Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22479
De la 07 Ianuarie 2003
122882546
Editorial

Baltă este tot mai aproape de triumf

  • Ioan Rotundu
  • 22 June 2010, 23:00
În peregrinările mele prin judeţ, pe lângă problemele de pe agenda de lucru mi-am făcut timp şi m-am interesat şi de opţiunile social-democraţilor în ce privesc apropiatele alegeri. Mai exact i-am întrebat dacă preferă să-l realeagă preşedinte pe actualul senator Gheorghe Marcu sau îşi vor îndrepta votul asupra fostului preşedinte al PSD Mihai Baltă.
Părerile sunt împărţite dar înclină mai mult spre Mihai Baltă. Despre Gheorghe Marcu se vorbesc multe. În primul rând că-i un om moale, fără autoritate în partid şi uşor de manipulat. Cei din apropierea conducerii judeţului spun că Marcu a fost şi este dominat de Macaleţi şi feciorul său nelegitim! Răzvan Rotaru cum şi de Gheorghe Văzdoagă.
Mai toţi sunt de acord că în momentul de faţă PSD-ul este controlat de mai multe grupuleţe, nu mai acţionează unitar şi cu forţă. I se mai reproşează lui Marcu lipsa de eficienţă în colaborarea cu PDL, mai ales în perioada când guvernarea a fost comună. Nici faptul că Marcu nu şi-a limpezit statutul de fost informator al Securităţii din perioada cât a lucrat la Electrocontact nu este scăpat din vedere. Sunt mulţi cei care cred că Marcu este şantajabil şu uşor de manipulat tocmai din cauza trecutului său nebulos de la Electrocontact.
Cu toate aceste reproşuri care i se aduc Marcu este convins că va fi reales preşedinte. El păstrează o legătură permanentă cu o serie de primari social-democraţi şi are certitudinea că aceştia vor vota cu el. Numai că printre oamenii săi de încredere sunt mulţi care se situează pe poziţia pionului otrăvit. Ştiu primari care de gura lui Marcu i-au promis că-l vor vota, dar când se va ajunge la vot, spre altă direcţie îl vor dirija.
Principalul contracandiudat al lui Marcu la preşedinţia PSD este fostul preşedinte Mihai Baltă. Intrarea lui Baltă în cursa preşedinţiei a fost bine primită prin judeţ. Social-democraţii cred că Baltă, ales preşedinte, va pune capăt jocurilor de culise din PSD şi va desfiinţa grupurile de presiune formate pe criterii de gaşcă.
Dar marea speranţă a social-democraţilor este că îndată ce PSD-ul va reveni la guvernare, Baltă va fi garanţia că în funcţiile de şefi la deconcentrate vor fi promovaţi oameni valoroşi şi nu otrepe de teapa lui Răzvan Rotaru, considerat o ruşine de care partidul se va spăla cu greu sau poate peste mulţi ani, dacă Marcu va fi reales preşedinte.
Şi Baltă ţine legătura cu cei din teren, şi el caută să-şi asigure un număr de voturi care să-i permită să câştige. Marea problemă a lui Baltă este pe zona Dorohoiului, zonă controlată de deputatul Andrei Dolineaschi. Dacă Baltă reuşeşte să-i smulgă lui Dolineaschi promisiunea de susţinere, atunci are asigurat postul de preşedinte. Dacă Dolineaschi va continua să-l sprijine pe Marcu, atunci Baltă va trebui să recupereze pierderile de vot din zona Dorohoiului bazându-se mai mult pe zona de sud şi nord-est a judeţului.
Nici pe Botoşani lucrurile nu sunt chiar clare. Organizaţia PSD Botoşani este controlată de Macaleţi şi copilul său nelegitim Răzvan Rotaru. Numai că şi Baltă are o anumită susţinere, mai ales din rândul social-democraţilor vechi, din prima generaţie postdecembristă.
Cine va fi preşedintele? Vom afla după votul de duminică, 27 iunie. Eu cred că Mihai Baltă va triumfa, spre reabilitarea PSD-ului în faţa propriului său electorat la viitoarele alegeri parlamentare. Dacă va fi reales Marcu, PSD Botoşani va avea mari problemă în viitor. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Din tainele afacerilor lui Florin Ţurcanu
Horoscop
Bancul zilei: Memoria lui Einstein
Programul Tv SOMAX, miercuri, 23 iunie
Preşedintele Ţâbuleac s-a pus bine cu Udrea preţ de 10 milioane lei
Avocatul lui Dan Diaconescu a făcut plângere impotriva actelor de urmărire penală
Diaconescu şi Parv ma sunau la fiecare două săptămâni să-mi ceară bani
Fiscul aplică sechestru asigurator pe bunurile de la Realitatea Media
pentru o datorie de 16 milioane de RON
A călcat în picioare cele mai elementare reguli ale prese
OTV - o hazna jurnalistică
Amelia Deac, o româncă de 16 ani, câştigătoare a unui concurs de fumuseţe la Montreal
69 de ani de neuitare. Mareşalul Antonescu : „Ostaşi, vă ordon treceţi Prutul!”
Botoşănenii nu vor să dea de pomană Guvernului
Poliţiştii comunitari botoşăneni – muncă multă pe bani puţini
Concurenţă mare pentru cei care vor să fie titulari în învăţământ
O botoşăneancă de 42 de ani a fost violată de trei adolescenţi
Hoţul capacelor de canal prins de jandarmi
Patru gospodării inundate de ploile căzute în ultimele cinci ore ale zilei de ieri
Grenadă descoperită în faţa unei gospodării din Corlăteni
Colecţie numismatică de excepţie donată Bibliotecii Judeţene Botoşani
Cod galben pentru Botoşani
Învăţământul arde iar Guvernul vrea să-i facă pe elevi agricultori
Zarug are prima şansă de a rămâne la şefia Protecţiei Consumatorului
Comercianţii nu majorează preţul, dar ne fură la cântar
Disfuncţiunile de la BAC pot fi reclamate direct la minister
Cod Portocaliu de inundaţii pe Prut
22 de persoane şi 1.000 de oi evacuate din lunca Prutului la Baranca
22 de persoane şi 1.000 de oi evacuate din lunca Prutului la Baranca
Prutul a crescut cu aproape 2 metri în ultimele 5 ore
Prutul a crescut cu aproape 2 metri în ultimele 5 ore
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog