cele 33 cât are CJ-ul. Aşadar s-a format o alianţă politică PNL – PSD – PRM, care va decide de acum încolo asupra a tot ce va intra pe ordinea de zi a şedinţelor de consiliu judeţean.
În ce priveşte ce-a de-a doua funcţie de vicepreşedinte, ea va fi ocupată de liderul liberal Florin Ţurcanu. Iată, dar, cum va arăta viitoarea conducere a Consiliului Judeţean Botoşani: democrat-liberalul Mihai Ţâbuleac – preşedinte, social-democratul Constantin Conţac vicepreşedinte şi liberalul Florin Ţurcanu – vicepreşedinte.
Vor părăsi administraţia judeţului preşedintele PNG Dorin Ciuştea şi preşedintele PC Marcela Lozneanu, care, în urma alegerilor n-au putut obţine măcar câte un mandat de consilier judeţean, pentru a salva onoarea partidului ce-l conduc.
Referitor la noua conducere, este de aşteptat ca între Conţac şI Ţurcanu să se închege o alianţă potrivnică preşedintelui Ţâbuleac. Conţac este un politician cu experienţă, şiret, iar Ţurcanu este un politician din generaţia tânără, hotărât, dornic de acţiune. Aceste două caractere umane se vor afla în opoziţie cu caracterul orgolios al lui Ţâbuleac, ceea ce mă determină să cred că sămânţa de scandal aruncată de preşedintele Băsescu peste clasa politică românească va continua să rodească, spre disperarea noastră. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Rugă neterminată
Excremente politice măturate de electorat la coşul istoriei
Îi obligă pe profesori să semneze un act defavorabil lor
Trupa de teatru de la un liceu din Botoşani premiată din nou
Şi-a omorât prietenul apoi şi-a violat mama
Minori fumători… la greu
Conţac contestă rezultatul alegerilor
Campanie pentru victimele cutremurului din China
S-au înţeles la împărţirea puterii în CJ
Se pregăteşte încă o recepţie
Sorescu vrea din nou la Prefectură
Încă o provocare pentru copiii botoşăneni
Tkaciuk: federalizarea - provocare a Tiraspolului
Presedintele Germaniei : Europa nu se sfarseste la hotarele moldovenesti
Intervenţie în forţă a jandarmilor
Program Tele'M Botoşani miercuri, 4 iunie
Lumea cimitirelor este lumea tăcerii
fiecare mormânt are o viaţă neştiută
Curăţă tot şi... de tot
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog