Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4834
De la 07 Ianuarie 2003
123138574
pnl
Editorial

Când arta compromiterii este prost regizată

  • Ioan Rotundu
  • 19 June 2014, 23:00
Se pare că mogulul Dan Voiculescu a intrat în vrie, speriat de apropiata sa condamnare în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare, condamnare care va fi definitivă şi executorie. Apărat de către cei mai versaţi şi veroşi totodată avocaţi, se pare că echipa sa de apărători a cam epuizat tertipurile avocăţeşti şi a realizat că o soluţie definitivă în acest dosar nu mai poate fi evitată înainte de prescripţia faptelor de natură penală comise în această privatizare frauduloasă.
Aşa că, cu sau fără concursul avocaţilor, Dan Voiculescu recurge la cea din urmă armă, cea mai imorală dar de multe ori eficientă: arta compromiterii. Voiculescu vrea cu orice preţ să-şi compromită public principalii săi duşmani pe care-i consideră orchestratorii condamnării sale.
Aşa se face că Voiculescu şi-a pus în mişcare maşina de propagandă şi intoxicare publică a Antenei 3, trecând la demolarea a imaginii publice şi a credibilităţii celor pe care-i percepe a fi cei mai periculoşi duşmani ai săi.
Pentru că pe preşedintele Băsescu n-a reuşit să-l compromită cu tranzacţia fiicei sale notare, Ioana Băsescu, de a cumpăra câteva sute ha teren, Voiculescu şi-a orientat maşinăria de manipulare parşivă a publicului asupra a ceea ce el consideră călcâiul lui Ahile pentru preşedintele Băsescu: fratele acestuia Mircea Băsescu, un fel de oaie neagră a familiei.
Cum, necum, la Antena 3 au apărut înregistrări compromiţătoare la adresa lui Mircea Băsescu, cu multă şiretenie lăsând să se înţeleagă că afacerile lui Mircea nu erau străine preşedintelui Băsescu, care poate fi considerat vinovat de trafic de influenţă. Premierul Ponta, total neinspirat, a considerat că este momentul să intervină în acest scandal, cerând demisia preşedintelui Băsescu pe motiv că, deşi nu sunt probe care să-l încrimineze pentru vreo faptă penală, moral este răspunzător pentru faptele fratelui său, motiv să demisioneze imediat.
Oricare alt român ar fi fost îndreptăţit la o astfel de cerere numai Ponta nu. Dovedit plagiator, Ponta nu numai că n-a demisionat, făcând de râs România, dar a şi trecut la represiuni, desfiinţând organismul competent să-i stabilească plagiatul. Ipocrit, mincinos, oportunist, profitor şi ce poate fi mai compromiţător, plagiator dovedit, Ponta este ultimul român care mai poate vorbi despre valorile morale. Din cabinetul său Duicu a făcut trafic de influenţă iar Ponta n-a considerat că o demisie de onoare este necesară.
Dar să continuăm cu arta compromiterii pusă în scenă de Voiculescu, via Antena 3. Scos de după gratii pentru a fi audiat în dosarul lui Mircea Băsescu, , interlopul Bercea Mondialul ţipa de la geamul dubei către jurnalişti că a mituit cu două milioane de euro pe şeful DNA, Codruţa Koveşi, pe preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie Livia Stanciu şi pe Vasile Blaga.
Dacă compromiterea celor două magistrate este de înţeles, introducerea în combinaţie a lui Vasile Blaga devine o curiozitate. Ce vrea sau ce urmăreşte Voiculescu prin a-l compromite public pe Vasile Blaga? Poate vrea să-i manipuleze pe liberali să renunţe la alianţa cu PDL sau poate are o ţintă pe care nu o intuim încă. Solicitat de procurorii DNA să dea relaţii cu privire la mituirea celor doi înalţi magistraţi, Bercea Mondialul a refuzat să facă declaraţii oficiale.
Cert este că diversiunea pusă la cale de Voiculescu prin Antena 3 a a aruncat interesul pentru dosarul ICA într-un con de umbră. La ţugurlanii care stau cu ochii ţintă la Antena 3 va prinde această diversiune. Nu cred încă că şeful DNA Laura Codruţa Koveşi sau preşedintele ICCJ Livia Stanciu se vor lăsa intimidate de acuzaţiile lui Bercea Mondialu şi vor slăbi presiunea asupra judecării lui Dan Voiculescu înainte de apropiata prescriere a faptelor sale.
Dealtfel Livia Stanciu tocmai a ieşit din capcana ce i s-a întins cu o fostă angajată a soţului său decedat de vreo doi ani. Fosta angajată o şantaja pe Stanciu că dacă nu-i dă câteva mii de euro o va face de tot rahatul la Antena 3. Numai că Stanciu nu s-a lăsat intimidată şi a informat procurorii DNA că este şantajată. Iar Mihai Gâdea de la Antena 3 a rămas cu buzele umflate.
Dar toată această tevatură pune în evidenţă şi anumite adevăruri dureroase. Fraţi sau rude apropiate ale unor politicieni care deţin funcţii importante în stat nu s-au sfiit să intre în combinaţii de rudenie prin alianţă cu reprezentanţi ai lumii interlope. Mircea Băsescu nu este singurul frate de înalt demnitar în stat care a acceptat să boteze copilul unui ţigan interlop, acceptând cu bună ştiinţă să intre într-o colectivitate compromisă social şi certată cu legile statului.
Şi acest scandal se va stinge aşa cum s-a aprins iar preşedintele Băsescu îşi va duce mandatul până la capăt. În ce-l priveşte pe Dan Voiculescu, dacă a regizat bine sau prost arta compromiterii, vom afla în data de 1 iulie, când dosarul său va fi din nou pe rol. Sper ca şi el să-şi primească pedeapsa conform cu gravitatea faptelor comise şi să-şi ia în primire cuvenitul loc după gratii. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Cugetarea preotului
Horoscopul zilei
Dreptul la replică remis redacţiei JURNALUL de către Sindicatul "Şoimul" din cadrul Poliţiei Locale Botoşani
Prognoza meteo pentru vineri
Gagauzia propune pedepse cu inchisoarea pentru promovarea unirii R.Moldova cu Romania
Academia Catavencu "isi suspenda activitatea editoriala"
Seful NATO: Numarul trupelor ruse la granita cu Ucraina a crescut
Secretarul american al Trezoreriei: SUA si tarile aliate, pregatite sa impuna noi sanctiuni
PDL si PNL contesta la Curtea Constitutionala legea Parteneriatului Public-Privat
Bercea Mondial nu a dorit sa faca declaratii procurorului
desi le spusese ziaristilor ca le-a dat bani lui Kovesi si Livia Stanciu
Mircea Basescu: Am fost convocat la DNA in calitate de suspect
Imi reprosez si eu anturajul
Traian Basescu: Va garantez ca nu a existat o interventie de a mea in cazul lui Sandu Anghel
Intre nevoia de consolidare a justitiei si reflexul firesc de a-ti apara fratele, aleg consolidarea justitiei
Copii de la sate premiați de deputatul Tamara Ciofu
,,Botoșaniul muzical,, de la Vis de Artist
Botoşani: Societatea Nova Apaserv instigă la acte de violenţă fizică
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog