Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
23326
De la 07 Ianuarie 2003
80612702
Editorial

Cu ce s-au ales?

  • Ioan Rotundu
  • 20 March 2011, 23:00
După aproape o săptămână de grevă profesorii botoşăneni, dar şi cei bsuceveni, nu s-au ales cu nimic. S-au învârtit în cerc îăn faţa clădirii Prefecturii Botoşani, vociferând şi strigând anemic lozinci contra Guvernului Boc, fără ca vreo autoritate să le ia în serios revendicările.
Profesorii ar fi trebuit să ştie că orice protest public se organizează temeinic şi după nun plan bine structurat, astfel ca protestul să crească în amploare şi să atragă atenţia celor împotriva cărora este îndreptat. Este vorba de şocul psihologic pe care-l produce asupra autorităţilor, şoc care trebuie să fie crescendo şi nu în scădere de la o zi la alta.. Ori protestul de la Botoşani s-a desfăşurat exact invers regulilor de bază. A pornit cumva vioi apoi s-a banalizat de la o zi la alta.
Dacă în primele două zile prefectul şi cei de la IŞJ s-au alarmat şi au alarmat la rândul lor pe ministrul Funeriu şi pe premierul Emil Boc, după acest interval de timp reacţiile lor au scăzut în intensitate, intervenind obişnuinţă. Prefectul Roman, inspectorul general Ada Mnacovei s-au obişnuit să-şi înceapă ziua de lucru întrebându-se ce mai fac protestanţii şi dacă mai sunt în faţa Prefecturii.
Nici de la nivelul ministerului Educaţiei, a ministrului Funeriu, ca să nu mai spun de la nivelul premierului Boc nu s-au simţit reacţii de spaimă că protestele de la Botoşani sau Suceava ar putea degenera şi extinde la nivel naţional. Guvernul Boc, călit în astfel de proteste, s-a obişnuit cu revendicările profesorilor şi lştie că aceştia suferă de solidaritate de breaslă, aşa că nu pot deveni primejdioşi.
Ce final se întrevede acestor proteste? Un final păgubos pentru profesori, în sensul că protestele lor se vor dovedi inutile pentru că nu vor primi bani în plus faţă de salariile acordate în condiţiile noilor legi a Educaţiei şi salarizării unice. Dimpotrivă, protestul lor n-a făcut decât să accelereze promovarea de către Procurorul României a recursului în interesul legii pentru a se anula drepturile câştigate de profesori prin instanţele de judecată. Iar profesorii riscă să dea înapoi banii deja primiţi în baza hotărârilor judecătoreşti.
Mai suferă şi elevii, care s-au trezit cu o vacanţă forţată dar care vor fi suprasolicitaţi apoi pentru a se recupera orele pierdute. Nu este drept ca nişte copii să sufere pentru că nişte adulţi n-au ştiut cum să-şi rezolve la timp problemele legate de locul lor de muncă.
Plictisiţi sau poate agasaţi de învârteala profesorilor în faţa nunei instituţii publice, azi sau mâine este posibil să se improvizeze o soluţie de rezolvare pe moment a litigiului. Profesorii vor fi determinaţi să se întoarcă la catedră, după care vor suporta consecinţele gestului lor necugetat de a se angaja într-o luptă fără o evaluare a rezultatelor finale.
După ce se vor întoarce la catedră, inspectorii şcolari vor începe să-i şicaneze.. Îi vor toca pe rând, mizând pe faptul că le lipseşte spiritul de colegialitate şi solidaritate.
Şi iar mă văd nevoit să constat câtă dreptate a avut Stalin când a afirmat că cel mai uşor de manipulat sunt intelectualii. Nu numai că sunt uşor de manipulat dar sunt sperioşi, dominaţi de orgolii personale şi şi dezorganizaţi. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Clădirea Ambulanţei va suferi reabilitare termică
Cadrele didactice nu şatiu dacă săp mai protesteze sau nu
Concurează la funcţia de director foro a avea concurenţi
Cadrele didactice au o curiozitate nesatisfăcută încă
Jumătate din bugetul pentru cultură merge la Filarmonică
Expoziţie religioasă în sala de şedinţe din sediul PSD Botoşani
Primarul de Vf. Câmpului obligat să-l dea afară pe secretar Secretarul
PE deschide o anchetă împotriva celor trei eurodeputaţi acuzaţi de corupţie
Portariuc şi „sclavia modernă”
Ioan Rotundu
Mister "Upercut" - Lucian Bute, campion mondial
Albirea penalilor din PD-L da roade
Ancheta sub acoperire a Sunday Times:
Adrian Severin a cerut 12.000 de euro pentru lobby in Parlamentul European
Caricatura zilei
Horoscop
Bancul zilei: Românul galanton
COMUNICAT DE PRESĂ – Comisariatul Mulitar
Dacă PNL ar fi condus de o femeie, bărbaţii nu ar mai întârzia la şedinţe
USL va veni cu o propunere de suspendare a preşedintelui
E nevoie de o revizuire a strategiei naţionale de dezvoltare nucleară
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă