Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Horoscop
Umor
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12459
De la 07 Ianuarie 2003
114941040
Editorial

Cât plătesc partidele pentru tăcerea presei?

  • Ioan Rotundu
  • 17 September 2022, 19:17
Fără a avea habar de ancheta celor de la Recorder privind mijloacele folosite de către partidele politice pentru a cumpăra tăcerea presei faţă de mârşăviile pe care ele le comit pe seama banilor publici, săptămâna ce tocmai a trecut am iniţiat mai multe comentarii pe această temă.
În primul rând, l-am invitat pe jurnalistul istoric dr. Corneliu Filip în emisiunea Dosarul zilei de pe Tele’M Botoşani şi am discutat cum funcţiona cenzura asupra presei în regimul comunist şi cum funcţionează aceeaşi cenzură în zilele noastre.
Apoi, pe site-ul Jurnalului am publicat un comentariu asupra modului în care actualul ministru al Educaţiei Sorin Câmpeanu (un plagiator şi apărător al plagiatorilor care şi-au luat titlul de „doctor” prin furt intelectual) vrea să modifice Legea învăţământului, nu în scopul creşterii calităţii actului de educaţie, ci în blocarea accesului elevilor din mediul rural şi sărac spre licee şi universităţi, favorizând în mod deschis doar accesul elevilor din familiile bogate şi bine situate social.

Acum, că cei de la Recorder au dat publicităţii ancheta lor cu privire la modul în care partidele politice a cumpărat tăcerea presei, plătind-o cu bani publici, făcând-o părtaşă la mârşăviile lor pe seama banilor publici şi a ascunderii de opinia publică a deciziilor guvernamentale prin care întreg poporul este jefuit mai ceva ca pe timpul fanarioţilor, afirmaţiile mele din comentariile proprii au primit confirmarea.
Era ştiut faptul că partidele politice, mai ales cele parlamentare, primesc anual de la bugetul ţării zeci de milioane de lei pe motiv că astfel sunt ferite de corupţie. Aşa s-a ajuns în situaţia ridicolă ca poporul român să-i plătească pe politicieni ca să fie cinstiţi. Numai că această plată, ce anual însumează sute de milioane de lei, de la buget, nu numai că i-a ţinut pe politicieni departe de actele şi faptele de corupţie dar, dimpotrivă, le-a deschis noi oportunităţi iar corupţia a înflorit în rândul politicienilor cum n-a mai înflorit niciodată în istoria modernă a României.
Ancheta celor de la Recorder ne dă explicaţia de ce marile trusturi de presă precum Antenele infractorului Dan Voiculescu şi Româna Tv a infractorului fugitiv Sebastian Ghiţă n-au dezbătut public şi critic la adresa Guvernului Ciucă modul dezastruos în care este gestionată criza energetică şi cum suntem furaţi de zeci de miliarde de lei de către companiile energetice de stat care au majorat nejustificat preţul la energie pentru a aduce bani la buget , bani cu care Guvernul să-i prostească pe români cu compensări simbolice, restul miliardelor ajungând la baronii locali ai PSD şi PNL prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, bani din care se fură în draci.
Avem şi explicaţia de ce aceste trusturi de presă nu au provocat dezbateri critice la reforma pe care ministrul Câmpeanu vrea s-o iniţieze în învăţământ, o reformă care blochează şansele de egalitate între elevi de a accede la formele superioare de învăţământ, o reformă care încurajează plagiatul la nivel universitar şi care dă posibilitatea rectorilor de universităţi să fie în funcţie pe viaţă, o decizie aberantă.
Din zecile de milioane de lei primite de PNL, PSD, UDMR de la bugetul public, o mare parte din bani s-au dus către trusturile de presă pe căi ocolitoare, ascunse, ca să nu se ştie de aceste plăţi. Cu un tupeu specific golanilor de cartier, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a refuzat să dea date celor de la Recorder despre plăţile făcute către presă, deşi era obligat să facă acest lucru fiind vorba de bani p0ublci.
Acum aveţi şi explicaţia de ce presa din Botoşani nu mai critică şi nu mai dezvăluie public afacerile politicienilor din PNL ş PSD iar impostorul liberal Costel Şoptică este tot mai ridicat în slăvi. Avem acum explicaţia de ce presa nu-l tage de mânecă pe primarul socialist Cosmin Andrei despre care aproape că nu mai conştientizăm cp este primarul oraşului.
Cât despre corupţia din poliţie. justiţie şi administraţie, în afară de ce mai apare prin Jurnalul, nu mai are nimeni curajul să scrie, deşi această corupţie a luat o amploare 8nimagiinabilă. Am luptat pentru destructurarea grupării mafiote fondată de Raluca Stâncescu fostă prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani cu şeful lumii interlope botoşănene, ţiganul Cătălin Stavără ca să aflu acum că s-a format o altă grupare din poliţişti, procurori, judecători şi un executor judecătoresc care operează în justiţia botoşăneană, împărţind dreptatea cui pune mai mult pe unul din cele două talere ale balanţei.
Toate acestea sunt posibile în România pentru că marea majoritate a românilor acceptă să fie umiliţi doar pentru că politicienii şi guvernanţii le cumpără tăcerea aruncându-le câteva firimituri de la masa la care aceşti politicieni ospătează cu multă nesimţire. Se apropie luna decembrie, luna în care l,a români îşi frânge gâtul câte un preşedinte de ţară, câte un guvern. Murmurele de nemulţumire vor spori odată cu venirea iernii când facturile la energie ne vor go0li buzunarele.
Vom dormi tot în frig ca pe vremea lui Ceauşescu. Ciocoii veci, adică comuniştii de ieri, sunt acum ciocoi noi. Ei trebuie să ne dea socoteală pentru tor ce ni se întâmplă. Părerea mea!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 19 – 25 septembrie 2022
Bancul săptămânii: Răspuns inteligent
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Răfuială între soţi cu complicitatea unei justiţii oarbe
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă