Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Remember
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22219
De la 07 Ianuarie 2003
122907868
Editorial

Dar scuzele unde-s?

  • 14 August 2013, 23:00
După ce l-au mazilit din PSD pe Mircea Geoană, Ion Iliescu, Victor Ponta şi alţi lideri social-democraţi îl critică şi-l desconsideră, calificându-l un incapabil.
De acord, Mircea Geoană este un politician care n-a demonstrat mare lucru românilor, iar eticheta de Prostănac li8pită de Iliescu i s-a potrivit ca o mănuşă. Numai că problema nu trebuie privită la modul simplu şi chiar să-i admirăm pe cei acre acum îl împroaşcă cu noroi pe Geoană. Atunci când Geoană a fost ales preşedintele partidului, a fost ales pentru că i se recunoşteau anumite merite, pentru că era considerat cel mai bun dintre social-democraţi.
Exista în vremurile comuniste un banc cu Bulă. Un muncitor a fost făcut membru de partid pentru calităţile sale. După vreun an, biroul de partid a hotărât excluderea lui pentru că devenise un element social periculos. Bulă, prezent la şedinţă dintr-o întâmplare, căci nu era membru PCR, le-a strigat în faţă:
- Noi vi l-am dat bun, acum de ce ni-l daţi rău?
Geoană a fost ales preşedintele PSD pentru că avea merite deosebite. Dacă a devenit incapabil, neputincios şi mincinos se datorează numai partidului şi celor care l-au înconjurat. De ce Ion Iliescu, Victor Ponta îl ponegresc abia acum?
Aceşti politicieni cu pretenţii au dorit să-l facă pe Mircea Geoană preşedintele României. Au folosit orice mijloace pentru a ne convinge să-l votăm.
Când au fost corecţi cu noi actualii lideri ai PSD: când voiau să-l facă pe Geoană preşedintele ţării şi-i lăudau calităţile sau acum când susţin că este un incapabil, un politician de doi bani, un cretin?
Dacă au minţit atunci, este un lucru extrem de grav, căci cei din PSD voiau să ne impună preşedinte o persoană incapabilă să facă faţă unei astfel de funcţii. Dacă mint acum, înseamnă că aceşti lideri nu mai pot fi crezuţi de către noi, pentru că ei mistifică adevărul în funcţie de propriile lor interese, demonstrând ipocrizie faţă de noi.
Şi într-un caz, şi în celălalt, actualii lideri ai PSD au demonstrat că sunt un pericol pentru poporul român, pe care-l manipulează după cum le sunt interesele. Să ne amintim de acuzaţiile care i se aduceau lui Geoană în campania alegerilor prezidenţiale. Era acuzat de jocuri murdare cu Sorin Vântu, de înţelegeri secrete cu Rusia, de privatizarea frauduloasă a unor companii de stat în favoarea lui Vântu, Voiculescu şi Patriciu.
Şi atunci, ca şi acum, Iliescu şi Ponta ştiau de aceste planuri mârşave ce urmau ca Geoană, imediat ce va fi ales preşedintele României, să le pună în aplicare. Vine acum Ponta să regrete public că dacă putea să-l oprească pe Geoană să nu plece în ajunul alegerilor la Vântu acasă, îl oprea. Dar mă întreb: de ce n-a ieşit atunci, imediat, să dezvăluie public planurile lui Geoană şi să ne spună că nu merită să-l votăm.
Ne spune acum, la trei ani de la data consumării evenimentului şi nici acum întreg adevărul, ci numai ceea ce-l poate acuza pe Geoană nu şi pe ei, cei care i-au propulsat candidatura. Iată de ce aceşti lideri ai PSD sunt extrem de periculoşi pentru noi toţi.
Dacă tot sunt porniţi pe calea adevărului, în al 12-lrea ceas, de ce nu ne spun tot ce s-a pus la cale în noiembrie 2009? De ce nu şi-au cerut scuze poporului român că l-au minţit în acea toamnă nefericită nouă a anului 2009?
N-au făcut aceste lucruri pentru că ei se consideră superiori nouă, poporului, naţiunii române şi ne desconsideră mai rău decât o făcea Elena Ceauşescu în megalomania puterii sale. Părerea mea!
28.11.2011

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Recomandarea ardeleanului
Din puţul gândirii proletare a lui Miluţă
Bădiţa Fediuc îmbină frumuseţea populară cu gastronomia micilor
Poştaşii continuă să tremure în faţa suspendatei directoare Marin
Primarul din Flămânzi omagiază miliţienii şi securiştii lui Ceauşescu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog