Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10385
De la 07 Ianuarie 2003
120865998
Editorial

Căţeii dintâi turbă repede

  • Ioan Rotundu
  • 4 June 2014, 23:00
Căţeii dintâi turbă repede spune un proverb românesc care sugerează faptul că graba strică treaba. Şi premierul Victor Ponta s-a grăbit să-i consulte pe românii înregimentaţi politic în PSD dacă să candideze la Preşedinţia României. Iar adunătura de la mitingurile pe unde a trecut l-a aplaudat şi chiar l-au rugat să le facă onoarea de a candida.
Am comentat ieri despre vulnerabilităţile pe care Victor Ponta le are ca şi candidat la funcţia supremă în stat. Printre aceste vulnerabilităţi am aşezato şi pe cea a imaginii sale externe catastrofale şi mai ales relaţia extrem de proastă pe care o are cu Departamentul de Stat nal SUA. Nu am exagerat cun nimic când am scris acest comentariu, dovadă că şi preşedintele SUA, Barak Obama, aflat în vizită în Polonia, în cuvântarea sa de ieri de la Varşovia a transmis Guvernului României şi, implicit, premierului Ponta o serie de mesaje de avertizare.
Obama a atras atenţia că SUA nu sprijină guvernele care tolerează corupţia şi fură de la cetăţeni, avertisment care-l vizează direct pe Ponta care, prin parlamentarii PSD, a pus la adăpostul imunităţii pe toţi senatorii şi deputaţii anchetaţi de DNA, blocând astfel mersul anchetelor.
A mai afirmat Obama c㠄România nu va fi niciodată singură”. Dacă avem în vedere că sintagma a fost rostită în contextul luptei cu corupţia, descifrăm aici faptul că Guvernul SUA nu este dispus să lase România la cheremul baronilor locali ai PSD şi pe mâna unui premier dovedit a fi corupt aşa cum este Victor Ponta.
Obama are mai multe pârghii în a bloca alegerea de către români a unui preşedinte care să pună în pericol Parteneriatul militar şi econ0omic. SUA a investit şi vc mai investi mult în România în ce priveşte tehnica militară, va spori numărul militarilor şi va crea din România un puternic sprijin pentru trupele NATO.
Toate aceste deziderate ale sale America ştie că nu le poate îndeplini dacă România va fi condusă de un preşedinte corupt sau controlat de grupările mafiote locale şi centrale. Victor Ponta ştie şi el toate aceste ameninţări la adresa sa, ştie că SUA va face tot ce-i stă în putinţă să-i blocheze drumul spre Preşedinţia României şi mai ştie că dacă SUA are interesul să sacrifice un politician care le încurcă socotelile are mijloacele necesare să-l elimine dintr-o cursă politică compromiţându-l.
Iată de ce după alegerile europarlamentarelor din 25 mai Victor Ponta şi-a potolit avântul pentru candidatura la Preşedinţie, iată de ce Ponta se gândeşte foarte serios şi la o altă variantă, una care să-i împace şi pe americani şi pe baronii locali.
Iar dacă avem în vedere declaraţia de ieri a lui Mircea Geoană cum, că numele său se află pe cea mai scurtă listă de candidaţi la prezidenţiale a PSD, cred că avem deja şi numele celui care l-ar putea înlocui pe Ponta. Dacă va avea loc această rocadă, atunci şansele dreptei de a câştiga alegerile prezidenţiale cresc simţitor.
Problema este dacă nu cumva orgoliul, dorinţa de putere a lui Ponta şi obligarea sa de către baronii din PSD să candideze nu-l va împinge pe acesta la o decizie iraţională din toate punctele de vedere. Să nu uităm că miza cea mare a baronilor PSD este ca Ponta ajuns preşedinte să-in scape de DNA. Chiar Ponta le-a spus că dacă el nu ajunge la toamnă preşedinte „Scapă cine poate!” Se referea la cei anchetaţi deja de DNA.
Revenind la proverbul nostru, înclin să cred că el se va aplica şi în cazul lui Ponta. Adică acesta s-a grăbit să-şi anunţe candidatura la preşedinţie dar se va retrage din motivele arătat mai sus. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comunicat Nova Apaserv Botoşani
Modern Calor ieftinește din nou energia termică
Anunț Urban Serv
Bancul zilei: Dorinţa ţiganilor
Horoscopul zilei
Germanul Manfred Weber preia presedintia grupului Popularilor Europeni
Mircea Geoana: Numele meu, pe lista foarte scurta de potentiali candidati PSD
Europarlamentarii PMP, acceptati in grupul PPE din Parlamentul European
Electorata, o noua versiune mult mai restrictiva
PNL acuza PSD ca vrea sa controleze Curtea de Conturi, BNR, TVR si Radio Romania
Alexandru Uioreanu, fiul presedintelui CJ Cluj, condamnat definitiv la 8 luni inchisoare cu suspendare
Deputatul PMP de Dambovita Florin Popescu, pus sub control judiciar
Proteste ale jurnalistilor la Budapesta contra cenzurii
Barack Obama: Liderii trebuie sa lupte impotriva coruptiei, nu sa fure de la cetateni
Romania nu va fi niciodata singura!
Campanie de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului...
Profesorul Constantin Manolache, a încetat din viaţă
Biserica Ortodoxa, fondurile europene si agricultura de la manastiri
Istoria unei relatii lucrative pentru toate partile, mai putin bugetul UE
Se întoarce Inchiziţia?
Ioan Rotundu
Botoşani: Inspecție ministerială la Casa Sofian
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă