Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14413
De la 07 Ianuarie 2003
118433727
Editorial

De ce toate aceste belele pe capul nostru?

  • 1 July 2016, 23:00
uminică a avut loc constituirea noului Consiliu Judeţean Botoşani aşa cum a rezultat el în urma alegerilor din duminica de 5 iunie, cunoscută şi Duminica orbului. Cum era de aşteptat, preşedinţia a revenit social-democratului Costică Macaleţi, politicianul devenit celebru prin lipsa de realizări pe tot parcursul carierei sale politice. Ca vicepreşedinţi, maşina de vot a PSD-ului i-a investit pe Dorin Birta şi Liviu Toma.
Dorohoianul Birta este cunoscut în zonă ca un fel de simbol al lumii interlope şi s-a remarcat în planul politic aderând la PSD ca slugă la cabinetul deputatului dorohoian Andrei Dolineaschi. Omul şi-a câştigat repede simpatia celor din PSD pentru că prin gând şi fapte se aseamănă ca o lacrimă cu pupila lui Macaleţi, fostul simbol al lumii interlope Răzvan Rotaru zis şi „chinezul”.
Celălalt vicepreşedinte, Liviu Toma, s-a bucurat de o celebritate aparte, ocaziile oferindu-i-le fostul primar PSD de Botoşani, Ovidiu Portariuc, când l-a făcut directorul urban Serv. Pus în funcţie, Toma a demonstrat în scurt timp că este un campion al incompetenţei şi a rămas în istoria oraşului nostru prin remarcabila faptă de a lăsa oraşul sub nămeţi în prima săptămână a anului 2013. De câtă incompetenţă radia omul s-au înspăimântat şi cei din PSFD aşa că l-au trecut vioara a doua la Urban Serv, eliberându-l din funcţia supremă de director general şi ferindu-l pe mai departe de ochii presei.
Cu o astfel de conducere ne aşteaptă zile „fericite”. Din 2008 încoace botoşănenii au votat la Consiliul judeţean ca preşedinte numai politicieni anapoda, trimiţându-l pe nedrept acasă pe Constantin Conţac care tocmai reuşise să refacă drumurile judeţene în cea mai mare parte. În 2008, în locul lui Conţac, a fost votat Mihai Ţâbuleac care vreme de patru ani n-a demonstrat vrednicie nici măcar cât să ducă la bun sfârşit proiectele primite pe nemerit de la Conţac.
În 2012, botoşănenii au dat instituţia pe mâna ciobanului Florin Ţurcanu care a dus pe mai departe opera începută de Ţâbuleac, adică de a abandona modernizarea drumurilor judeţene în favoarea unor investiţii menite să-i umple buzunarele. Acum stă după gratii iar noi ne-am ales cu o stare jalnică a drumurilor.
Când Conţac a preluat şefia CJ de la social-democratul Ioan Aniculăese, drumurile judeţene arătau exact aşa cum arată acum. Cel mai degradat era drumul Dorohoi – Havârna – Mileanca – Darabani. Acum este într-o stare mai jalnică. Drumul Săveni – Hăneşti – Dângeni – Truşeşti – Albeşti a ajuns din nou ca în vremurile lui Aniculăese şi va rămâne aşa şi în următorii patru ani. Drumul Vorona – Corni – Baisa este acelaşi din vremurile aceluiaşi Aniculăese şi exemplele pot continua. Vă garantez că în următorii patru ani starea de degradare a acestor drumuri se va accentua şi noi ne vom rupe din nou maşinile proprietate parcurgându-le înjurând ca birjarii. De ce toate aceste belele pe capul nostru?
Pentru că o minoritate a comunităţii noastre formată din bugetari şi needucaţi şi ignoranţi merg constant la vot şi votează dintr-un interes meschin. Bugetarii votează PSD-ul pentru că le dă bani, le face pomeni financiare, luând din munca celor care trudesc în sistemul privat de dimineaţă până seara şi abandonând dezvoltarea ţării, în cazul de faţă a judeţului. Needucaţii şi ignoranţii merg la vot pentru că li se aruncă câte o firimitură bănească în prag de alegeri de către lichelele social-democrate care-i vizitează noaptea acasă şi le aruncă câteva bancnote. Înainte de oferea ţuică şi alimente, acum este riscant că s-a asprit legea dar banul n-are miros. Remarca este valabilă şi pentru anumiţi candidaţi liberali precum Dan Oloeru de la Flămânzi.
Aceşti nevolnici merg de fiecare dată la vot şi votează împotriva interesului general. În acest an au votat în favoarea corupţiei şi a corupţilor care s-au adăpostit sub umbrela PSD-ului, au votat incompetenţa şi minciuna.
Dacă socotim procentele voturilor acordate PSD-ului la CJ în raport cu numărul total de alegători cu drept de vot, vom constata că viitorul nostru pentru următorii patru ani l-au decis doar 25% dintre noi, restul de 75% pori au votat împotriva corupţiei ori nu s-au prezentat la vot. Acum ne-a venit rândul să achităm nota de plată iar Macaleţi şi ai lui din PSD vor fi extrem de cheltuitori. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Botoşani, judeţul ajuns pe mâna năpârcilor roşii
Ioan Rotundu
Să-l întâmpinăm pe campionul nostru cum se cuvine!
O prioritate pe agenda de lucru a primarului Cătălin Flutur
Botoşani: Reacţie promptă a celor de la „Schnell Leitung” SA
La Văsinești, dictatura PSD-ului a înăbuşit democraţia
Botoşăneanul Iftimie vrea ca MuViCC să fie organizat de celebrul profesorul Bossi
Redacţia Jurnalul vă informează
Fraierii muncesc, social-democraţii dăruiesc
Ioan Rotundu
Ruşinarea neruşinării
Horoscopul săptămânii 27 iunie – 3 iulie 2016
Bancul zilei: Cerinţă indecentă
Lumea lu' Rotundu: Păltiniş - Constituirea noului Consiliu local
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă