Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Editorial
Sănătate
Sindicate
Ştiri agenţii
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5509
De la 07 Ianuarie 2003
122891158
Editorial

Conflict mocnit pe cale să izbucnească în PNL Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 13 October 2016, 23:00
La nivel de PNL naţional nu se poate vorbi de o coeziune între liberalii cu pretenţie de urmaşi istorici ai lui Brăteanu şi democrat-liberalii lui Băsescu preluaţi de Blaga şi alipiţi liberalilor. Întocmirea listelor cu candidaţii la parlamentare a generat un întreg scandal la Bucureşti iar nemulţumirile din teritoriu s-au înmulţit şi acutizat, liberalii având pretenţia de a ocupa mai multe locuri eligibile decât democrat-liberalii.
Nici în organizaţia PNL Botoşani atmosfera nu este diferită de cea din plan naţional. Dimpotrivă, conflictul liberali/ democraţi-liberali pare să atingă punctul critic şi să izbucnească în public.
După cum s-a scris în presa locală, în urma votului dat de către cei peste 470 de liberali adunaţi la Botoşani, locurile eligibile pe lista de candidaţi la parlamentare au fost ocupate de către 3 foşti democrat-liberali, în ordine Cristian Achiţei, Cristian Roman şiMirela Saucă şi numai de un liberal cu pretenţie istorică, respectiv Costel Şoptică.
Liberalii cu pretenţie de a mai lua un mandat de parlamentar precum Verginel Gireadă şi Viorel Grigoraş n-au ocupat locuri eligibile, motiv pentru care încearcă să răstoarne votul de la Botoşani printr-o decizie luată de conducerea de la Bucureşti.
Marţi, această săptămână, preşedintele PNL Cătălin Flutur a fost la Bucureşti unde a avut o discuţie aprinsă cu Alina Gorghiu şi alţi lideri. Toţi i-au reproşat că la Botoşani s-a produs un dezechilibru între liberalii vechi şi democraţii-liberali veniţi în partid ceea ce nu li se pare corect.
Flutur s-a apărat invocând votul dat de către cei peste 470 liberali prezenţi în sală. A mai explicat că în sală liberalii vechi erau majoritari faţă de democraţi-liberalii, fiind mai mulţi cu 37 dar că liberalii vechi n-au dorit să voteze cu colegii lor de partid pentru că au probleme penale, cazul lui Gireadă şi Grigoraş.
Trâmbiţând peste tot că PNL luptă împotriva corupţiei, Alina Gorghiu i-a luat apărarea şi lui Costel Şoptică, aflat în cercetare penală pentru repetate acte de corupţie. Lui Şoptică i-a alăturat pe Gireadă şi Grigoraş pe care i-ar vrea în continuare parlamentari. Altfel spus, Gorghiu vrea ca troica penală de la Botoşani să-şi continue mandatele de parlamentar.
Femeia sa se crede mare politician, se crede o personalitate a vieţii politice româneşti dar nu realizează că este şi ea din aceeaşi plămădeală ca şi penaliştii din PSD în frunte cu Liviu Dragnea. Între ea şi Victor Ponta singura diferenţă este că Ponta-i cercetat penal pentru devalizarea fondurilor unei companii de stat şi ea, care a procedat la fel, nu. Sau, cel puţin încă nu!
Aşadar, după ce şi-au încercat norocul bătând fără succes la uşa ALDE Botoşani, penaliştii Gireadă şi Grigoraş s-au dus la Bucureşti s-o implore pe Gorghiu să-i salveze de la răspunderea penală prin a le oferi posibilitatea unei noi imunităţi parlamentare. Iar Gorghiu, eroina noastră care luptă la greu împotriva corupţiei cu gura nu şi nu cu fapta, pare să le fi dat speranţe.
Există riscul ca lista stabilită prin votul liberalilor botoşăneni să fie modificată la Bucureşti iar cel puţin doi democraţi-liberali să-şi piardă locul eligibil. Am în vedere pe Cristian Roman şi Mirela Saucă.
Dacă Gorghiu va proceda la acest gest necugetat, atunci botoşănenii care se consideră de dreapta, în duminica de 11 decembrie să stea acasă şi să bea vin fiert privind la televizor cu PSD-ul câştigă detaşat alegerile şi guvernarea României pentru următorii patru ani.
Sincer să fiu, credeam că după apariţia în presă a actului de trimitere în judecată a actualului deputat liberal Costel Şoptică, Alina Gorghiu îl va chema la ea şi-i va cere demisia. Aiurea, s-a dus Şoptică la ea să-i ceară ajutorul pentru colegii penalişti Gireadă şi Grigoraş.
În ce-i priveşte pe liberalii botoşăneni cu pretenţie de a fi istorici, niciunul nu merită o astfel de onoare pentru că toţi sunt liberali de conjunctură, liberali care au acceptat să fie conduşi de preşedinţi imorali, demagogi, ipocriţi şi corupţi. Singurul adevărat preşedinte al PNL a fost Dinu Secrieru. După el au urmat numai preşedinţi profitori, lipsiţi de moralitate şi respect pentru comunitatea întregului judeţ. Le amintesc că au fost conduşi de Mihai Ţâbuleac, Liviu Câmpanu, Florin Ţurcanu, Costel Şoptică, toţi având probleme cu legea penală, cât despre moralitate nu poate fi vorba.
Le mai amintesc că la recentul vor pentru candidaţii la parlamentare l-au votat pe primul loc pe Costel Şoptică, proaspăt intrat în rândul cercetaţilor penal, un simbol al evaziunii fiscale la nivel de judeţ, o persoană îngâmfată, cu pretenţie de fost profesor fără carieră didactică, Nici măcar ca fost toboşar la fanfara din Suharău nu se poate lăuda pentru că n-a fost considerat valoros.
Să mai ştie liberalii cu falsă pretenţie istorică de urmaşi ai lui Brăteanu că mulţi dintre foştii democrat-liberali au fost de fapt liberalii care s-au desprins cu aripa Stolojan şi au imaginea credibilă, adică nu-i face de râs. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 14.10.2016
Bancul zilei: Legea compensaţiei
La televiziunile rusesti, al treilea razboi mondial pare sa fi inceput deja
Cele doua scenarii ale politologilor: O noua Yalta sau legea strazii - daca nu poti evita bataia, da primul
Oamenii de afaceri raman increzatori in evolutia economiei romanesti in urmatoarele 12 luni,
dar sunt ingrijorati de avansul consumului (studiu)
Procurorul general trimite Camerei Deputatilor cererea DNA de urmarire penala a Elenei Udrea
Ministrul Sanatatii anunta schimbari majore la conducerea spitalelor; "feudalii" din sanatate sunt tinta
Medicii de familie cer demiterea celor responsabili pentru blocarea cardurilor de sanatate:
Medicii nu pot prescrie medicamente banale, pacientii sunt pusi pe drumuri, listele de medicamente au ajuns enciclopedii codificate
Botoşani: Conflict cu iz de corupţie între doi primari PSD
Ioan Rotundu
Ministrul german de Externe: Germania ar da un "raspuns puternic"daca un stat NATO ar fi atacat
Un grup american cumpara 75% din actiunile companiei care detine fabrica de vagoane de la Arad,
dupa o tranzactie de 60 milioane euro
Un grup american cumpara 75% din actiunile companiei care detine fabrica de vagoane de la Arad,
dupa o tranzactie de 60 milioane euro
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog