Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3319
De la 07 Ianuarie 2003
122888968
Editorial

Botoşani: Portariuc vrea pace războindu-se

  • Ioan Rotundu
  • 24 November 2015, 23:00
Primarul Ovidiu Portariuc a cerut partidelor pace politică şi colaborare spre binele comunităţii botoşănene. Numai că faptele sale sunt exact pe dos, adică războinice şi cu vădită tentă de campanie electorală. Portariuc crede că cerând pace politică poate adormi vigilenţa partidelor şi a botoşănenilor de a mai vedea cu ce năzbâtii se ocupă, putându-se pregăti liniştit în vederea viitoarelor alegeri.
Neruşinarea sa a mers până acolo încât îşi legitimează faptele pe motiv că ele sunt în întâmpinarea cerinţei tinerilor ieşiţi în stradă în cursul lunii. Spaima care l-a cuprins pe Victor Ponta de mulţimea tinerilor ieşiţi în stradă şi demisionarea întregului Guvern nu i-a transmis lui Portariuc nici un semnal, nicio învăţătură de minte. Să-i fie oare puterea înţelegerii atât de rudimentară încât n-a priceput că tinerii au ieşit în stradă împotriva lui şi a celor ca el din PSD şi au cerut reformarea clasei politice şi a întregului sistem social? De vreme ce mintea nu l-a ajutat să priceapă acest lucru se pare că da.
Cum spuneam, a cerut pace politică dar se războieşte din toate puterile cu fostul p0rimar Cătălin Flutur în care vede principalul său duşman în alegerile de la anul. Pentru azi a convocat o şedinţă de Consiliu Local în regim „de îndat㔠pentru a discuta problema datornicilor de la blocul cu 135 de apartamente din Parcul Tineretului deconectat de la reţeaua de gaze pentru că au consumat şi n-au plătit. Pentru că blocul este gestionat de Locativa SA iar director este Cătălin Flutur, primarul vrea să-l oblige pe Flutur să plătească datoriile locatarilor din banii societăţii, adică din banii publici. Desigur, dacă intenţia va prinde viaţă, câştigul electoral îi va aparţine.
În realitate Portariuc este pe cale de a mai comite o ilegalitate. Şedinţa de Consiliu Local în regim „de îndat㔠se convoacă numai dară apar urgenţe la nivelul întregii comunităţi, adică a municipiului, şi nu a unui bloc de cu chiriaşi sociali. Apoi, consilierii locali n-au temei legal să voteze ca din banii publici să se achite nişte datorii private numai pentru că aşa sunt interesele primarului social-democrat şi ale partidului său PSD-ul.
A mai sunat primarul adunarea liderilor de sindicat ai pensionarilor, cunoscuţi cu toţii ca activişti de nădejde ai PSD-ului. Le-a promis acestora că le va construi un azil de bătrâni pentru persoanele neajutorate. Primarul confundă banii din bugetul public cu bugetul social al Ministerului Muncii. Botoşănenii nu plătesc impozite şi taxe ca să construiască primarul azil pentru votanţii partidului său. Protecţia socială a bătrânilor neajutoraţi intră în sfera atribuţiilor celor de la Ministerul Muncii, primăria putând deveni doar partener în condiţiile legii.
Şi mai vrea primarul să continue programul de ajutorare a pensionarilor ce au pensii sub limita sumei de 700 lei lunar, acordându-le câte 50 lei la Paşti şi Crăciun. Suma este derizorie dar are un mare impact electoral, ceea ce şi urmăreşte Ovidiu Portariuc în vederea viitoarelor alegeri.
Portariuc nu luptă cu Flutur numai la nivel de Primăria Botoşani coi a antrenat în această luptă întreg PSD-ul care ieri a dat publicităţii un comunicat cum că botoşănenii au fost pedepsiţi de Cătălin Flutur prin a nu se vota în şedinţa Consiliului Judeţean Botoşani bani pentru Primăria Botoşani. Cică Flutur a dirijat şedinţa în aşa fel ca Primăria Botoşani să nu primească bani pentru că botoşănenii nu l-au votat primar în alegerile din 2012.
Acuzaţia este rodul unei minţi bolnave. Nu Flutur a stabilit cum s-au împărţit banii dar el este cel pe care botoşănenii îl vor primar din nou, spre marea spaimă a social-democraţilor care încearcă pe toate căile să-l compromită. Numai că toate încercările lor îi ridică lui Flutur cota electorală.
Dar dacă tot na adus Portariuc şi al său PSD vorba despre funia din casa spânzuratului, în timp ce Guvernul Ponta îşi dădea duhul sub presiunea străzii, ministrul Dezvoltării a alocat primarilor PSD suma de 39 milioane de lei. Mârşăvia a ieşit la iveală odată cu instalarea guvernului Cioloş. Dar despre aceste afaceri de partid pe bani publici Portariuc nu pomeneşte nimic. Laşitatea şi ipocrizia sunt caracteristici dominante ale social-democraţilor.
Ovidiu Portariuc şi cei din PSD calcă apăsat pe urmele lui Victor Ponta în sensul că mint, sunt aroganţi şi îl loc să rezolve problemele comunităţii aruncă vina asupra altora. O astfel de atmosferă creată de Ponta în plan naţional i-a scos pe tineri în stradă. Să nu cumva Portariuc şi clica lui să-i scoată din nou pe cei din Botoşani pentru că nu se vor mai limita la strigat lozinci ci vor trece la curăţat instituţiile de impostorii politici. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Calea îmbogăţirii cu ajutorul lui Dumnezeu
Reţeta zilei: Micul dejun arab-6."Maqdus": vinete umplute in ulei de masline
Horoscopul zilei de 25.11.2015
Incendiu generat de un coş de fum necurăţat, la Drăguşeni
Proiectul de lege privind creșterea salariilor bugetarilor este neconstituțional
Circa o mie de obiecte, posibil din patrimoniul cultural national, gasite dupa perchezitii in Valcea
Dan Sova a fost audiat in Comisia Juridica din Senat
Cum arata relatiile dintre Rusia si Turcia: comert cu energie, proiecte comune gigantice
Un pas catre revenirea la alegerea primarilor in doua tururi:
Raport favorabil in Senat pentru proiectul de lege al liberalilor
Turcia a doborit un avion de vinatoare rusesc
Cum va juca Putin, ce mutari va face Erdogan, ce impact are criza asupra regiunii
Fost oficial in Ministerul Sanatatii, condamnat la cinci ani si patru luni
Judecatorii au dispus confiscarea unor sume de bani si a unei creme
Ca în desene anima7te, căţeluşul Andrei latră la Flutur
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog