Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20465
De la 07 Ianuarie 2003
122880532
Editorial

Botoşani: Începutul există, ce va mai urma?

  • Ioan Rotundu
  • 22 June 2016, 23:00
Aflaţi în prag de vacanţă, parlamentarii îşi votează într-o veselie fel de fel de legi menite să le protejeze actele de corupţie comise. După ce l-au protejat pe social-democratul Titus Corlăţean de a nu da cu subsemnatul în faţa procurorilor DNA, după ce au votat o lege ca primarii condamnaţi cu suspendare să-şi poată păstra funcţia, ieri parlamentarii, în unanimitate, au votat şi o lege prin care să-i facă scăpaţi de pedeapsă pe toţi colegii lor care şi-au angajat la cabinetul parlamentar membrii familiei şi neamurile.
Dar acest început de promovare a unor legi care să-i protejeze pentru matrapazlâcurile comise precum trafic de influenţă, furturi din banii publici şi europeni a prins deja vechime la parlamentari. Au început timid., aşteptând să vadă reacţia poporului iar poporul nici că le-a reproşat cât negru sub unghie. Aşa că au prins curaj şi au trecut la fapte mai de soi, precum dezincriminarea unor infracţiuni de corupţie şi conexe corupţiei.
În paralel au avut grijă ca pe timpul vacanţei nu cumva Guvernul Cioloş să le facă vreo surpriză legislativă prin emiterea de ordonanţe care să le pună în pericol statutul de privilegiaţi. Aşa că, tot ieri, au adoptat o lege prin care i-a interzis premierului Cioloş să emită vreo reglementare juridică în domeniul justiţiei, culturii şi patrimoniului. Cum spunea liberalul Pui Haşoti, este pentru prima oară în perioada postdecembristă când Parlamentul interzice guvernului să emită ordonanţe cu putere de lege pentru a putea guverna ţara.
Dar cărui român îi pasă că premierului Cioloş i s-au legat mâinile la spate şi i s-a aplicat pe ochi un bandou de culoarea cireşei putrede, simbolul corupţiei impus de către troica corupţiei formată din PSD-UNPR-ALDE.
Nici în faţa acestor agresiuni de subminare a statului de drept, a afişării unui tupeu de neimaginat din partea parlamentarilor care au ajuns să nu se mai sfiiască de a ne fura la vedere, poporul nu va avea vreo reacţie. Poporul român stă paralizat precum şoarecele în faţa şarpelui pregătit să-i dea muşcătura mortală.
Ca poporul să iasă în stradă ca să apere valorile democraţiei ar trebui să aibă un organizator a căprui reper moral prezintă credibilitate şi merită a fi urmat şi susţinut în lupta sa cu ticăloşii din Parlament şi din instituţiile statului.
De unde să scoatem un astfel de reper moral când societatea civilă este şi ea aservită corupţilor care o finanţează cu banii pe care-i fură de la cei pe care societatea civilă ar trebui să-i apere? Care partid din cele prezente pe scena politică românească poate fi considerat un reper moral şi susţinut prin ieşirea în stradă când aceste partide colcăie şi ele de corupţi?
Am auzit-o ieri pe senatoarea Cristina Anghel ţipând în Senat că premierul Cioloş n-are nevoie să emită ordonanţe pentru că ea este dispusă oricând să revină în Parlament pentru a elabora legile trebuitoare. Fiinţa asta care a otrăvit grav etica şi morala societăţii româneşti, care a fost promovată de mafia politică a corupţiei pentru că au descoperit în ea o unealtă utilă lor, face parte din gruparea de piază rea pentru ţară.
Dar oare o putem condamna pentru conduita sa când votul românilor din duminica din 5 iunie i-a protejat pe aleşii de teapa ei? Cine poartă vinovăţia stării de corupţie generalizată, de accederea în Parlament a unor aleşi cu comportament de mafiot, de starea gravă de insensibilitate în care a ajuns poporul faţă de manifestările corupţilor, faţă de propria lor viaţă?
Fără îndoială că există şi astfel de vinovaţi, dar ei sunt abil camuflaţi printre noi, în politică, în administraţie, în media şi în punctele strategice ale societăţii şi continuă să ne otrăvească existenţa. Ce va urma acestui început de demolare a valorilor democraţiei şi a statului de drept? Ceva foarte grav. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Maria către Ion
Horoscopul zilei de 23.06.2016
Vladimir Putin: Rusia trebuie sa se intareasca in fata actiunilor agresive ale NATO
in apropierea granitelor noastre
Gorghiu: Daca PSD are o alianta cu UNPR, lor li se face statuie.
Daca PNL are dialog cu orice partid parlamentar, e o drama nationala
Ministerul Finantelor se reorganizeaza pentru a pregati preluarea de catre Romania a presedintiei Consiliului Uniunii Europene
Notarii publici, scosi din categoria functionarilor publici
pentru decizii organizatorice si administrative in cadrul biroului notarial
Camera Deputatilor a adoptat legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonante in vacanta parlamentara
Sunt excluse complet domeniile: justitie, cultura si administratia patrimoniului
Manoleasa: Năbădăiosul Boroleanu eliminat din viaţa publică
Blândeşti: Fostul primar Ciobanu n-a prins nici măcar funcţia de viceprimar
Debandadă şi haos în comuna Vorona
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog