Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6947
De la 07 Ianuarie 2003
122867014
Editorial

Ce se naşte din USL, statul de drept va mânca

  • Ioan Rotundu
  • 18 February 2016, 23:00
Trăim în aceste zile o prăbuşire a statului de drept în România printr-o încălcare gravă a separaţiei puterilor în stat şi prin crearea unei inegalităţi a cetăţenilor în faţa justiţiei.
Iar toate aceste grave încălcări, spre uimirea românilor, a venit de la cel mai înalt nivel: Preşedinţia României. Prin Constituţie, preşedintele ţării este garantul separaţiei puterilor în stat şi de respectarea a prerogativelor lor constituţionale, este garantul cetăţenilor că se pot bucura de drepturile constituţionale în mod egal şi fără vreun fel de discriminare.
Dar când preşedintele Klaus Iohannis a acceptat invitaţia unei televiziune patronată de către unul dintre marii corupţi, aflat acum după gratii, şi i-a apărarea coruptului acuzând o instituţie a statului de abuz de putere în condiţiile în care acea instituţie nu voia decât să pună în aplicare ceea ce legea a obligat-o, acest preşedinte nu mai poate fi considerat garantul Constituţiei şi nici reprezentantul legitim al poporului.
Ce l-a determinat pe preşedintele Iohannis să ia apărarea Antenelor patronate de infractorul Dan Voiculescu şi să acuze justiţia de comiterea unei nedreptăţi lui Voiculescu când a dispus confiscarea unei părţi din averea dobândită pe căi necinstite? În spatele acestui atac la justiţie să de fapt un interes meschin al preşedintelui.
Recent, judecătorii au stabilit că familia Iohannis a dobândit în Sibiu un imobil pe căi de eludare a legii. Proprietarii de drept al imobilului s-au judecat ani la rând cu familia Iohannis şi de curând li s-a făcut dreptate în sensul că Iohannis a fost obligat să evacueze imobilul care deja are un proprietar legal.
Această evacuare l-a deranjat pe preşedinte şi a sărit în apărarea Antenelor dând de înţeles justiţiei ca nu cumva şi în cazul său să procedeze la fel. Preşedintele ţării a blocat aplicarea unei hotărâri judecătoreşti pentru a-şi apăra un interes personal. Toate speranţele noastre puse în preşedintele neamţ s-au năruit iar neamţul s-a dovedit a fi de fapt mai român decât românii.
Când preşedintele ţării, cel care prin prerogativele constituţionale numeşte procurorul general al României şi pe cel al DNA, atacă justiţia într-un mod aşa brutal, românul de rând ce încredere să mai aibă că judecătorii îl vor judeca cu dreptate şi nu după cum i se transmit anumite semnale din partea politicului sau a unei puteri în stat?
Un alt apărător al corupţiei, Liviu Dragnea, prezent şi el la Antene, a declarat că este serios preocupat să iniţieze o moţiune de cenzură pentru a demite Guvernul Cioloş pentru că sabotează statul de drept şi libertatea de expresie.
Câtă ipocrizie? Dragnea este cel mai mare duşman al statului de drept, cel care în repetate rânduri a încercat destructurarea statului de drept în România, el care este deja condamnat pentru fraudă electorală, a devenit apărătorul statului de drept şi asta la Antenele care au dinamitat cât au putut democraţia românească. Iar la corul ipocriziei, minciunii şi manipulării s-a alăturat şi Victor Ciorbea - Avocatul Poporului, această slugă a PSD-ului ce cândva era un înfocat ţărănist . Ciorbea s-a autosesizat pentru o posibilă încălcare a dreptului la libera exprimare din partea ANAF şi a premierului Cioloş.
Dar când Dragnea a iniţiat celebra Lege a defăimării şi ameninţa presa cu amenzi uriaşe dacă va mai scrie negativ despre politicieni şi partide acelaşi Ciorbea unde se afla? Când parlamentarii şi-au tras pensie specială, Ciorbea de ce n-a sesizat Curtea Constituţională că parlamentarii s-au situat deasupra legii? Iată un alt ipocrit aservit corupţiei pus în funcţie de PSD iar el le este recunoscător şi le sărută tălpile ori de câte ori i se iveşte prilejul.
Ce constatăm din toate aceste luări de poziţie? Constatăm că sunt toţi foşti USL-işti iar ce se naşte din USL statul de drept va mânca. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: „Cutia neagr㔠a Naomei Campbell
Reţeta zilei: Plachie de fasole boabe
Horoscopul zilei de 19.02.2016
Prognoza meteo pana duminica
Miercurea neagra. Patru institutii, ingenuncheate
Mircea Cartarescu, dupa ce Iohannis a luat apararea Antenei 3:
Madalin Voicu, plasat sub control judiciar pe cautiune de 500 de mii de lei
DNA: Senatoarea PNL Doina Tudor, urmarita penal pentru complicitate la luare de mita
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in legatura cu "posibila incalcare a articolelor din Constitutie privind libertatea de exprimare"
Budapesta: Sunt sanse mari ca Ungaria sa fie nevoita sa construiasca un gard la granita cu Romania
CSM critica declaratiile presedintelui si premierului in cazul somatiei ANAF la adresa Antenelor:
Incendiu cu victimă la Cucorăni
Guvernul a numit noi prefecți în 10 județe
Sprijin alocat temporar producătorilor de legume și fructe
Guvernul a decis acordarea unui ajutor umanitar Republicii Moldova
Botoşani: Dan Nechifor, prefectul de paie al PNL
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog