Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
29748
De la 07 Ianuarie 2003
97507027
Editorial

Democraţia liberală şi lupta pentru putere

  • Ioan Rotundu
  • 20 June 2021, 19:35
Sunt tot mai insistente zvonurile că la nivel de PNL Bucureşti, pe lângă candidaţii la preşedinţia partidului anunţaţi deja, s-ar pregăti un al treilea candidat. Dacă va fi aşa, acest al treilea va juca rolul de iepuraş şi nu poate fi decât o făcătură a lui Ludovic Orban care îşi vede periclitată funcţia de preşedinte ce-o deţine.
Sunt două variante care ar justifica apariţia celui de-al treilea candidat şi ambele acoperă interesul lui Orban. Prima variantă ar fi ca noul candidat fă fie din fostul PDL, posibil ardelean, ca să rupă din voturile deja anunţate de ardeleni pentru Florin Câţu.
A doua variantă ar fi un candidat liberal, cumpărat de Orban cu o promisiune greu de refuzat, care să atragă voturile liberalilor care s-ar duce tot la Florin Câţu.
Oricum am da-o, este cert că în PNL democraţia înseamnă de fapt lupta pentru putere, o luptă în care contează doar interesele lor, nu şi ale noastre. Cei care astăzi se pretind a fi liberali vechi sunt de fapt ultima generaţie de tineri educată de regimul lui Ceauşescu, iar ce se naşte din socialism nu se poate numi democraţie, ci monopol al puterii, ca să nu spun dictatură.
Vechii liberali, strânşi uniţi în jurul lui Ludovic Orban, ştiu că arta diversiunii practicată cu succes de comunişti este singura lor şansă să se menţină la putere prin a-l realege pe Orban preşedintele partidului. Apariţia unui al treilea candidat ar fi de fapt diversiunea menită să-l avantajeze pe Orban.
La nivel de Botoşani, actualul preşedinte liberal Costel Şoptică a mirosit că tactica de la Bucureşti îi poate servi cu succes. Dacă la început s-a făcut foc şi pară când a auzit că prefectul Dan Nechifor ar candida la preşedinţia partidului, acum interesul său este să candideze împreună cu Cristian Achiţei.
Şi Nechifor, şi Achiţei îşi vor împărţi voturile celor veniţi din PDL şi ale liberalilor nemulţumiţi de prestaţia lui Şoptică, dar îi dă lui Şoptică garanţia că-i rămâne întreg fieful său care în aceste condiţii devine superior ca număr de voturi decât ar putea aduna Nechifor şi Achiţei, fiecare separat..
Dacă liberalii vor cu adevărat o schimbare la faţă, să scape de socialistul-liberal Orban, atunci să facă front comun în jurul lui Florin Câţu şi să renunţe la „iepuraşi”.
La Botoşani frontul comun, pentru a scoate partidul din prizonieratul socialistului Şoptică, trebuie făcut în jurul lui Dan Nechifor, singurul care poate lua voturi de la liberalii ce doresc schimbarea şi de la cei din fostul PDL, depăşindu-l la număr de voturi pe Şoptică. Altfel de se va face, Şoptică va rămâne preşedintele PNL Botoşani. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 21 – 27 iunie 2021
Bancul săptămânii: Dispariţie misterioasă
Traian Popa continuă războiul cu directorul DSVSA Botoşani
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
De ce tac cei de la DIICOT Buzău?
Zoe Zlata, Ioan Rotundu
Vameşul moldovean Radu Movilă are 3 dosare. Ai noştri niciunul
Zoe Zlata, Ioan Rotundu
Caz cutremurător de violenţă a bunicului asupra nepoatelor
Ioan Rotundu
Ludovic Orban, Ceauşescul democraţiei liberale postdecembriste
Ioan Rotundu
De ce li s-au muiat picioarele procurorilor de la DIICOT Buzău
Zoe Zlata, Ioan Rotundu
Un excelent reportaJ despre spiritualitatea botoşăneană
Primarul Dresleucă şi poliţistul Hurmuz chefuiesc pe îndelete
Ioan Rotundu
Liberalilor botoşăneni le-a venit mintea la cap
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă