Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12014
De la 07 Ianuarie 2003
120807287
Editorial

De ce tace preşedintele Iohannis?

  • Ioan Rotundu
  • 7 December 2017, 23:00
Ce se petrece în momentul de faţă în Parlamentul României nu mai are nimic în comun cu legiferarea. Pur şi simplu, sub falsa motivaţie a votului majoritar acordat de români, PSD-ul a instalat dictatura şi masacrează legile justiţiei după cum simte nevoia fiecare penalist cu mandat de parlamentar în buzunar. Rând pe rând instituţiile justiţiei au fost trecute sub control politic. Procurorii, judecătorii nu vor mai ancheta şi judeca marii corupţi decât cu voie de la PSD.
Ceea ce fac acum parlamentarii penali în adoptarea modificărilor la legile justiţiei îi vor scoate pe români din nou în stradă. Se spune că şi pentru această variantă PSD-ul are pregătit un plan. Vor apărea fel de fel de diversionişti care să creeze o atmosferă violentă ce va da prilej jandarmilor să intervină. Penalii ştiu că în stradă vor ieşi românii educaţi şi care fug de conflicte, violenţe şi mizează pe faptul că provocarea lor îi va speria şi ţine acasă.
Se spune că PSD-ul mai are în vedere şi „planul Nicolicea”. Pentru ca modificările să fie cât mai repede promulgate, preşedintele Iohannis va fi suspendat şi Tăriceanu îi va lua locul pentru a promulga imediat legile. Suspendarea preşedintelui va crea un alt val de proteste dar prin ministrul de Interne Carmen Dan penalii sunt pregătiţi să intervină în forţă cu jandarmii. Legea bugetului pentru anul 2018 se anunţă a fi un dezastru. Pensiile nu vor fi indexate cu rata inflaţiei de la 1 ianuarie aşa cum spune legea şi nici nu vor fi majorate cum a promis PSD-ul. Este posibil ca şi pensionarii să iasă în stradă. Mă refer la cei cu pensiile la limita de jos.
Cu o Românie a cărei cetăţeni vor ieşi în stradă, se va instala haosul social şi economic. Este şi ceea ce-şi doreşte UDMR-ul, motiv pentru care susţine prin parlamentarii săi toate demersurile PSD-ului. Cu o Românie în haos, maghiarilor le va veni uşor să declare autonomia Ţinutului Secuiesc iar Ungaria să se grăbească să le recunoască autonomia.
Preşedinţia, Parlamentul, Guvernul şi Internele fiind antrenate în acest conflict al legilor justiţiei, cu proteste peste proteste în stradă, cine va mai avea timp să se ocupe de ceea ce vor pune la cale şi vor înfăptui ungurii? Iată ce pericol ne pândeşte! Un pericol cât se poate de plauzibil şi real.
Lipsa de conştiinţă naţională la membrii grupării mafiote care controlează acum Parlamentul este dovedită prin atitudinea lor solidară cu penaliştii. Disperarea lor de a se pune la adăpost de consecinţele legilor penale este mai puternică decât frica de protestele din stradă. Oamenii aceştia n-au scrupule, n-au remuşcări şi se cred intangibili. Aceste forţe malefice care demolează bruma de valori naţionale ce menţin unitatea poporului român sunt de fapt o reeditare a istoriei de acum 71 de ani. când comuniştii au preluat puterea în România printr-o uriaşă fraudă electorală aşa cum au fost îndrumaţi de la Moscova.
Nepoţii comuniştilor de atunci care sunt social-democraţii de astăzi vor să preia puterea totală în România printr-o fraudă legislativă. Şi ce s-a întâmplat în 1946, şi ce se întâmplă acum tot hoţie se numeşte. Ca şi atunci, şi acum hoţia se produce la adăpostul nopţii.
În toată această nebunie a penalilor din Parlament, a doliului naţional generat de moartea unui rege fără regat, a focarelor de revoltă socială nu se face auzită vocea preşedintelui Klaus Iohannis. Oare de ce tace? Ce pune la cale? Va fi el salvatorul democraţiei în România sau va rămâne în istorie ca un preşedinte molâu sub sceptrul căruia România a început să se destrame ca stat unitar.
Am păşit deja în anul Centenarului Unirii. Ne va mai prinde 1 decembrie 2018 uniţi? Dacă penalii vor reuşi să se impună şi să-şi impună propriile interese cred că nu. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ludovic Orban: Proiectul de buget e ca un roman SF
care te adoarme de la prima pagina. Guvernul nu da niciun leu in plus pentru pensii. In sectorul privat, nimeni nu poate sa garanteze ca salariile nu vor scadea
Deputatul PNL Virgil Popescu cere demiterea ministrului energiei si a sefului Nuclearelectrica,
deoarece Unitatea 2 de la Cernavoda ar urma sa fie oprita din cauza defectarii unor masini de incarcare si descarcare a combustibilului nuclear
Fostul deputat Cristian Rizea, condamnat la inchisoare.
Decizia nu este definitiva
Ministerul Sanatatii anunta infiintarea unui grup de lucru ce are ca obiectiv "regandirea" taxei clawback
pentru toate medicamentele / Decizia vine la scurt timp dupa numirea lui Laurentiu Mihai, fostul sef al uneia dintre cele mai puternice organizatii de lobby din industria farma, la conducerea CNAS
Gigantul farma Roche, vizat de doua investigatii ale Consiliului Concurentei
pentru posibil abuz pe piata medicamentelor de cancer
Bruxelles-ul da in judecata Ungaria in trei dosare majore legate de statul de drept:
tratamentul aplicat ONG-urilor, universitatilor straine si solicitantilor de azil
Romania, trimisa in judecata de Comisia Europeana pe tema gestiunii colective a drepturilor de autor.
Tara noastra ar putea fi obligata sa plateasca o amenda de peste 42.000 de euro pe zi
Horoscopul zilei de 8.12.2017
Bancul zilei: Curiozitatea lui Băsescu
Papa Francisc vrea o mai buna traudcere a frazei "si nu ne duce pe noi in ispita" din Tatal Nostru
Cum au răsărit în Moldova flori capitaliste din cenuşa Imperiului Sovietic (II)
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă