Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5239
De la 07 Ianuarie 2003
123138979
pnl
Editorial

De ce nu poate fi Antonescu premier

  • Ioan Rotundu
  • 15 December 2009, 23:00
Imediat ce Traian Băsescu a fost confirmat preşedintele României pentru un al doilea mandat, s-a declanşat şi „ciolaniada ruşinii naţionale”. Partidele parlamentare care s-au aliniat în spatele lui Johannes Klaus, cu excepţia UDMR, îl vor acum premier pe Crin Antonescu.
Iniţial am crezut că dorinţa liberalilor de al impune pe Antonescu premier este motivul care să le justifice neparticiparea la guvernare. Căci este de la sine înţeles că preşedintele Băsescu nu va ceda PNL-ului funcţia de premier. Apoi, de la colegii din Chişinău mi s-a atras atenţia că ruşii s-au repliat şi că nu se dau bătuţi, chiar dacă protejatul lor, Mircea Geoană a pierdut alegerile prezidenţiale. Miza ruşilor este prea mare în România, ca să renunţe aşa uşor în a nu-şi impune voinţa imperială de a controla ţara din punct de vedere energetic ,iar prin România, să controleze poarta de intrare a energiei în Uniunea Europeană.
Aşa cum am dezvăluit în serialul intitulat „Bilderbergerii trădării naţionale”, ruşii şi l-au dorit preşedinte pe Mircea Geoană pentru că acesta le promisese privatizarea societăţii Transgaz, coparticipantă la investiţia realizării conductei de gaz Nabucco. Punând mâna pe Transgaz, ruşii puneau mâna pe o parte din conducta Nabucco, ceea ce le-ar fi permis, ulterior, să limiteze independenţa energetică a UE.
Insuccesul lui Geoană i-a cătrănit rău pe ruşi, care nu s-au sfiit să încalce regulile diplomaţiei internaţionale şi să-l atace mârşav pe preşedintele Băsescu. Denigrarea lui Băsescu de către ruşi s-a derulat în paralel cu contestaţia lui Geoană asupra rezultatelor alegerilor din turul II şi invocarea fraudei electorale. Şi ruşii, şi Geoană sperau într-o minune a Curţii Constituţionale, în sensul că aceasta va anula alegerile şi va dispune refacerea lor. Minunea nu s-a produs, iar Geoană a trebuit să se recunoască învins. Nu şi ruşii.
Colegii de la Chişinău cred că ruşii s-au repliat în jurul lui Crin Antonescu, legându-şi speranţele de numirea acestuia ca premier. Se ştie că în spatele lui Antonescu se află Patriciu, cel care, dacă ieşea Geoană preşedinte, avea să primească Transgazul, ca apoi să-l dea pe mâna ruşilor, aşa cum a dat şi Rompetrolul.
La rându-i Geoană a primit ordin de la Moscova să-l susţină pe Antonescu pentru desemnarea ca premier. Aşa se explică anunţul făcut ieri de Mircea Geoană că PSD-ul nu va participa la formarea viitorului guvern decât numai dacă premierul desemnat să-l formeze va fi Crin Antonescu. Cu Crin Antonescu premier, cu o majoritate în guvern formată din PNL – PSD, şi cu PDL-ul în inferioritate, ruşii îşi vor vedea deschisă calea spre Transgaz.
Însă de ce se tem, de aceea ruşii nu vor scăpa. Preşedintele Băsescu ştie de ce ţin cu dinţii liberalii şi social-democraţii ca premierul desemnat să fie Crin Antonescu. Băsescu ştie de dorinţa ruşilor asupra Transgaz, fapt pe care l-a şi punctat în disputele sale publice cu candidatul Mircea Geoană. Băsescu este informat în detaliu asupra vizitei secrete lui Geoană la Moscova şi cele două vizite ale lui Cozmin Guşă care, imediat ce Geoană a fost învins, s-a dat acum la fund. Mai ştie preşedintele Băsescu că UE l-a agreat preşedinte în continuare tocmai pentru faptul că îl consideră o stavilă solidă în faţa invaziei energetice a ruşilor.
Astfel privite lucrurile, Crin Antonescu nu va fi niciodată desemnat premieri, iar Mircea Geoană îşi va vedea spulberate şi ultimele speranţe de a mai fi tolerat preşedintele PSD. Deja Oprişan de la Vrancea, Rus de la Cluj i-au şi solicitat demisia, care să nu-l demită ei.
Intuiesc că preşedintele Băsescu va face iar panaramă publică cu consultarea partidelor politice, după care va desemna un premier numai de el ştiut. Poate exista şi varianta de risc să determine Parlamentul să ia spre aprobare Guvernul Negoiţă, Parlamentul având de ales în a-l respinge şi a intra în alegeri anticipate, sau a-l aproba scrâşnind din dinţi.
Această ultimă variantă este una in extremis pentru Băsescu şi Parlament . Cred că preşedintele Băsescu va desemna un nou premier din PDL şi va forma un guvern majoritar din pedelişti, ceva udemerişti şi independenţi, având deja conturată o majoritate în Parlament. Iar Antonescu rămâne să dea socoteală lui Patriciu şi şi Geoană ruşilor pentru cel de-al doilea lor insucces. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Întreaga populaţie va fi vacinată contra gripei noi
Moş Crăciun aduce bani celor din învăţământ
Profesori cu interdicţie în comisiile de examene la Bac
Mort de beat pe drumul public
Zeci de activităţi desfăşurate la Flămânzi
în cadrul proiectului „Pledoarie pentru hrana trupului, minţii şi sufletului"
I-a perforat intestinele din bătaie
În graţiile lui Crin Antonescu
Educatoarea Lupaşcu îl vrea „externalizat” pe Eminescu
deocamdată nu ştie cum, dar va studia problema la faţa locului
Românul şi căciula
Lăcomia preotului Haras
Budincă de varză cu carnat şi mămăliguţă
Rămâne cu i-a zis Iliescu
Horoscop
Politicieni unu şi unu...
Inconfundabila Udrea
Comunicat de presă E.ON Gaz
Flămânzean citat printre „instigatorii” evenimentelor din 14 decembrie 1989, de la Iaşi
Din zicerile Părintelui Arsenie Boca – despre spovedanie şi taina împărtăşirii
Secretele crizei în care se scufundă trei partide
Cine declanşează războaie religioase la Chişinău?
Bătrână salvată de pompieri din propriul apartament
Casă incendiată de un coş de fum neptrotejat termic
Preţurile şcolilor de şoferi vor exploda de la începutul anului viitor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog