Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19663
De la 07 Ianuarie 2003
122905312
Editorial

Candidaţi noi, dar cu pietre de moară la picioare

  • Ioan Rotundu
  • 26 August 2008, 23:00
Chiar dacă secretarul PNL, Florin Ţurcanu n-a recunoscut că într-una din seri, la sediul partidului său a avut loc o şedinţă furtunoasă, a recunoscut în schimb că în lista candidaţilor anunţată pentru alegerile parlamentare se vor opera unele modificări. Prin mediul politic se acredita ideea că unul dintre cei care vor apărea drept candidat al PNL într-unul din colegiile judeţului, dacă nu chiar pe Botoşani, va fi Gheorghe Ciubotaru, patronul societăţii Electroalfa. Ieri, pe surse, informaţii confirmate ulterior de către Florin Ţurcanu, secretarul PNL, în discuţia avută am reuşit să aflu cine sunt noii candidaţi care vor fi anunţaţi public de către conducerea PNL Botoşani.
Unul dintre aceştia este Doru Munteanu – directorul Spitalului judeţean Botoşani, un personaj nou apărut în atenţia publicului şi controversat în multe privinţe. Despre Doru Muntianu s-au aflat mai multe din momentul în care numele său a fost rostit de către liberalii botoşăneni ca viitor director al Spitalului judeţean. Presa i-a scociorât trecutul şi a dezvăluit că inginerul Muntianu este un apropiat al directorului Autorităţii de Sănătate Publică, Gabriel Oprişanu, cu care a efectuat şi un concediu în Grecia.
Apoi, după numirea ca director la spital, Munteanu a fost acuzat că odată cu unele lucrări de modernizare a unităţii spitaliceşti a fost extrem de atent cu construcţia vilei pe care Oprişanu a ridicat-o pe un teren situat gard în gard cu clădirea spitalului. I s-a mai reproşat lui Muntianu că a aruncat în vânt vreo 11 miliarde de lei vechi pe o intrare modernă în spital, investiţie care n-a dat rezultatele aşteptate şi care a fost considerată supradimensionată ca şi cost. Mai sunt şi altele, dar vor avea grijă, probabil, contracandidaţii săi să i le amintească în campania electorală ce stă să înceapă.
Doru Muntianu va candida la deputaţi, iar la Senat, pe Botoşani, va candida Gabrieş Oprişanu, şeful şi prietenul său. Cei doi vor face echipă, pentru a se susţine reciproc. Cel de-al doilea candidat pe colegiul Botoşani va fi omul de afaceri Victor Mihalachi. Iniţial, despre Mihalachi se auzea că va candida din partea PDL. Iată că s-a orientat spre PNL. Mihalachi este un om simplu, fără o pregătire intelectuală care să-l recomande pentru un post de deputat. Sincer, nu-l înţeleg de ce vrea mărire, de vreme ce a pus bazele unei afaceri care, deocamdată, merge binişor. El va mai avea de dat explicaţii cu privire la sănătatea sa. S-a zvonit în mai multe rânduri prin Botoşani a suferit nişte crize nervoase şi că a fost internat la Psihiatrie Iaşi. La amploarea afacerilor sale, apariţia unor crize nervoase sunt manifestări inerente ale stresului la care este supus. Nu-i de ici de acolo să asiguri salarii la câteva sute de muncitori şi să faci faţă zecilor de lucrări angajate, unele de amploare şi pe banii public. Ori, se ştie, iar constructorii ştiu cel mai bine, cel mai prost şi nelatimp plăteşte statul. Înclin să cred că mai degrabă lui Victor Mihalachi i s-a oferit rolul de sponsor. El va trebui să asigure partea financiară a campaniei lui Doru Muntianu şi Gabriel Oprişanu
Interesat nume de candidat a apărut şi pe Colegiul Dorohoi. Mă refer la Viorel Grigoraş, cel care a dispus cum a vrut ani de zile de instituţia numită RAR. Oricât s-a chinuit Constantin Conţac, în calitate de vicepreşedinte şi apoi preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani să-l schimbe pe acest Grigoraş de la RAR n-a reuşit. Am reuşit noi, „păcătoşii de la Jurnalul”, cum am fost etichetaţi, care în urma investigaţiilor efectuate asupra firmei sale de transport persoane am descoperit grave ilegalităţi, iar ca şef RAR comisese grave abuzuri de putere. Firma sa, cunoscută sub numele „RVG”, deţinea la un moment dat monopolul transportului de persoane pe anumite rute în judeţ şi în ţară. Pus în faţa evidenţelor, Grigoraş s-a dat la fund o perioadă. Iată că iese la lumină şi vrea mandat de senator. Bani are să-şi susţină campania. Nu-i cunosc încă adversarii. Dacă va avea noroc de nişte papă lapte, peste nici patru luni îl vom apela cu formula „domnule senator”.
Modificările operate în rândul candidaţilor PNL nu se opresc aici. Se anunţă şi alte nume ce aspiră la un mandat de deputat sau senator. Nu ne rămâne decât să aşteptăm fluierul final, ca să ştim cine merită votat şi cine ignorat. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CLXXV)
(Ioan Rotundu)
Podul care a scurtat drumul spre cazanul „ţuicii de Rădeni”
Drumul care continuă să rămână doar un vis frumos
Salariaţii de la Protecţia Copilului vor fi scoşi afară din birouri
Primăria Botoşani va trece la ridicarea maşinilor parcate nelegal
Taxe şi impozite la nivelul celor de acum doi ani
15 copiii din Rădăuţi Prut pleacă în vacanţă la Petrila
Botoşăneancă violată de fratele concubinului
Şanţurile neastupate îi vor costa scump pe furnizorii de utilităţi
86 de milioane lei pentru înfiinţarea şi modernizarea spaţiilor verzi
Rusia reîncepe jocul în zona transnistreană. România, spectator
Bogat şi sărac: Va exista Basarabia pana in 2009?
Rusia avertizează Basarabia asupra "greşelii georgiene"
Ţeapa ratelor descrescătoare la Unicredit
Program Tele'M Botoşani miercuri, 27 august
Horoscop
Supervirilitate
Vă acordă consultanţă... gratuit
Candidaţii liberali la parlamentare s-au încolonat în spatele lui Săftoiu
noi şi interesante nume de candidaţi
A scăzut drastic numărul celor care trăiesc din ajutoare sociale
Vor primi salariile la nivelul maxim
Birocraţia costă Spitalul judeţean un milion de euro
Cardurile europene îi stresează pe cei de la CJAS
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog