Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18962
De la 07 Ianuarie 2003
122879029
Editorial

Cleştele în care stă prins Flutur

  • Ioan Rotundu
  • 17 October 2016, 23:00
Cătălin Flutur stă prins într-un creşte extrem de ascuţit la fălci. Liberalii penalişti disperaţi că n-au ajuns pe lista de candidaţi la parlamentare pe locuri eligibile lucrează intens la îndepărtarea lui Flutur din funcţia de preşedinte al PNL Botoşani. De partea cealaltă liderii PSD au pregătit un plan prin care să reocupe Primăria Botoşani, măcar pentru perioada campaniei electorale a alegerilor parlamentare până după ziua votului.
Liberalii Verginel Gireadă şi Viorel Grigoraş, dacă mai putem crede că sunt liberali, susţinuţi de Costel Şoptică, în prezent toţi trei parlamentari PNL, lucrează în teren pentru a obţine o majoritate care să ceară destituirea lui Cătălin Flutur din funcţia de preşedinte al PNL Botoşani pe motiv că susţine în partid numai pe acei membri care provin din fostul PDL şi împiedică implicarea în activitate a vechilor liberali pentru a-i compromite.
Sunt curtaţi mai ales primarii din judeţ, cei care provin din vechiul PNL. Unul dintre aceştia este penalistul Dan Oloeru, primarul oraşului Flămânzi. Omul are tot interesul ca să-l înlăture pe Flutur pentru a crea cale liberă lui Gireadă şi Grigoraş spre un nou mandat de parlamentar, ei fiind partenerii săi de afaceri extrem de bănoase.
Lupta penaliştilor liberali se dă pe două fronturi. La Botoşani, pentru demiterea lui Flutur şi l-a Bucureşti pentru refacerea listei de candidaţi prin înlocuirea pedeliştilor Cristian Roman şi Mirela Saucă cu Gireadă şi Grigoraş.
În PSD se vrea îndepărtarea lui Flutur din funcţia de primar pentru ca botoşănenii să fie convinşi să voteze la parlamentare cu candidaţii acestui partid. Iar îndepărtarea lui Flutur din funcţie se vrea cu ajutorul procurorilor de la DNA Suceava. Cu ceva timp în urmă, într-o şedinţă restrânsă a PSD-ului, Costică Macaleţi i-a anunţat că în maxim două săptămâni DNA Suceava va finaliza dosarele lui Flutur iar el va fi ori arestat, ori pus sub control judiciar ca să nu mai aibă acces în Primărie. În acelaşi timp, Macaleţi a anunţat că viceprimarul Cosmin Andrei va fi cel care va prelua conducerea Primăriei Botoşani.
Între gruparea penaliştilor din PNL şi a celor din PSD este o strânsă colaborare cimentată pe vremea fostului USL. Să ne amintim că Verginel Gireadă a candidat în alegerile parlamentare din 2012 la Camera Deputaţilor în Colegiul Flămânzi în tandem cu social-democrata Doina Federovici la Senat.
Cei trei parlamentari ai PNL, senatorul Viorel Grigoraş şi deputaţii Verginel Gireadă şi Costel Şoptică, pe tot parcursul acestei legislaturi parlamentare au votat alături de parlamentarii PSD. Motiv pentru cei din PSD Botoşani să-i susţină din nou pentru a beneficia în continuare de votul lor. Piedica în împlinirea acestui deziderat este Cătălin Flutur, motiv pentru care ambele grupări luptă pentru eliminarea lui din politică şi din funcţia de primar.
Revenind la anunţul făcut cu multă emfază de către Costică Macaleţi în acea şedinţă restrânsă a PSD-ului cum că procurorii DNA Suceava îl vor elimina pe Flutur din calea intereselor lor , firesc se naşte întrebarea de unde ştia Macaleţi despre acţiunile din viitor ale acestor procurori? Ştia pentru că au omul lor în care le apără şi protejează interesele şi care acţionează cu promptitudine ori de câte ori este nevoie.
Deţin mult mai multe informaţii decât crede Macaleţi şi cei cu musca pe căciulă dar nu pot să le difuzez în spaţiul public pentru că aş pune în dificultate anumite persoane care nu vor să fie părtaşe la aceste jocuri murdare.
Tot recent Alina Gorghiu, preşedintele PNL, a anunţat că pe listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare ale PNL nu vor apărea persoane certate cu legea: condamnate, trimise în judecată, cercetate penal sau suspectate de comiterea unor acte de corupţie. A mai declarat aşa ceva dar n-a trecut la fapte. Nici de această dată nu cred că o va face. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 18.10.2016
Bancul zilei: Poliţistă
Proiectul de lege prin care mamele cu mai multi copii primesc "pensie speciala"
intre 600 si 1000 lei si medalia "mama-eroina", adoptat tacit de Senat
Teodosie Snagoveanu, Arhiepiscopul Tomisului, acuzat de DNA de luare de mita.
Unul dintre cei mai influenti lideri ai Bisericii Ortodoxe, pus sub control judiciar
USR a strans cele 200.000 de semnaturi necesare pentru inscrierea la alegerile parlamentare
"Fiecare zi in care Tariceanu ramane in pozitia de presedinte al Senatului este un afront adus democratiei din Romania"
China a trimis doi astronauti in spatiu
Acestia vor petrece 30 de zile la bordul laboratorului spatial Tiangong-2
Nu se explica graba cu care s-a luat decizia impuscarii ursului de la Sibiu,
in acel moment nu exista un pericol iminent la adresa oamenilor
Seful CSM a sesizat Inspectia Judiciara in legatura cu declaratiile lui Tariceanu
Ad-o mai repede, Doamne!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog