Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7790 lei
1 USD = 4.3101 lei


Număr accesări
Astăzi:
3089
De la 07 Ianuarie 2003
73304828
Editorial

Cotarlă politică bolnavă de jigăraie morală

  • Ioan Rotundu
  • 11 June 2014, 23:00
Senatul României şi-a propus să marcheze împlinirea a 150 ani de existenţă. Înfiinţat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza în iunie 1964, ca urmare a unui plebiscit desfăşurat între 4 – 7 iunie, instituţia avea mai mult rol de Curte Constituţională. Cert este că domnitorul Cuza s-a folosit din plin de Senat pentru a mai domoli avântul politic, nu întotdeauna în interesul poporului, a celor din Camera Deputaţilor.
Cert este că până la intrarea lui Carol I pe teritoriul României şi, apoi, în Bucureşti la 10 mai 1866, instituţia Senatului a funcţionat drept Cameră superioară Camerei Deputaţilor, lucru ce va fi consfinţit şi prin Constituţia României promulgată de Carol I la 30 iunie 1866.
Dar nu despre istoricul Senatului României mi-am propus să comentez în editorialul de faţă, ci despre modul în care actualul preşedinte al instituţiei, fals liberalul Călin Popescu Tăriceanu, a conceput marcarea celor 150 de ani de existenţă istorică. Iar Tăriceanu, cu de la sine putere, a decis ca la festivitate preşedintele României, Traian Băsescu, nu trebuie invitat. Cică preşedintele Băsescu s-a pronunţat pentru desfiinţarea Senatului, aşa că nu are ce căuta la o astfel de sărbătoare.
Preşedintele României este, conform Constituţiei, este cel care reprezintă poporul român şi ţara în orice împrejurare de pace sau război. Astăzi, prin voinţa poporului, preşedinte este Traian Băsescu. Mâine, prin aceeaşi voinţă populară poate fi Victor Ponta sau oricare altă personalitate a vieţii publice româneşti.
Nu pe Băsescu îl invită Tăriceanu la şedinţa omagială a Senatului ci pe preşedintele României. Un astfel de eveniment nu poate fi organizat fără participarea reprezentantului poporului român, pentru că se marchează un act important din istoria acestui popor, din istoria modernă a României.
Tăriceanu pune înaintea interesului naţional interesul său personal, un interes de răzbunare pe preşedintele Băsescu pentru că acesta, când Tăriceanu era premier şi i-a trimis preşedintelui un bilet prin care îi cerea să intervină la justiţie pentru ca omul de afaceri liberal Dinu Patriciu să fie achitat în dosarele penale în care era cercetat, Băsescu nu numai că a refuzat intervenţia dar a şli dezvăluit public cu ce se ocupă premierul Tăriceanu. De atunci, între cei doi există o ură viscerală.
Numai că din motive de răzbunare, Tăriceanu, în calitatea sa de preşedinte al Senatului şi numărul doi în stat, potrivit Constituţiei, a stârnit un întreg scandal politic care a făcut din nou de râs România prin Europa şi în lume.
Ce politician cu mintea întreagă ar putea concepe desfăşurarea unui eveniment de interes naţional fără ca şeful statului să fie invitat şi să participe la acel eveniment? La noi, politicienii nu sunt numai ticăloşi, sunt şi loviţi cu leuca-n cap. Ura şi invidia le sunt atât de puternice încât le orbesc raţiunea şi fac ţara de râs.
Sper ca senatorii PSD-ului şi a celor aliaţi acestui partid să aibă un dram de raţiune şi să-l oprească pe Tăriceanu de a comite un cat care să compromită grav imaginea României şa nivel de Uniune Europeană şi în lume. Mai ales că iniţiatorul acestui scandal, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, este o persoană compromisă politic în ţară şi peste graniţă. Unde s-a mai pomenit ca preşedintele celui mai important partid istoric, cum este PNL, să se alieze şi să treacă de partea celui mai crunt şi mai înverşunat duşman al său cum este PSD-ul, duşman istoric?
Iată că Tăriceanu a fost capabil să comită un astfel de cat ruşinos şi să compromită liberalismul în România.
Da, preşedintele Băsescu s-a pronunţat pentru un parlament unicamneral. Este un delict de opinie să-ţi exprimi un punct de vedere politic? Pentru Tăriceanu se pare că da. Apoi, opinia lui Băsescu a fost însuşită de poporul român prin referendumul validat de Curtea Constituţională. Numai ticăloşii politici gen Tăriceanu au făcut ca România să mai aibă parlament bicameral, for legislativ în care s-au oploşiţ toţi infractorii, corupţii şi plagiatorii. Senatul a fost înfiinţat prin plebiscit şi tot prin acelaşi procedeu democratic poporul a cerut desfiinţarea lui.
Tăriceanu nu este decât o cotarlă politică bolnavă de jigăraie morală, un politician care ar trebui să dispară din viaţa publică. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ungro-românească
Horoscopul zilei
Tariceanu, despre decizia de a nu il invita pe Basescu la ceremonia pentru 150 de ani de la infiintarea Senatului:
FMI a respins propunerea lui Sova de scoatere a unor companii de sub management privat
DNA: Fost sef al Garzii Financiare Dambovita, trimis in judecata; ar fi luat mita un autoturism
Deputatii au respins proiectul de lege privind parteneriatul civil
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Sibiu: Suparat ca Udrea nu-i raspunde la telefon, Cioaba vrea sa discute cu Ponta si Iohannis de sustinerea la prezidentiale
Victor Ponta, despre scandalul "ANRE-ENEL": Este inadmisibil ce se intampla cu incarcarea facturilor…
Motivare instanta: Dan Adamescu a incercat sa influenteze un martor esential
Guvernul a aprobat o schema de ajutor pentru marii consumatori de energie electrica
Teatrul „Vasilache” vă invită la spectacol
Un bărbat în toată firea s-a jucat apelând la 112
A început construcţia staţiilor de epurare a apelor uzate Flămânzi şi Vorona
Botoşani: Scuzele nu pun stavilă dărâmării caselor din Joldeşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă