Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4270
De la 07 Ianuarie 2003
122889919
Editorial

De cine îşi ascunde PNL Botoşani candidaţii?

  • Ioan Rotundu
  • 9 September 2015, 23:00
Prin vară, conducerea bicefală a PNL Botoşani anunţase că a dat termen organizaţiilor orăşeneşti şi comunale ca până la data de 15 iulie să-şi desemneze candidatul la funcţia de primar pentru alegerile locale de la anul. Termenul a expirat fără ca acţiunea să se fi încheiat.
S-a dat un nou termen data de 31 august. A trecut şi acesta dar tot nu s-au finalizat candidaturile la funcţia de primar pentru că în partid sunt disensiuni între foştii democraţi-liberali şi liberalii cu pretenţie de a fi continuatorii istorici ai PNL. Pe scurt, am aflat unele lucruri care ne cam permit să avem o imagine de ansamblu asupra intenţiilor liberalilor asupra unor candidaturi. Trebuie să precizeze din capul locului că deşi Florin Ţurcanu nu mai este preşedintele partidului, nimic nu se decide fără aprobarea sa.
Problemele care macină forţele interioare ale liberalilor privesc oraşe şi comune principale. De exemplu, Ţurcanu nu vrea ca la Dorohoi candidatul PNL la primărie să fie fostul viceprimar Constantin Bursuc. Referitor la Bursuc trebuie să fac o paranteză. Dacă actualul primar PSD Dorin Alexandrescu se teme de vreun contracandidat, atunci acela este Constantin Bursuc. Ca viceprimar, Bursuc a fost repede remarcat de dorohoieni că este omul care le rezolvă problemele şi nu puţini sunt cei care de vreo doi ani încoace îl consideră pe Bursuc viitorul lor primar.
Dar Florin Ţurcanu a făcut pact cu diavolul roşu Dorin Alexandrescu în perioada alegerilor europarlamentare. Ca să obţină la Dorohoi voturi pentru fratele său Mihai Ţurcanu, Florin s-a înţeles cu Alexandrescu să-l demită din funcţia de viceprimar pe Bursuc, asigurându-i liniştea necesară primarului. Unele voci susţin că Florin ar fi primit de la Alexandrescu şi alte compensaţii. Cert este că acum Ţurcanu nu-l vrea pe Bursuc candidatul PNL la Primăria Dorohoi, spre bucuria lui Alexandrescu. Dacă PNL va veni cu un alt candidat decât Bursuc, atunci este limpede că n-au dorit sau nu şi-au propus să ocupe Primăria Dorohoi.
La Flămânzi, actualul primar liberal Dan Oloeru are o imagine catastrofală. Oamenii sunt total dezamăgiţi de rezultatele acestuia. Mai mult, a ieşit la iveală că Oloeru a fost condamnat penal pentru că a desfigurat în bătaie o fată care nu i-a cedat sexual, Dezvăluirea a apărut după alegerile din iunie 2012 şi cu certitudine va avea efect negativ la alegerile de la anul.
Cei din Flămânzi îl vor înapoi pe democrat-liberalul Constantin Pitorac dar acesta a părăsit PNL imediat ce s-a făcut unificarea PDL – PNL pe motiv că nu dorea să-şi asocieze imaginea cu un primar liberal cu cazier precum Dan Oloeru.
N-au candidaţi viabili şi încă mai tatonează terenul pentru oraşele Bucecea, Ştefăneşti, Darabani, Săveni. La comune au probleme cu primarul de la Păltiniş, Costel Romanescu, cu dosar pentru contrabanda cu ţigări dar aprig protejat de Ţurcanu, n-au candidaţi viabili la Avrămeni, Adăşeni iar în comune precum Dimăcheni, Lozna, Mihăileni, Cândeşti, Vorona etc. n-au candidaţi în măsură să se lupte de la egal la egal cu actualii primari ai PSD.
Am încercat să aflu de ce nu dau publicităţii numele candidaţilor la funcţia de primar care au fost agreaţi de conducerea bicefală ca aceştia să-şi poată face cunoscută platforma electorală iar sătenii să ştie de existenţa lor. Mi s-a spus că n-o fac pentru a-şi apăra candidaţii de atacurile PSD-ului.
Păi, dacă vor ieşi la bătaie cu candidaţi gen Dan Oloeru sau Costel Romanescu, mi se pare firesc ca social-democraţii să iasă la atac şi să arate alegătorilor cu ce candidaţi problemă vor liberalii să-i fericească ca primar.
Tactica de a scoate candidaţii la iveală în preajma alegerilor ca nu cumva atacurile PSD-ului să-i demoleze este una păguboasă. A da acum publicităţii numele candidaţilor este un fel de filtrare a lor. Dacă vor fi vehement contestaţi de către alegători, va mai fi timp de desemnat alt candidat. Dacă se vrea o ofertă cinstită faţă de alegători şi nu să se folosească mijloace mişeleşti pentru a-i păcăli cu candidaţi problemă, atunci PNL-ul să le facă cunoscut numele. Dară au în intenţie să umble cu cioara vopsită ca şi la alegerile anterioare, o vor încasa într-un mod pe care nu şi-l închipuie acum.
Ce s-a întâmplat la alegerile din iunie 2012 când s-a u votat candidaţii USL fără a se mai ţine cont de valoarea persoanei i-a determinat pe cei păţiţi să sufle acum şi în iaurt. Motiv pentru liberali să perie lista de candidaţi de oportunişti şi protejaţi ai lui Ţurcanu şi să nu mai susţină candidatura unor lichele.. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 10.09.2015
Bancul zilei: Adevărata doamnă
Reţeta zilei: Gem şi nectar de corcoduşe galbene
Pompierii botoşăneni - 175 ani în slujba comunităţii
Oare ce amuşină prin Parchet fostul procuror Aurel Simion?
Botoşani: Săteni din Smârdan pedepsiţi de primar să nu ajungă la ogorul din câmp
Ioan Rotundu
Papa Francisc a permis unui ansamblu coral sa inregistreze un album in Capela Sixtina
Victor Ponta anunta o strategie de crestere a salariului minim: 1.300 de lei din iulie 2016 si 1.400 de lei din ianuarie 2017
Rusia avertizeaza Bulgaria ca vor exista "consecinte" dupa refuzul acordarii dreptului de survol
Pleaca Ponta? Vine Oprea? Evenimentele se precipita, posibile evolutii si scenarii
Rusia trimite nave, avioane si trupe in Siria
La DNA, tinerii i-au cântat lui Oprescu "Mulţi ani primească"
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog