Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20664
De la 07 Ianuarie 2003
93593449
Editorial

De la ciocul mic, Orban a făcut ciocul mare

  • Ioan Rotundu
  • 12 March 2018, 23:00
Câtă vreme s-a aflat prin sălile de judecată pentru a răspunde la întrebările procurorilor şi judecătorilor dacă a luat sau nu mită pentru alegerile electorale ale Capitalei din iunie 2016, liberalul Ludovic Orban a stat cumincior în banca sa. După ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat recent, şeful PNL a trecut la atac, făcând ciocul mare.
În recenta întâlnire de la Bucureşti a conducerii PNL, preşedintele Ludovic Orban a ridicat tonul şi a strigat să-l audă întreaga ţară că el a pus capăt blaturilor politice cu PSD şi că toţi liberalii să treacă la atac asupra liderilor PSD de la nivel de judeţ.. Probabil că el şi-a asumat rolul de a lupta cu cei de calibrul său, respectiv Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.
Aşadar, Orban a recunoscut deschis şi în faţa întregii ţări că partidul său n-a făcut o opoziţie adevărată ci una de faţadă, atât cât să nu-i deranjeze prea mult pe cei din PSD. Este adevărat că atunci când PNL s-a aliat cu PSD formând Uniunea Social - Liberală care a aruncat ţara într-un dezastru economico-social, Ludovic Orban a fost singurul care s-a opus acestei alianţe politice total nefireşti din punct de vedere doctrinar. Dar USL-ul s-a spart de prin 2015, fără ca liberalii să demonstreze românilor că s-au lepădat definitiv de „ciuma roşie”.
Acum, Ludovic Orban vrea să ne convingă că liberalii sunt decişi să scape ţara de sub stăpânirea PSD-ului şi să-i redea demnitatea naţională acasă şi în lume. Nu prea am cum să cred în declaraţia lui Ludovic Orban. Dacă acesta vrea cu adevărat să se bucure de încrederea românilor neatinşi de filoxera roşie, ideologia PSD-ului răspândită în întreaga Românie, atunci să facă bine să-şi curăţe partidul de proprii penali, impostori şi şarlatani. Odată partidul curăţat de acest balast uman, să impună alegeri locale la nivel comunal, orăşenesc şi judeţean pentru a fi aleşi în conducerea partidului oameni credibili, respectaţi în comunitatea lor şi care nu s-au dedulcit la banii publici în nicio împrejurare.
După aceste alegeri locale să convoace un Congres PNL care să-io aleagă o nouă conducere din care să nu mai facă parte baronii centrali şi locali şi nici politicieni oportunişti care stau la pândă să ajungă partidul la putere ca ei să se poată îmbogăţi. Cum ar vrea Orban să fie votat PNL-ul la Botoşani câtă vreme îl are în frunte pe Costel Şoptică, penalist în devenire, Verginel Gireadă - infractor cu patalama şi alţi borfaşi politici mărunţi care urmăresc un post de consilier sau de funcţionar în vreo instituţie a statului dacă nu cumva chiar şeful ei.
Crede Orban că la Botoşani, Şoptică sau Gireadă vor arunca vorbe grele nevestei de şofer, senatorul Doina Federovici care este şi preşedintele PSD la nivel de judeţ? Nicidecum! Şi Şoptică şi Gireadă îi vor săruta mâna galant, mai ales Gireadă, şi o vor recunoaşte de stăpână a lor. Dorohoiul a avut o organizaţie PNL puternică şi capabilă să obţină primărie municipiului, câtă vreme Constantin Bursuc a fost lăsat să se ocupe de organizarea activităţii. I-au erodat munca Florin Ţurcanu şi apoi Costel Şoptică care au făcut blat politic cu PSD-ul ca Dorin Alexandrescu să câştige din nou alegerile.
Acelaşi Şoptică a făcut blat cu PSD-ul pentru primarul fost, actual şi pe viitor Marcel Chelaru de la Suharău, Şoptică fiind de loc din Smârdan, sat component al comunei. Cu astfel de liberali Ludovic Orban n-are cum face opoziţie PSD-ului şi nu are ce căuta la guvernare. Mai mult, anunţul lui Orban că va fi viitorul premier al României n-a prea încântat mulţi români. Orban reprezintă generaţia de politicieni care s-a compromis prin guvernările anterioare, care nu s-au arătat prea diferiţi de cei din PSD, dimpotrivă, au demonstrat că au multe puncte comune în avantajul lor şi păguboase pentru ţară.
Aşa privite lucrurile, PNL-ul, aşa cum arată el astăzi, nu are ce căuta la guvernare. Încercarea liberalilor de a lega numele partidului de candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale de la anul este riscantă pentru preşedinte. Se poate solda cu un eşec răsunător pentru ambele părţi. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Anunţ mnatrimonial
Horoscopul zilei de 13.03.2018
Theresa May a convocat Consiliul de Securitate,
dupa otravirea fostului agent dublu Serghei Skripal / Presa scrie ca ar putea acuza Rusia
Robert Cazanciuc a depus un proiect de lege pentru reducerea duratei proceselor in contencios administrativ
Comisia Europeana a deschis o investigatie aprofundata in legatura cu ajutoare acordate de stat Complexului Energetic Hunedoara
Alina Bica cere sa fie supusa unei expertize medicale in Costa Rica. Judecatorii romani nu sunt de acord
Ambasada Rusiei acuza Londra de un joc foarte periculos
in gestionarea anchetei otravirii fostului agent dublu Serghei Skripal
Il sustin pe Liviu Dragnea, doar ca o confirmare oficiala nu se face asa
Directorul general ADP al Sectorului 1, trimis in judecata pentru luare de mita.
In acelasi dosar, consilierul PNL Daniel Chirvasa, trimis in judecata pentru marturie mincinoasa
Universitatea Central Europeana, infiintata de Soros, isi deschide o filiala la Viena
Tudorel Toader despre o eventuala sesizare a CCR privind revocarea Codrutei
Kovesi: Eu sunt pregatit
Cele două canalii care-şi bat joc de sărbătoarea Centenarului
Ioan Rotundu
Savin Bădic se războieşte cu directorul AJOFM Teodor Dimitriu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă