Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12196
De la 07 Ianuarie 2003
120836662
Editorial

Circ cu vomă de vorbe otrăvite

  • Ioan Rotundu
  • 14 April 2014, 23:00
Venea Paştele şi românii se uitau tot mai urât spre Guvernul Ponta văzând că masa de Paşti le va fi mult mai săracă decât în vremurile de criză economică parcurse sub Guvernul Boc. Şi premierul Ponta, şi întreaga şleahtă de social-democraţi vedeau cum românii se oţărăsc tot mai mult la Guvern şi cum maşina de propagandă a lui Dan Voiculescu, Antena 3, este în scădere de audienţă.
Se simţea în aer nevoia unui temei de curmei pentru a se stârni un scandal politic care să abată atenţia românilor de la Guvernul Ponta şi să-i facă să nu observe că masa de Paşti este de fapt una de duminică, precum aveau în vremurile de glorie socialistă a marelui conducător Nicolae Ceauşescu.
Salvarea lui Ponta şi a baronilor săi a venit de la cel mai înverşunat duşman al lor: preşedintele Traian Băsescu. Invitat duminică seară la Realitatea Tv, preşedintele a început să-şi dezlege limba şi să dezvăluie public lucruri care până mai ieri nu le-ar fi spus de teama suspendării. Cu cât zilele până la intrarea în termenul constituţional de şase luni, când nu mai poate fi suspendat, sunt mai puţine, cu atât preşedintele Băsescu este mai slobod la gură şi ne deschide ochii asupra uriaşelor dimensiuni ale corupţiei instalată sub zodia mincinosului-plagiator Victor Viorel Ponta, cum îi va figura numele atu8nci când va fi chemat la DNA.
Duminică seara Băsescu ne-a explicat cum s-a creat un scandal artificial pe seama pământului cumpărat de fiica sa Ioana în comuna Nana, scandal menit să acopere şi să diminueze impactul asupra arestărilor pe care procurorii DNA le-au operat în rândul baronilor PSD. Numai că acest scandal n-a prea deschis apetitul românilor pentru ura împotriva lui Băsescu, majoritatea cetăţenilor asimilând cumpărarea de pământ cu o treabă gospodărească şi nu una de condamnat.
Numai că, la nivel de Senat s-a format o Comisie de anchetă Nana, comisie în care senatoarea Gabriela Vrânceanu Firea este foarte activă, mai activă decât Ana Puker în vremea lui Dej şi inventează legi care ar declara contractul de vânzare-cumpărare a pământului ca fiind nul. Crescută şi educată în spiritul ideologiei promovată de informatorul Securităţii şi devalizatorul unui important segment al economiei naţionale Dan Voiculescu, Firea confundă adevăratele prevederi legale cu minciunile pe care le promova pe post la Antena 3.
Tranzacţia de la Nana este una între două părţi private şi statul n-are ce căuta în a analiza încheierea ei. Iar dacă se pune vreo problemă de nulitate, orice absolvent al Facultăţii de drept a anului doi, când a finalizat cursul de Teoria obligaţiilor, ştie că nulitatea unui contract civil poate fi cerută de una dintre părţile contractante iar constatarea nulităţii o poate face numai un judecător şi nu un parlamentar, fie şi senatorul Gabriela Firea instrumentată de Dan Voiculescu şi mincinosul de Ponta. Invitat la realitatea Tv, preşedintele Băsesu s-a arătat dispus să colaboreze cu procurorii dacă este vreo ilegalitate la mijloc dar în acelaşi timp i-a dat peste botic Firei şi i-a recomandat să se ocupe mai degrabă de noul său soţ, primarul de Voluntari, despre care presa a scris şi scrie că a făcut mari ilegalităţi cu pământul atât de valoros în zonă.
Nu mă îndoiesc că preşedintele Băsescu când i-a atras atenţia Firei de ilegalităţile de la Voluntari n-are la Cotroceni şi rapoarte ale SRI. Faptul că Firea nu ştie ca soţul ei să fie anchetat în vreun dosar nu înseamnă că procurorii nu fac investigaţii şi că nu-l pot ridica într-o dimineaţă cu mascaţii, aşa cum a cobit şi preşedintele Băsescu. Profitând de declaraţia preşedintelui, mincinosul-plagiator Ponta a anunţat că mai mulţi parlamentari PSD, în frunte cu el şi Firea, vor depune o plângere penală împotriva preşedintelui pentru infracţiunile de ameninţare şi şantaj.
Mai mult, făcându-se de râs a nu se ştie câta oară, fostul procuror Ponta a şi stabilit că Băsescu va face închisoare în luna decembrie a acestui an. Ieri, toată ziua cei din PSD au vomitat vorbe otrăvite cum că preşedintele Băsescu este un mafiot care ameninţă şi şantajează. Cât de bine se pricep social-democraţii la aceste infracţiuni şi cum hoţul strigă prindeţi hoţul!
În primul rând că preşedintele Băsescu, a şi spus-o, are până acum peste 500 de plângeri penale aşa că una în plus de la Ponta şio Firea nu mai contează. Apoi, ca preşedinte, nu poate fi anchetat pentru că are imunitate. Când nu va mai fi preşedinte, n-are decât la prima citaţie la Parchet să le pună procurorilor la dispoziţie copiile de pe rapoartele SRI şi să-i salute la plecare.
Ponta ştie foarte bine toate aceste proceduri juridice dar el este atât de corupt şi atât de implicat în mafia corupţiei social-democrate care a cuprins România, încât se agaţă şi de firul că-l va speria pe Băsescu cu plângerea penală iar acesta îi va lăsa pe baronii PSD să-şi facă de cap. Săracul Ponta, pe lângă faptul că este un plagiator-mincinos, este şi dus rău cu pluta. El nu realizează că are 11 preşedinţi social-democraţi de CJ care sunt după gratii sau anchetaţi pentru furturi uriaşe din banii publici.
Inclusiv el, Ponta, este implicat în emitere de ordonanţe de urgenţă cu dedicaţie şi în scopul promovării şi protejării unor interese mafiote. Când Pona a dat ieri ca sigur trimiterea lui Băsescu după gratii, gândul m-a dus dacă nu cumva Băsescu îl va privi pe Ponta cum, încătuşat ca şi Năstase, primeşte o cameră după gratii.
În loc de bani pentru masa de Paşti, premierul Ponta le oferă românilor circ dar fără cozonac. Cozonacul este al baronilor PSD. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Mâncare turcească de miel cu legume
Bancul zilei: Dilema soţului
Horoscopul zilei
Statistica va oferi, începând de marţi, acces gratuit la propria bază de date
Ce drepturi are un contribuabil persoană fizică supus verificării fiscale
Topul băncilor după numărul de clienţi. BCR şi BRD coboară sub CEC Bank
Surse: CSM a transmis Parlamentului câteva zeci de amendamente la Codul penal şi Codul de procedură penală
Meteorologii anunţă precipitaţii şi răcire accentuată a vremii, pana joi
Victor Ponta: Depunem plângere penală împotriva lui Băsescu pentru declaraţiile la adresa familiei Firea
Băsescu va ajunge în închisoare
România este pregătită să facă faţă oricărei situaţii apărute în furnizarea de gaze
100 de parlamentari vor ca "păcănelele" să funcţioneze doar în cazinouri şi în agenţiile LOTO
reprezentanţii industriei susţin că se vor pierde 40.000 locuri de muncă
Traian Băsescu: Ne putem aştepta la mai multe trupe NATO în România
Botoşani/Păltiniş: Procuror ţepuit de două beizadele popeşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă