Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18717
De la 07 Ianuarie 2003
122878784
Editorial

Capcana lui Dragnea întinsă preşedintelui Iohannis

  • Ioan Rotundu
  • 21 September 2017, 23:00
Preşedintele PSD Liviu Dragnea, care este şi preşedintele Camerei Deputaţilor, cere preşedintelui României Klaus Iohannis să-şi facă un calendar cu întâlniri mai dese cu persoana sa. Susţine Liviu Dragnea că astfel de întâlniri ar fi benefice pentru imaginea României şi, totodată, preşedintele ar vorbi aceiaşi limbă cu politicienii, ceea ce ar da bine în faţa românilor, a instituţiilor europene şi internaţionale, arătându-le acestora că în România domneşte o armonie deplină şi o colaborare fructuoasă între instituţiile statului .
„Am spus-o şi public şi când ne-am întâlnit la Cotroceni, cred că trebuie să facem un fel de calendar, un obicei de a ne întâlni, pentru că suntem într-o perioadă în care o ţară deşteaptă vorbeşte pe aceeaşi limbă, prin toate vocile care prestează” – a declarat presei Liviu Dragnea.
Oare ce gânduri ascunse mai nutreşte Dragnea de-a ajuns în situaţia să ne considere „o ţară deşteaptă vorbeşte pe aceeaşi limbă”, când el şi clica lui ne-a considerat o adunătură de proşti care am ieşit în stradă împinşi din spate de interesele multinaţionalelor.
Imaginea lui Liviu Dragnea în ţară şi în străinătate este una compromisă. Este imaginea unui infractor care prin impostură a reuşit să pună mâna pe putere. Interesul său a devenit clar pentru toată lumea de bună credinţă: subordonarea justiţiei politicului, protejarea corupţilor şi controlul absolut asupra tuturor instituţiilor statului, el urmând a se intitula „Il Lider Maximo” asemenea lui Fidel Castro, una dintre marile figuri de dictator ale lumii.
Ce mesaj ar transmite lumii preşedintele Klaus Iohannis dacă s-ar aşeza la masă şi ar pune la cale treburile României de comun acord cu infractorul Dragnea? Mesajul ar fi unul catastrofal iar ţara noastră ar începe să fie izolată în plan internaţional. Preşedintele Iohannis poate şi trebuie să colaboreze cu Dragnea numai în plan instituţional şi numai în calitatea acestuia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. În plan politic şi guvernamental preşedintele trebuie să fie ochiul vigilent al poporului aţintit asupra guvernării de către un partid corupt şi plin de cercetaţi penal, incompetenţi, plagiatori, oportunişti , un partid a cărui morală şi etică deontologice sunt în contradicţie flagrantă cu valorile morale şi etice ale poporului.
Afişându-se public, umăr la umăr cu preşedintele ţării, Dragnea ar da semnalul că are un ascendent asupra acestuia şi că, de fapt, el îl consiliază pe preşedinte ce are de făcut pentru ţară.
Şiret şi lipsit de scrupule, Dragnea urmăreşte de fapt să submineze autoritatea preşedintelui şi credibilitatea acestuia în faţa românilor. Stând la masă cu preşedintele Iohannis, Dragnea poate da semnalul că tot ce spune şi face el, premierul, miniştrii săi este cu acordul preşedintelui. Omul acesta este în stare numai să intre şi să iasă pe poarta palatului Cotroceni şi poate declara cu seninătate, cu aerul lui de superioritate şi uşor ironic, orice poate să-l compromită pe preşedinte.
Nu mai departe în aceste zile, când preşedintele Iohannis vorbea de la tribuna ONU, în ţară Dragnea îi dădea sfatul să nu mai facă recomandări de la distanţă despre ce are de făcut guvernul cu dezastrele naturale ci s-o facă de acasă Un astfel de caracter mârşav precum cel al lui Dragnea nu poate sta la aceiaşi masă cu caracterul onest şi loial ţării precum cel al preşedintelui.
Nu cred că „neamţul” va cădea în plasa întinsă de Dragnea de a se afişa alături de el în văzul întregii lumi, compromiţându-şi munca de până acum, o muncă destul de verticală şi apreciată în plan extern.
Revenind la întrebarea ce anume l-ar determina pe Dragnea să devină partenerul de dialog al preşedintelui în rezolvarea treburilor ţării, răspunsul cred că ar fi ca prin această colaborare Dragnea să-şi legitimeze în faţa românilor acţiunile de luptă împotriva independenţei justiţiei şi de protejare a corupţilor cu care s-a înconjurat şi pe care-i foloseşte cu abilitate în jocurile puterii. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Condamnare dorită
Horoscopul zilei de 22.09.2017
Fondul Proprietatea vinde 2,5% din OMV Petrom pentru 400 mil. lei si va ramane cu o participatie de 10%
Augustin Lazar: Este un impas al Inspectiei Judiciare
Este fara precedent ca inspectorii judiciari sa se inregistreze intre ei
Dragnea vrea mai multe intalniri cu Iohannis:
"Cred ca trebuie sa facem un calendar, un obicei din a ne intalni. Din partea noastra nu este nicio rezerva"
Vremea se raceste in toata tara, temperaturile vor fi mai reduse decat de obicei in aceasta perioada
Botoşani: Bani pentru incluziunea socială a romilor
Starea şomajului la nivelul judeţului Botoşani
Broboane mari de transpiraţie pe fruntea „docentului” Ionică Nechifor
Ioan Rotundu
Cazul Iulian Vlas sau când stânga justiţiei nu vrea să ştie ce-a hotărât dreapta
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog