Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Politică
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
37809
De la 07 Ianuarie 2003
103220783
Editorial

Cine credeţi că va rāde la urmă?

  • Ioan Rotundu
  • 24 July 2015, 23:00
Hotărāt lucru, pentru premierul Victor Ponta nu este bun nici un preşedinte al Romāniei care nu acceptă voinţa politică a PSD-ului, o voinţă de protejare şi promovare a corupţiei şi a politizării structurilor statului.
N-a fost bun preşedintele Băsescu pe motiv că a asmuţit DNA-ul asupra baronilor PSD punānd la cale o mare răzbunare politică, īn viziunea plagiatorului Ponta, cum nu s-a mai consemnat īn istoria ţării.
Preşedintele Iohannis a fost repede asimilat lui Băsescu din aceleaşi motive: nu achiesează la măsurile de guvernare propuse de PSD şi n-a făcut nimic să calmeze asaltul DNA asupra corupţilor din partid, dimpotrivă, spaima baronilor locali fiind īn momentul de faţă mai puternică decāt īn vremurile lui Băsescu, liderii PSD putānd acum simţi pe pielea lor că orice rău poate deveni bun cānd este īnlocuit de un alt rău şi mai mare.
Pentru că preşedintele Iohannis n-a promulgat Legea Codului Fiscal, supărāndu-i rău de tot pe social-democraţi şi mai ales pe premierul Ponta, acesta a ajuns să fie tratat cu sictir şi cu multă ironie, celor din PSD nepăsāndu-le că preşedintele este alesul poporului cu un vot covārşitor şi că umilindu-l pe el umilesc poporul romān. Premierul Ponta a declarat marţi, rāzānd ironic şi cu subīnţeles că promulgarea Legii Codului de procedură fiscală şi refuzul promulgării Legii Codului fiscal de către preşedintele Iohannis a dus la crearea unei situaţii anapoda. „Avem căruţa, nu avem caii, dar poate aşa se lucrează nemţeşte. Pānă la 1 septembrie vom avea Codul Fiscal” – s-a lăudat Ponta, marţi, rāzānd, cum spuneam, cu gura pānă la urechi.
Două comentarii se cer a fi consemnate. Primul, promulgarea Codului de procedură fiscală n-a pus cu nimic īn dificultate aplicarea acestuia fără legiferarea Codului fiscal. Codul de procedură fiscală reglementează procesul tehnic de colectare a impozitelor şi taxelor, evidenţierea lor īn contabilitatea firmelor şi a Trezoreriei statului, stabileşte procedurile contestaţiilor şi rezolvarea aspectelor litigioase. Că TVA-ul este 24% sau va fi 19%, cum vrea Ponta, conţinutul Codului de procedură fiscală nu se modifică cu nimic pentru că prin Codul fiscal sunt stabilite ce impozite şi taxe se plătesc de către contribuabili şi īn ce cuantum.
Numărul impozitelor şi taxelor şi cuantumul acestora se poate modifica prin modificarea Codului fiscal fără a se afecta conţinutul Codului de procedură fiscală. Aşa stānd lucrurile, premierul Ponta a rās de Iohannis precum proasta īn tārg iar cei care l-au aplaudat n-au făcut decāt să-şi expună public ignoranţa īn materie fiscală.
Al doilea comentariu se referă la trimiterea lui Ponta către originea etnică a preşedintelui. Sintagma „…poate aşa se lucrează nemţeşte” este una discriminatorie şi ar fi trebuit ca marţi cei de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării să fi luat foc, să-l fi chemat pe Ponta la audieri şi să-l fi sancţionat ara cum au procedat īn vreo trei rānduri cu preşedintele Băsescu cānd a gafat pe tema discriminării. N-au făcut-o şi n-o vor face pentru că sunt oamenii PSD-ului. Īn schimb, mă aştept ca acelaşi CNCD să-i cheme la audieri pe procurorii DNA care au avut curajul să dea buzna peste afacerile necurate ale deputatului Partidei Romilor, ţigan Nicolae Păun pe motiv că-i o anchetă discriminatorie la adresa etniei ţiganilor.
Prin afirmaţia sa Ponta a jignit cultura germană dar īn primul rānd ne-a jignit pe noi toţi. Iohannis este cetăţean romān de etnie germană şi este preşedintele poporului romān, este reprezentantul legitim al naţiunii romāne. Eu aş putea spune despre Ponta, după cum īl arată faţa, că este de origine peceneagă (turco-tătară), preferānd să fie operat la picior de către nepoţii străbunilor săi. Pot spune pentru că nu sunt persoană oficială a statului romān şi nu mă supun nici unui protocol diplomatic. Dar Ponta este premierul Romāniei şi nu are voie să facă asemenea aprecieri publice, indiferent de ce gāndeşte sau crede īn sinea sa. Ponta a reuşit, īn aplauzele susţinătorilor săi, să-l umilească pe preşedintele Iohannis şi să-l discrediteze īn faţa acelor romāni care nu sunt familiarizaţi cu procedurile fiscale.
Am apreciat faptul că preşedintele n-a răspuns provocării şi n-a intrat īn jocul murdar al declaraţiilor lui Ponta. L-am auzit īn vreo două rānduri pe preşedintele Iohannis rostind sintagma „Puterea lucrului bine făcut”, o sintagmă care n-a fost folosită īntāmplător, ea purtānd un anumit mesaj politic ce vine din interiorul unei grupări despre care nu se cunoaşte mai nimic dar care curăţă ţara de corupţi, trimiţāndu-i după gratii.
Presimt că tăcerea preşedintelui ascunde de fapt o iminentă măsură pe care DNA-ul o va lua īmpotriva lui Ponta, ajutāndu-l să afle ce īnseamn㠄Puterea lucrului bine făcut” īn manieră nemţească. Cel care va rāde la urmă va fi preşedintele. Părerea mea!
22.07.2015

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comunicat de presă APIA Botoşani
Cretinism politic liberal
Ioan Rotundu
Botoşani: Māndrie iliesciană
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămānii: 20-26 iulie 2015
Bancul zilei: Rostul laptop-ului
Reţeta săptămānii: Pui la grătar
Sfinţire de mănăstire cu invazie de social-democraţi
Ioan Rotundu
Īncă un gogoloi menit să umbrească monumentul istoric
Ioan Rotundu
Comunicat de presă PNL Botoşani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă