Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
14169
De la 07 Ianuarie 2003
80840651
Editorial

Au căzut în propria capcană

  • Ioan Rotundu
  • 13 December 2009, 23:00
Cei din PSD, în dorinţa lor de a arăta românilor că insuccesul lui Geoană la Preşedinţia României se datorează fraudării alegerilor de către oamenii preşedintelui Băsescu, n-au mai analizat în profunzime capetele lor de cerere adresate Curţii Constituţionale.
Aşa se face că cei de la Curte au considerat că, până vor da o soluţie finală, să dispună numărarea voturilor nule. Social-democraţii a primit vestea cu multă bucurie şi au considerat-o un prim succes în lupta cu victoriosul Băsescu . Cei de la Antene mai că n-au dat şi verdictul în locul Curţii Constituţionale, puţin lipsind să nu afirme că renumărarea voturilor nule înseamnă obţinerea dovezii supreme de fraudare a alegerilor de către cei din PDL.
După ce s-au îmbătat cu apă rece vreo 24 de ore, până la urmă cineva le-a deschis ochii celor din PSD şi i-au dumirit că renumărarea voturilor nule nu-i avantajează cu nimic şi că acest lucru nu înseamnă că preşedintele Băsescu nu poate fi validat ca şi câştigător al alegerilor din turul II. Dumeriţi, sau mai bine zis treziţi din falsa lor stare euforică, pesediştii au întors-o ca la Ploieşti. Prin voce lui Duvăz ei au clamat că n-au cerut renumărarea voturilor nule, ci a voturilor exprimate în secţiile de vot din străinătate, care să fie verificate şi cu listele votanţilor, din punct de vedere al Codului Numeric.
Socoteala celor din PSD cu renumărarea voturilor nule a fost simplă. Ei sperau să demonstreze că o parte din voturile lui Geoană, valabil exprimate, au fost înregistrate la nule. Când numărătoarea a doua a început să dea la iveală că la voturi nule sunt mai multe voturi valabile ale lui Băsescu decât pentru Geoană, cei din PSD au căutat să arunce vina asupra Curţii Constituţionale, cum că ei n-au cerut această renumărare. Din păcate pentru ei s-a dovedit că reacţia a venit prea târziu ca să mai poată ameţi românii de cap şi să mai creadă în poveştile lor cu frauda electorală.
Tot Duvâz a venit cu varianta că dovada voturilor anulate de la Geoană se poate obţine numai printr-o expertiză tehnică destul de complicată. Nu m-aş mira ca după ce Curtea se va pronunţa, ca cei din PSD să clameze faptul că li s-a refuzat o expertiză tehnică. Ori, Duvăz recunoaşte că o asemenea expertiză nu poate fi efectuată în timp oportun. A expertiza peste 146 mii de buletine de vot, este o muncă ce se întinde pe parcursul a multor ani, timp în care mandatul al doilea al preşedintelui Băsescu ar expira.
Şi, atunci, la ce bun ar fi o astfel de expertiză? Doar ca să-i justifice lui Geoană, măcar moral, că n-a pierdut alegerile pentru că este Prostănac din firea sa politică, ci pentru că a fost Prostănac lăsându-se furat.
Nici cererea PSD-ului de a se renumăra buletinele de vot din străinătate, dacă ar primi curs, n-ar produce modificări semnificative asupra rezultatelor finale. Vor apărea câteva sute de buletine de vot trecute de la Geoană la Băsescu, şi invers, ceea ce nu demonstrează fraudarea alegerilor. Cine a făcut parte dintr-o comisie de la secţia de votare, ştie că astfel de erori sunt frecvente. După o zi întreagă consumată în tensiune şi certuri cu cei veniţi la vot: unii mofturoşi, alţii nedumeriţi cum trebuie să voteze, alţii impertinenţi în a-şi exercita votul cu încălcarea legii, mulţi turmentaţi de băutură nu mai poţi fi concentrat vreme de alte ore necesare numărării voturilor. Numai că aceste erori umane fireşti nu pot influenţa rezultatele finale ale votului, iar cei din PSD ştiu acest lucru.
Cerbicia lor cu contestarea alegerilor are doar menirea de a se justifica în faţa celor care i-au sprijinit cu bani în susţinerea campaniei electorale, de a se justifica în faţa propriului electorat, de a-i duce cu preşul pe cei care se şi vedeau la guvernare, călare pe osul cu cărniţă suculentă.
Azi, poate cel târziu mâine, Curtea Constituţională va respinge contestaţia depusă de Geoană şi PSD, va valida alegerile şi pe Traian Băsescu preşedintele României pentru încă un mandat. După care, pentru noi, cei mulţi, Dumnezeu cu mila. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Repetă intens pentru Festivalului Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă
Şirul proceselor în Sănătate este din ce în ce mai lung
Divergenţe între cadrele medicale din şcoli şi directorii de instituţie
Tunşi la salariu, raşi la tichetele de masă
De ce sunt hoţi cei din Finanţe şi CJ
Program TELE' M Botoşani, luni
Ajutaţi-l să-şi refacă viaţa!
Scandal aplanat de jandarmi
O oaie era să-i aducă sfârşitul
O nouă rundă de alegeri ar trimite românii să stea cu mâna întinsă
sunt de părere cei din PRM Botoşani
Există un dictat politic PNL – PSD contra intereselor judeţului
susţin PRM-iştii botoşăneni referindu-se la deciziile luate în Consiliul Judeţean
Cătălina Lupaşcu este prea corectă faţă de clica de hoţi din CJ
a afirmat liderul PNL Florin Ţurcanu
„O viaţㅔ – testamentul ştiinţific al etnografei Angela Paveliuc – Olariu
Porc picant cu legume
Românul şi vorbitul la bec
Leul lui Isărescu
Cadou pentru ziua de naştere
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă