Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10195
De la 07 Ianuarie 2003
122895844
Editorial

Cu sau fără demisie, de ce se tem nu scapă

  • Ioan Rotundu
  • 15 March 2015, 23:00
Prins cu mita de milioane în punga de plastic, prins cu negocieri de mită prin cimitirele partriei, actualul ministru de Finanţe, Darius Valcov, numai nu a vrut să demisioneze. Pus deja sub acuzare de către DNA, ministrul Valcov ar fi trebuit să fi demisionat imediat. N-a făcut-o decât numai după ce preşedintele ţării, Klaus Iohannis i-a cerut-o la modul imperios.
Valcov nu este singurul membru al guvernului Ponta aflat într-o situaţie delicată şi nici primul. Înaintea lui a fost un şir întreg de miniştri prinşi că au plagiat, incompatibili sau implicaţi în acte de corupţie. Până ce DNA-ul nu i-a încătuşat sau n-au fost condamnaţi definitiv de către instanţele de judecată, n-au părăsit funcţia de ministru. Demisia nu este considerată de către liderii PSD ca un gest de onoare, de respect faţă de popor, de respect pentru imaginea României în lume. Pentru ei demisia este un moft perimat. Tupeul şi nesimţirea sunt valorile lor morale. Şi, apoi, cum să fi demisionat Valcov când are în faţa sa doi şefi care ar fi trebuit să demisioneze demult timp şi n-au făcut-o.
Mă refer la Liviu Dragnea, baronul de Teleorman care tot timpul s-a comportat trufaş în spaţiul public, arătându-ni-se ca un fel de Ahile scufundat în apa Styxului fără a avea vulnertabil vreun călcâi. Lui Dragnea ceasul nu i-a sunat la DNA de la fraudarea fondurilor europene gestionate cât a fost preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman ci de la referendumul de demitere a lui Băsescu din august 2012.
Asumându-şi în faţa conducerii superioare a PSD-ului rolul de organizator şi supraveghetor al referendumului, Dragnea a pus la cale o mare fraudă electorală. Numai că frauda n-a fost suficient de mare ca să-l bată pe Băsescu, aşa că toată mârşăvia pusă la cale a intrat în malaxorul DNA care a adunat suficiente probe care să-l dovedească pe Dragnea de instigator la fraudă şi să-l trimită în judecată.
După recenta audiere în dosarul său a premierului Victor Ponta şi ministrului Apărării, Mircea Duşa, pe post de martori, verva şi fudulia lui Dragnea s-au diminuat periculos de demoralizator. Firesc ar fi fost ca şi Liviu Dragnea să fi demisionat din funcţia de vicepremier imediat ce a fost trimis în judecată. N-a făcut-o pentru că, nu probabil, ci sigur, nu l-a lăsat şeful său premierul Victor Ponta.
Şi, iată, am ajuns la liderul PSD, simbolul nesimţirii, trufiei, ipocriziei, minciunii şi mai ales a corupţiei. Ponta este atât de compromis în ţară şi peste hotare încât ar fi trebuit să fi dispărut de mult timp din viaţa publică şi să se fi retras pe la vreo mănăstire pentru a se căi pentru relele făcute poporului şi ţării sale.
Doza de nesimţire a lui Ponta este una greu de imaginat că se poate manifesta la un aşa nivel de înalt.. Având cumnatul după gratii, cu sora şi mama cercetate de către procurorii DNA, mai nou cu dovezi clare că a fost părtaşul fostului său ministru Dan Şova, pe vremea când erau amândoi avocaţi, la devalizarea banilor publici la o companie de stat, Ponta continuă cu tupeul său inimaginabil să apară pe la televiziunile naţionale şi să ne dea lecţii de moralitate politică, de verticalitate în administrarea ţării ca prim-ministru şi pozează în salvatorul economiei româneşti alături de proaspătul inculpat Darius Valcov.
Cu un tupeu incredibil, Ponta caută să ne convingă că Valcov este de fapt o victimă a unui joc politic, că el a devenit un pericol pentru liberali datorită noului Cod fiscal conceput şi că acestea ar fi adevăratele motive pentru care se caută înlăturarea sa din Guvern. Cât despre mita primită de Valcov în pungi de plastic şi negocierile prin cimitire pentru alte fraude de bani publici puse la cale, premierul Ponta evită să vorbească în spaţiul public. Firesc, cum să vorbească Ponta despre corupţie şi fraudarea banilor publici, când funia spânzuratului se află în casa familiei sale ?
! Prea s-a strâns funia în jurul parului ca Ponta şi ai lui să mai poată zburda cum au zburdat până acuma. Valcov, Dragnea, dar mai întâi Şova, vor ajunge după gratii iar Ponta îi va urma. Odată cu depunerea lui Ponta după gratii se va încheia prima etapă de luptă împotriva marii corupţii, etapa a doua va începe când se va trece la găinarii de la instituţiile publice descentralizate şi primarii de oraşe mici şi comune. După care în România se va forma o nouă clasă politică aşezată pe baze morale şi etice sănătoase şi de valoare europeană şi mai sus. Presimt că această schimbare este pe aproape. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Pedeapsă şoferului vitezoman
Reţeta zilei: Pui îmbătat în bere
Horoscopul zilei
Botoşani/Văculeşti: Fermă de vaci sufocată de gunoaie
Ioan Rotundu
Botoşani/Popăuţi: Interimarul director Ionică Nechifor respins la examen
Victor Ponta este beneficiar de pe urma relatiei cu Dan Sova
a castigat miliarde ca partener al acestuia
Darius Valcov: Nu am demisionat din Guvern
Darius Valcov primea comisionul de la Tehnologica in pungi de plastic
Au fost situatii in care intalnirile cu suspectii s-au desfasurat in cimitir
Imagini filmate cu drona: un convoi militar NATO a ajuns sambata in Romania
Parlamentul olandez nu sustine, in acest moment, aderarea Romaniei la Schengen
Primarul Portariuc îşi va pedepsi alegătorii de Paşti, prin Modern Calor
Lumea lu' Rotundu: Picătura buclucaşă
Furtună a declanşat un adevărat uragan
Vremea luni si marti
John McCain: Contingentul rus din Transnistria ar putea ataca orasul Odesa
Victor Ponta a anuntat ca Darius Valcov a demisionat din functia de ministru al Finantelor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog