Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7800 lei
1 USD = 4.4131 lei


Număr accesări
Astăzi:
5548
De la 07 Ianuarie 2003
73830162
Editorial

Crin – omul care a întinat simbolul purităţii

  • Ioan Rotundu
  • 11 January 2011, 23:00
Floarea de crin alb este considerată simbolul purităţii sufleteşti. Prin prenumele său de Crin, Antonescu ar trebui să fie pentru români un simbol al purităţii în politică, un simbol care să ne ferească de ticăloşia ce-a cuprins clasa noastră politică.
Numai că liberalul Crin n-a reuşit să-şi păstreze puritatea de politician, de român angajat în promovarea intereselor noastre naţionale de ordin social şi economic. S-a dovedit a fi şi el părtaş la ticăloşia clasei politice, această caracatiţă hidoasă care a cuprins întreaga Românie şi care ne duce spre pieire, spre destrămare şi distrugere ca popor, ca naţiune istorică milenară.
Căci nu putem trata ca un simbol al purităţii sufleteşti, a sincerităţii faţă de popor, gestul lui Crin de a se alătura numelui lui Dan Voiculescu, un fost ofiţer de Securitate cu un suflet mizer şi imoral. Floarea Crin şi-a murdărit albul imaculat pe care părinţii i l-au dat cu dragă inimă şi cu speranţa că le va purta respect şi recunoştinţă.
Dornic de a deveni un om puternic, aidoma diabolicului Băsescu, Crin şi-a pierdut bunul simţ şi respectul faţă de cei care i-au dat viaţă, faţă de cei care au investit în el încredere şi speranţa că va deveni un bun politician, capabil să preia frâiele naţiunii române şi s-o conducă spre progres şi bunăstare.
Crin şi-a alăturat numele celui al lui Voiculescu din dorinţa personală dominată de orgoliul de a ajunge primul om în stat. O dorinţă deşartă, căci românii au văzut în gestul său partea putredă a personalităţii sale. Românii nu-l mai vor şi-l blestemă că le-a înşelat speranţele.
Nici când prietenii, colegii de partid, nume cu rezonanţă în politica liberală l-au tras de mânecă să nu facă acest gest politic, Crin nu s-a lăsat înduplecat. Orbit de dorinţa puterii, el a continuat să meargă pe drumul mizeriei morale cu care i l-a pavat Dan Voiculescu.
Steaua politică a lui Crin n-a apucat să strălucească. Doar a clipit niţel. Firava pâlpâială i-a stins-o Dan Voiculescu, care l-a simţit că vrea putere cu orice preţ.
Ce câştig politic a adus Crin PNL-ului? Nici unul. Doar că a mai diminuat din numărul votanţilor şi al simpatizanţilor. Crin a făcut alianţa cu Voiculescu, având ochii săi albaştri acoperiţi cu albeaţa orgoliului nemăsurat şi iraţional.
Alea iacta est – ar fi exclamat Cezar, ştiind că gestul lui Crin este similar unuia de sinucidere politică. Da, zarurile au fost aruncate, iar electoratul va sancţiona aspru PNL-ul când va fi chemat la urne. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primarul Flutur va continua cu şantierele şi în acest an
Măsuri pentru prevenirea apariţiei febrei aftoase
Primarul de Pomârla a demisionat de la şefia partidului
Întâlnire între liderii PSD, PNL si PC
Ţigări de contraband㠄dibuite” de jandarmii botoşăneni
Dacă este aşa, atunci sunt mândru!
A obligat BRD să plătească amenda în sumă de 5 milioane de euro
Pentru Botoşani, un sistem de sănătate subfinanţat
Fostul şef al IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, destituit din Poliţie
După ce s-au pricopsit cu spitalele, acum caută fonduri
Protecţia Copilului încă mai aşteaptă organigrama
Cartiere întregi din Botoşani lăsate fără încălzire
Cam la ce posturi mai râvnesc şomerii
5.000 de cereri de cetăţenie maghiară înregistrate într-o săptămână
cele mai multe la Miercurea-Ciuc si Cluj
Pescarii români umiliţi de cei ucraineni
Horoscop
Bancul zilei: Papagalul surpriză
Dar cu identitatea ce facem?
Rusia preferă haosul. Se va sinucide PCRM?
Caricatura zilei: Maraj politic din interes
Preşedintele Ţâbuleac refuză să demisioneze
circ şi politică la Consiliul Judeţean Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă