Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
518
De la 07 Ianuarie 2003
93573303
Editorial

Cine vor fi cei cinătuiţi

  • Ioan Rotundu
  • 4 April 2013, 23:00
Numiţi Lolek şi Bolek, Tandea şi Mandea cei doi co-lideri ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta încep să se disocieze, să se îndepărteze unul de celălalt prin modul de abordare politică a problemelor naţionale.
Un exemplu destul de elocvent este cel al propunerii procurorilor şefi şi adjuncţi pentru conducerea Parchetului General, DNA şi DIICOT. În timp ce Crin Antonescu dorea promovarea unor procurori credincioşi USL şi astfel să-l salveze pe Dan Voiculescu de la o posibilă încarcerare, Victor Ponta a adoptat o cu totul altă soluţie. El a purtat o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu dar şi cu cei de la Bruxelles şi a înţeles că de aceste numiri depinde soarta viitoare a României în cadrul Uniunii Europene.
În timp ce Crin Antonescu ar fi sacrificat interesele României numai pentru a-l salva pe Dan Voiculescu de la puşcărie, Victor Ponta a acceptat un compromis în faţa preşedintelui Băsescu şi a propus la conducerea DNA pe Codruţa Koveşi, fostă procuror general al României şi reprezentant al Justiţiei româneşti la Bruxelles.
În timp ce în urama acestor propuneri, Crin Antonescu a avut ieşiri publice evident părtinitoare şi în apărarea lui Dan Voiculescu, premierul Victor Ponta a răbdat cu stoicism atacurile murdare ale puşlamalelor lui Dan Voiculescu de la Antena 3 şi a avut un discurs echilibrat, ceea ce i-a dus, fără vreo îndoială, un substanţial câştig politic în plan extern. Nu acelaşi lucru l-a realizat Crin Antonescu, care a demonstrat că este dependent cercului mafiot condus de Dan Voiculescu şi că deţinerea funcţiei sa de preşedinte al Senatului României este una păguboasă pentru politica externă a României.
Faptul că PNL a cedat funcţia de ministru al Justiţiei PSD-ului, această decizie trebuie privită cu multă suspiciune. În spatele ei pot sta nişte viitoare manevre politice puse la cale de Dan Voiculescu, această piază rea a României şi a românilor. Cred că Ponta a simţit ce stă în spatele acestei atât de uşoare renunţări şi şi-a luat măsuri de a putea contracara orice atac sub centură promovat de Crin Antonescu la îndemnul lui Dan Voiculescu.
Ce anume l-a determinat pe Victor Ponta să-şi schimbe radical comportamentul politic în abordarea problemelor majore de interes naţional? De când este premier, Victor Ponta a avut câteva ieşiri internaţionale mai puţin mediatizate de presa românească care s-a limitat la a marca evenimentul deplasării fără a pune accent pe scopul acesteia.
Se pare că Ponta a descoperit că nu-i suficient să fii premierul unui partid care a câştigat alegerile cu 70% dacă nu eşti recunoscut de structurile puterilor internaţionale şi să te aşezi la masa lor cu statut de egalitate. Ponta a priceput că numai o apropiere de aceste structuri necunoscute lumii de rând îşi va putea consolida cariera politică în ţară şi va putea fi respectat în plan internaţional.
Înclin să cred că anumiţi oameni din PSD, a căror nume nu ne prea sunt cunoscute dar care au forţa de a influenţa anumite decizii, l-au preluat pe Ponta şi l-au „educat” în spiritul aproprierii sale de anumite organisme internaţionale care cuprind în structura lor oameni ce au o putere de decizie cunoscută doar de anumite personalităţi politice avizate.
Schimbarea comportamentului politic al lui Victor Ponta indică toate aceste transformări ale personalităţii sale şi aceasta este un lucru bun nu numai pentru viitorul său politic ci pentru viitorul României, atât cât acesta va depinde de decizia sa.
Crin Antonescu, cu piatra de moară Dan Voiculescu legată de gât, este în plină prăbuşire politică. El nu va fi niciodată preşedintele României ales prin vot popular şi cred că deja conştientizează acest lucru. Dacă Victor Ponta va rezista în lupta cu păstrarea independenţei Justiţiei, cei cinătuiţi vor fi Crin Antonescu şi Dan Voiculescu. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Juvents Torino şi… măgarul cel isteţ
Gastronomie: Omletă catalană
Credeţi că m-as uita la o femeie de 58 de ani, chiar daca e procuror DNA?
dacă ar fi avut 25 de ani, alta era treaba
Din culisele şedinţei USL
cum şi de ce au renunţat liberalii la ministerul Justiţiei
Scandalul corupţiei ia amploare în Franţa
Când Ponta se va lepăda de Fenechiu, Flutur va renunţa la Ghiorghiţă
ipocrizia consilierilor municipali ai USL
În faţa complexităţii lucrărilor de la Stăuceni, Electroalfa cedează
Botoşani: Zornăitul cătuşelor DNA a creat panică în sediul CJ
Ioan Rotundu
Se pare că primarul Portariuc a mirosit tărăşenia
Liliana Mincă l-a turnat pe Ţurcanu la ministrul Agriculturii
Proşti, proşti dar mulţi!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă